DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
Problema încălzirii în pardoseală apare întotdeauna atunci când sistemul de încălzire principală nu poate face față încălzirii în spațiu. Ați izolat balconul, ați atașat camera de baie de clădirea principală, ați izolat veranda sau holul de intrare într-o casă privată. Și vreau să simt imediat la intrare cu picioarele căldura și confortul casei mele. Radiatoarele instalate încălzesc aerul care tinde spre tavan. Și podeaua rămâne rece.


Piața rusă are o gamă largă de materiale pentru fabricarea încălzirii în pardoseală. Acestea sunt împărțite în două tipuri conform metodei de încălzire: electric și apă. La alegerea unui lichid de răcire cu apă pentru încălzire, am fost ghidat de următoarele: camera are deja un sistem de încălzire, nu există pericol de electrocutare, preț rezonabil.

Având încălzire cu apă, am decis să instalez încălzire în pardoseală în baia atașată. Am citit o cantitate imensă de literatură, am optat pentru podele cu un circuit de apă pentru încălzire. Capacitatea ridicată de căldură a apei permite un transfer de căldură eficient și face distincție favorabilă între alte lichide de răcire.

Lucrările au început odată cu pregătirea suprafeței podelei de pământ. Un strat subțire de pietriș a fost turnat cu o șapă de nisip de ciment cu grosimea de 5-8 cm, nivelând podeaua la orizont. Pe podea este așezată o placă izolatoare. Izolează circuitul de încălzire de podea și, datorită proprietăților reflectorizante, direcționează încălzirea.


Pentru stratul izolant, a fost selectat material gros de 6 mm acoperit cu un strat de folie. Utilizarea unui strat de folie pentru a reflecta căldura este strict necesară.


În partea superioară a stratului izolant sunt așezate conducte metalico-plastice flexibile cu un diametru de 16 mm. Punem țevile cu un șarpe în pași de 20-30 cm, fixăm cu agrafe. Puteți utiliza orice hardware care vă este familiar.

Conectăm încălzitorul la conducta principală. Pentru a asigura curgerea lichidului de răcire, am instalat o unitate de control al temperaturii.


Reglarea se face cu ajutorul unor supape și a unui comutator de viteză al pompei. Se recomandă menținerea temperaturii podelei între 32-40 ° C.


Avantajele economice ale încălzirii în pardoseală nu sunt nevoia de a picta și întreține radiatoarele.
Comentarii (2)
 1. Chaika
  #1 Chaika vizitatori 3 ianuarie 2012 20:15
  0
  Articol util! ATP !! zâmbet
 2. Dimon Petrovich
  #2 Dimon Petrovich vizitatori 29 noiembrie 2014 13:46
  2
  să pună țevi ale unei pardoseli termoizolante numai de un melc !!! autoarea din fotografie este pusă șarpe. încălzirea podelei autorului va fi extrem de neuniformă. pasul dintre viraje trebuie făcut cel mult 15 cm.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat