DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Sistem mecanic de prevenire a scurgerilor de apă
SISTEM DE HÂRTIE ȘI DE PRIMĂ PENTRU PREVENIREA DELEGERII APEI

Mulți oameni sunt familiarizați cu problema scurgerilor de apă din apartamente, din cauza unui mixer deteriorat sau a unui furtun furtun. Pentru a preveni o astfel de nenorocire sau, mai degrabă, pentru a o preveni, propun să fabricăm produse de casă din piese și materiale obișnuite.

 

CUM funcționează acest sistem

Punem pe podea un mecanism senzor conectat de un cablu la o supapă cu bilă.Dacă apa intră pe element (bandă de hârtie), hârtia se rupe. Arcul este comprimat și trage cablul care se suprapune macaralei.Acest sistem de închidere a apei folosește supape cu bilă deja instalate mai uniform.

Sistemul vă permite să închideți apa și manual. Rotim mânerul în lateral, iar cablul rămâne nemișcat. Două cabluri sunt vizibile în fotografie: primul merge la senzorul din toaletă, al doilea la baie. Când apa intră pe podea într-una dintre camere, senzorul este declanșat, arcul trage cablul, care trage mânerul valvei cu bilă și închide alimentarea cu apă în apartament.


CERINȚE DE SISTEM PENTRU PREVENIREA DESCĂRĂRII APEI

Fotografia arată că unele dintre elemente sunt realizate din oțel inoxidabil (pentru o muncă mai durabilă și o alunecare mai bună). După activarea mecanismului, ștergeți-l de la umiditate cu un șervețel, numai apoi reumpleți cu bandă proaspătă. Cablurile nu trebuie să aibă mai mult de 2 coturi la un unghi de 90 de grade și o lungime de cel mult 2 metri. Supapa și senzorul cu bilă pot fi amplasate în camere diferite.
  

CUM SĂ FACE UN SISTEM PENTRU PREVENIREA DESCĂRĂRII APEI

Baza este un bloc din lemn (lungime-360mm, lățime-50mm, înălțime-25-30mm), un capăt scurt are un unghi de 93 de grade.
Un senzor este o fâșie de hârtie tăiată din caietul unui elev și atașată în partea de jos a bazei cu câteva butoane.La fabricarea părții nr. 3, a fost utilizată o bară de stejar 150x20x50mm. Toate coturile au fost făcute în jurul lui, apoi blocul a fost scos, iar decupajele au fost făcute de un polizor pentru fixarea cablului.Părțile 3 și 4 trebuie să fie din oțel inoxidabil, pentru o alunecare mai bună a părții 4. Partea numărul 3 este mai bine să încercați să faceți din carton mai întâi. Locurile de coturi sunt afișate prin linii roșii.


La fabricarea piesei nr. 1 apare o problemă - o gaură extinsă cu un diametru de 6 mm.

L-am rezolvat după cum urmează - am găurit o gaură, am introdus șase în șurub din interior. Șurubul trebuie să acopere complet orificiul. După aceea, a doua gaură este găurită.


Părțile 4, 4a, 4b, arcul sunt răsucite împreună cu un șurub din partea de jos (anterior un cablu este filetat în canelurile pieselor 4a și 4b).


REGLAREA SISTEMULUI

La fabricarea și reglarea sistemului, este de dorit să se utilizeze un dispozitiv de fixare - o bucată de țeavă mai lungă de 20 cm cu un fir cu o supapă cu bilă înșurubată pe el. Pe acest dispozitiv, puteți verifica funcționarea întregului mecanism nu acasă, ci în garaj, atelier sau arătați funcționarea sistemului prietenilor tăi. Dispozitivul este de asemenea util atunci când găuriți găuri pentru conectarea pieselor nr. 2 și 2a. Pentru a face acest lucru, fixați aceste părți într-un vici cu tubul de fixare introdus anterior între ele. Mânerul supapei cu bilă trebuie să fie în poziție închisă, iar fantele pentru cablul din mâner și copii. Nr. 2 trebuie să se potrivească. După aceea, găurile sunt găurite simultan în piesele nr. 2 și nr. 2a.


Există două găuri în partea nr. 5: prima este pentru deget (când tragem arcul), a doua este pentru cârlig. Piesa numărul 5, puteți regla tensiunea arcului, răsucindu-l în jurul virajelor.


Baza (bara din lemn 360 x 50 x 25) poate fi mai lungă, iar după reglare, tăiați partea excesivă a barei. Lungimea bazei mele este potrivită cu un arc specific.

În stare extinsă, forța arcului este de aproximativ 10 kilograme, la sfârșitul acționării de 4,5 kg.Principala condiție: o forță constantă de la 1 la 1,5 kilograme trebuie să acționeze pe banda de hârtie (pentru a schimba acest efort, trebuie să reduceți sau să creșteți unghiul). Pentru măsurare, puteți utiliza cântare de primăvară.

Am cumpărat un arc într-un magazin hardware (arc de ușă), l-am tăiat în trei părți.
Am luat un oțel inoxidabil de la vechea mașină de spălat Riga. Am cumpărat o sfoară dintr-un magazin, am îndepărtat excesul de împletitură de pe emery, l-am uns cu grăsime de uz casnic. Am cumpărat o țeavă filetată în piață ..

Capătul scurt al barei trebuie să aibă un unghi de 93 de grade, același unghi ar trebui să fie în părțile 3 și 4 împreună cu contactul lor comun.

Testele au fost efectuate într-o cameră umedă, un an mai târziu am încercat să umez o bandă de hârtie - totul a funcționat - robinetul cu bilă a fost închis complet automat.

Vedere generală:Sistem mecanic pentru controlul și prevenirea scurgerilor de apă

 


Comentarii (8)
 1. NOTFRONT
  #1 NOTFRONT vizitatori 26 decembrie 2011 18:01
  0
  [Centru][/ centru]
 2. Veeh
  #2 Veeh vizitatori 13 ianuarie 2012 20:25
  0
  Ideea este grozavă. Dar electrovalva pentru 1000 r și un sistem de control de casă mi se pare mai de încredere și cu siguranță nu vor strica aspectul locurilor în care sunt instalate și dacă le acoperi accidental nu trebuie să stai și să tragi hârtia.
  Dar original și bine gândit
 3. autodidact
  #3 autodidact vizitatori 11 iunie 2012 11:05
  0
  Ideea este bună, dar problema poate fi diferită. Formele de condensare pe suprafața țevilor se scurg spre podea. Ceea ce duce la falsuri pozitive. Pentru a menține ordinea în san-ulami, puteți utiliza un mod ieftin și accesibil, pentru care 2 lucruri sunt potrivite - acestea sunt chinezești; ceas deșteptător și telefon. Din ceasul deșteptător luăm doar carcasa și placa cu difuzorul, iar de la telefon, placa cu șinele, foarfece tăind o secțiune cu piste în formă de w. și a lipit totul pe placă de la ceas cu alarmă pentru a închide contactele. Dacă udați senzorul cu apă, alarma va suna până când senzorul este uscat!
 4. anonim
  #4 anonim vizitatori 15 august 2014 10:01
  0
  este mai ușor să faci un dachik electronic și în loc de un arc, un mecanism de blocare a ușilor unei mașini
 5. filfizon
  #5 filfizon vizitatori 13 noiembrie 2016 05:26
  2
  cel mai simplu mod de a face acest lucru (și comentarii) este să monitorizați și să schimbați în timp util toate instalațiile sanitare și lucrurile din casă.
 6. Alexander
  #6 Alexander vizitatori 25 martie 2018 19:01
  1
  Se pare ca o terapie cu mouse-uri ... Kulibins din Mama Rusia nu au fost încă traduse.
 7. Musafir Alexandru
  #7 Musafir Alexandru vizitatori 16 mai 2018 13:31
  0
  despre terapia cu mouse-uri corect. este mai simplu să atașați suficientă marfă la mânerul macaralei prin cablu pentru a o închide. o bucată de zahăr pe podea; o sarcină pe ea; apa va dizolva sarcina de zahăr va scădea.
 8. Andrey Mikhailovich
  #8 Andrey Mikhailovich vizitatori 7 decembrie 2018 11:20
  3
  Dragă, nu ai simțit toată eleganța ideii. Se află în simplitatea relativă și fiabilitatea execuției și, cel mai important, independența energetică !!!
  Un șoarece mic poate împinge o bucată de zahăr, prezența condensului pe conducte este rezultatul lipsei de izolare, în cazuri extreme, puteți utiliza plăcuțe de calibrare pentru senzor, un ceas cu alarmă chinez nu va bloca apa dacă nu sunteți acasă, electrovalva nu va asigura funcționarea fiabilă, mai ales în absența energiei electrice la instalație. securitate, un senzor electronic este bun, dar autonomie condiționată, am uitat de baterii ...
  Desigur, construcția poate fi realizată puțin diferit, dar ideea în sine și, într-adevăr, întruchiparea este frumoasă și elegantă !!!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat