DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Coloana anvelopelor
Coloana anvelopelor

Salut tuturor! Numele meu este Max. Astăzi vreau să vă spun cum să construiți o carcasă pentru un difuzor acustic dintr-o anvelopă veche.

Materialele și instrumentele pe care le-am folosit


 • Amplificator de putere acustică. Am avut având marcaj ;
  Coloana anvelopelor

 • Puternic cap dinamic. La dispoziția mea era un difuzor de 15 inch cu o rezistență de 4 ohmi. Trebuie să avertizez că rezistența și puterea difuzorului ar trebui să fie în concordanță cu parametrii amplificatorului;
  Coloana anvelopelor

 • Anvelopă auto veche. Trebuie să spun imediat - nu ar trebui să treacă prin găuri și rafale;
 • O pereche de foi de placaj. În funcție de zonă, ar trebui să fie suficient pentru două cercuri cu un diametru puțin mai mare decât dimensiunea potrivită a anvelopei. Am folosit o ușă a dulapului aruncat în coșul de gunoi;
 • Șuruburi puternice - șuruburi autofiletante de lungime mică (15 - 20 mm). Am aplicat șuruburi cu cap la cheie de 10 mm, care, în opinia mea, ar trebui să sublinieze brutalitatea întregii structuri;
 • Două bucăți de bară de oțel sau armătură cu o lungime de aproximativ 0,5 metri cu un diametru de 8 - 12 mm (opțiunile pe placul dvs. sunt posibile) și o balamală a ușii.

Dintre uneltele aveam nevoie de un burghiu, o șurubelniță (sau două într-una), un puzzle electric. Ei bine, pentru fabricarea standului trebuia să folosești o mașină de sudură.

Realizarea unei coloane de anvelope auto


Coloana anvelopelor

Spălați bine anvelopa de murdărie folosind o perie și un detergent.
Coloana anvelopelor

Acum, din placaj gros (în cazul meu, din ușa dulapului), realizăm peretele posterior al coloanei și flanșa pentru fixarea capului dinamic.
Coloana anvelopelor

Marcăm pe placaj un cerc al cărui diametru este cu 10 - 15 mm mai mare decât diametrul interior (de aterizare) al anvelopei. Pentru a determina cu exactitate această dimensiune, trebuie să măsurați înălțimea jantei laterale a unei anvelope.
Coloana anvelopelor

Pentru marcaj, tăiați cu grijă un cerc cu un puzzle, care va servi drept capac.
Coloana anvelopelor

Coloana anvelopelor

Pentru a realiza flanșa pe cea de-a doua bucată de placaj, marcăm două cercuri, cel exterior cu același diametru cu capacul din spate, cel interior în funcție de dimensiunea potrivită a anvelopei. Facem o tăietură de-a lungul liniilor ambelor cercuri. Ar trebui să obținem un inel cu o lățime egală cu diferența razelor a două cercuri.
Coloana anvelopelor

Încercăm pe piesele rezultate să ne asigurăm că fabricația lor este corectă.
Coloana anvelopelor

Coloana anvelopelor

În peretele din spate, trebuie să tăiați o gaură pentru amplificator.
Coloana anvelopelor

Coloana anvelopelor

Îl marcăm astfel încât la instalarea interiorului amplificatorului să apară în interiorul carcasei, iar panoul exterior se află pe perete și poate fi fixat cu șuruburi. Pentru a face acest lucru, puteți schița contururile panoului exterior al amplificatorului și apoi indentați spre interior pentru a oferi un loc pentru montare.
Tăiați gaura cu un puzzle, încercați un amplificator. Dacă totul este normal, puteți monta panoul posterior al coloanei pe autobuz. Deoarece structura materialului anvelopei este destul de densă, am decis să fixez panoul cu șuruburi direct pe anvelopă, marcând și găurind opt găuri situate uniform în jurul circumferinței.
Coloana anvelopelor

Coloana anvelopelor

Aici am folosit șuruburile obișnuite pentru o șurubelniță. Pentru a face capetele lor conice să se înroșească cu suprafața panoului posterior după răsucire, am găurit începutul găurilor cu un burghiu cu diametru mai mare. După ce am fixat panoul, am fost convins că decizia de a mă limita la șuruburile simple a fost cea corectă.
Acum puteți începe să instalați amplificatorul și transformatorul său de alimentare.Transformatorul amplificatorului meu are o formă toroidă, așa că îl voi repara cu un șurub cu o șaibă de fixare și o piuliță. Gaura bolțului trebuie să fie găurită în partea din spate a coloanei. Șurubul va trece în interiorul miezului inelar al transformatorului, iar șaiba și piulița instalate vor apăsa transformatorul pe suprafața interioară a panoului. Privind puțin înainte, trebuie să se prevadă că un transformator destul de voluminos situat în interiorul coloanei poate interfera cu instalarea ulterioară a difuzorului, sprijinindu-se de sistemul său magnetic. Pentru a evita acest lucru, plasăm transformatorul mai aproape de periferia circumferinței panoului posterior.
Coloana anvelopelor

După terminarea instalării panoului din spate, amplificatorului și transformatorului, am pierdut îmbinarea dintre panou și anvelopă cu sigilant. Acest lucru este necesar pentru ca în timpul funcționării difuzorului, aerul să nu fie împins afară de difuzorul său, reducând presiunea sonoră. Din același motiv, anvelopa trebuie să fie intactă.
Continuați să instalați difuzorul. Punem flansa tăiată la bordul anvelopei și instalăm un difuzor pe ea. În locurile sloturilor existente pentru fixarea difuzorului, găurim găuri pentru înșurubarea în șuruburi. Înainte de a instala difuzorul, nu uitați să conectați cele două fire ale sale la ieșirea amplificatorului.
Coloana anvelopelor

Coloana anvelopelor

Pe partea din față, am decis să folosesc șuruburi cu capete la cheie de 10 mm. În primul rând, sunt mai puternice și sunt concepute pentru un cuplu de strângere mai mare, ceea ce va permite fixarea mai fiabilă a difuzorului. În al doilea rând, aspectul exterior al capetelor de șurub va oferi un mediu deosebit produsului nostru.
Coloana anvelopelor

Atingerea finală este standul. În opinia mea, anvelopa - coloana trebuie să stea pe podea la un anumit unghi, sprijinindu-se pe un suport fixat pe panoul din spate.
Coloana anvelopelor

Coloana anvelopelor

Am sudat un suport sub formă de triunghi dintr-o formă rotundă de oțel de 8 mm. Am ales lungimea laturii triunghiului egală cu raza coloanei (adică a anvelopei). Baza triunghiului se va sprijini de podea și am sudat jumătatea balamalei ușii până la vârful acesteia. A doua jumătate a buclei va fi înșurubată pe panoul din spate. Astfel, suportul va avea un grad de libertate, permițându-vă să schimbați unghiul coloanei.
Coloana anvelopelor

Pentru o stabilitate mai mare și pentru a evita deteriorarea podelei, am pus un furtun de cauciuc tăiat de-a lungul bazei suportului. Am vopsit suportul cu vopsea spray. Cred că această coloană poate fi folosită și într-o mașină, instalând-o în locul unei roți de rezervă.
Coloana anvelopelor

Sfaturi


 • În ceea ce privește dimensiunea anvelopelor. Acesta trebuie selectat în funcție de dimensiunea difuzorului. Pentru difuzorul meu de 15 inch, o anvelopă de 16 inci se potrivește bine.
 • Când strângeți șuruburile cu o unealtă electrică, utilizați un limitator de cuplu pentru a împiedica șuruburile să se rostogolească în lemn și cauciuc și să slăbească elementele de fixare.
 • Ei bine și ultimul - respectați măsurile de siguranță și trebuie doar să aveți grijă.

Coloana anvelopelor

Mult noroc

Urmărește videoclipul


Comentarii (13)
 1. Invitat Sergey
  #1 Invitat Sergey vizitatori 12 aprilie 2019 3:38 p.m.
  3
  Dar despre volumul echivalent al difuzoarelor? Nu văd rostul să construiți o astfel de structură, sunetul este automat, așa că puteți pune difuzorul oriunde
 2. Ivan
  #2 Ivan vizitatori 12 aprilie 2019 16:36 p.m.
  1
  ce naiba?
 3. Invitat Sergey
  #3 Invitat Sergey vizitatori 12 aprilie 2019 17:41 p.m.
  0
  Bombetsko arată, mai ales într-un garaj cu zonă de locuit
 4. De Funes
  #4 De Funes vizitatori 12 aprilie 2019 18:53
  1
  La sfârșitul anilor 80 a HaH - secolul Iubitorii de muzică, care cu mâinile lor, au făcut coloane de pe globurile Lunii. La colțurile tavanului nu erau atârnate lanțuri răsucite de câine. Fundurile erau fantastice!
 5. Oleg oaspete
  #5 Oleg oaspete vizitatori 12 aprilie 2019 20:45
  2
  Volumul intern este mic, va fi mai bine să dublați anvelopa și să adăugați o gaură pentru difuzor.
  1. maximă
   #6 maximă vizitatori 15 aprilie 2019 04:46
   0
   FASE INVERTER LA TOATE.
 6. Invitat Victor
  #7 Invitat Victor vizitatori 12 aprilie 2019 9:13 p.m.
  3
  Ei, cum sună ??? Difuzorul nu este un box box, un dispozitiv acustic, cu o complexitate ridicată. Nu cred că autorul s-a deranjat să caute prin cel puțin o carte despre teoria sistemelor acustice (autor Efrussi). În urmă cu aproximativ patruzeci de ani, entuziaștii au creat produse cu acest scop deloc, deoarece au existat un deficit al acestora la vânzare, ci pentru a obține o reproducere a sunetului de înaltă fidelitate (Hi-Fi), în special la frecvențe joase.
 7. Leo Vanin
  #8 Leo Vanin Vizitatori 13 aprilie 2019 06:58 AM
  5
  cauciucul umezeste undele sonore
  1. Invitat Vladimir
   #9 Invitat Vladimir vizitatori 13 aprilie 2019 07:27 AM
   0
   Salutări, aș dori să știu unde să obțin un astfel de vorbitor? Vladimir.
 8. Musafir Alexandru
  #10 Musafir Alexandru vizitatori 13 aprilie 2019 09:16
  0
  plasa trebuie să fie încă fixată
 9. akril
  #11 akril Vizitatori 13 aprilie 2019 16:13
  2
  Elegant, rocker, fermă colectivă ..., în general, pentru o discotecă dintr-un club de țară sau într-o rulotă o laoft va coborî, deși ce tip de acustică există în anvelopă .. ???
 10. Kaa
  #12 Kaa vizitatori 14 aprilie 2019 12:26
  0
  anvelopa este prea mică, da, dar ideea de norme! era doar necesar sau voi lua mai mult sau vorbitorul este mai mic !;)
 11. Yuri Stepanov
  #13 Yuri Stepanov vizitatori 23 aprilie 2019 07:58 AM
  0
  Volumul este clar clar! Comentariile au spus deja că trebuie să adăugați o altă anvelopă! Aș adăuga mai multe! Anvelopele 3, 4, 5 și 5 vor oferi volumul necesar! Asigurați-vă că instalați rafturi de rigiditate între pereții din față și din spate (pentru a preveni „umflarea” anvelopei)! În cazul utilizării mai multor anvelope, rafturile de rigiditate trebuie să fie comune pentru toate anvelopele! FI trebuie furnizat! În mod alternativ, FI poate fi încorporat într-una dintre anvelopele din zona de rulare. Ei bine, umplutura de amortizare este plasată în mod convenabil în anvelope! Toate cele de mai sus sunt doar gândirea cu voce tare, în niciun caz critici, ci pur și simplu direcția dezvoltării ulterioare a acestui proiect foarte interesant! Mulțumim autorului pentru idee și pentru întruchiparea din viața reală!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat