DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Cum se îndoaie într-o țeavă din PVC
Cum se îndoaie într-o țeavă din PVC

Nu este întotdeauna posibilă sau de dorit să tăiați conducta pentru a introduce o scurgere cu un diametru mai mic. În acest caz, se folosește un dispozitiv, care se numește inserție de țeavă. Este o căptușeală cu robinet și un sistem special de montare. Dacă nu există o suprapunere din fabrică, atunci o puteți face singur.

Va avea nevoie


Pentru a efectua lucrările planificate, veți avea nevoie de materiale și instrumente obișnuite:
  • bucăți de țeavă de plastic cu diametru mare și mic;
  • bulgară;
  • lipici și perie;
  • Legături de nylon - cleme;
  • marcator.

Gustă de casă


Iată o placă de achiziție cu un diametru mai mic:
Cum se îndoaie într-o țeavă din PVC

Se pare că o fac singură este destul de simplă. Lucrăm în următoarea ordine:
  1. Pentru a face acest lucru, luați o țeavă cu lungimea necesară și egală cu diametrul cu țeava pentru care este făcută îndoirea și tăiați longitudinal în două jumătăți folosind un polizor sau ferăstrău.
  2. Într-una din aceste părți, o gaură cu diametrul necesar este găurită în centrul în care este introdusă o ieșire, iar punctul de contact este lipit, sudat sau sudat cu ajutorul unui pistol de căldură. Îmbinarea din interior trebuie curățată, mai ales dacă este o conductă de canalizare.

Cum se îndoaie într-o țeavă din PVC

Cum se îndoaie într-o țeavă din PVC

Instalarea căptușelii


1. Pe conductă este instalată o placă de ieșire în locul planificat și este fixată cu un marker în direcții longitudinale și radiale. Se remarcă, de asemenea, proiecția orificiului de la robinet pe suprafața laterală a conductei principale.
2. O gaură pătrată este tăiată cu o râșniță, cu o marcă a unui cerc înscris în ea, care este îndepărtat cu atenție.
Cum se îndoaie într-o țeavă din PVC

Cum se îndoaie într-o țeavă din PVC

3. Pe întreaga suprafață interioară a căptușelii, lipiciul este aplicat din abundență cu o perie, care este apoi instalată în locul marcat anterior și este fixată în mod sigur pe ambele părți cu cleme de plastic.
Cum se îndoaie într-o țeavă din PVC

4. În conformitate cu instrucțiunile de utilizare a adezivului, îmbinarea este lăsată singură pentru perioada specificată, după care robinetul poate fi utilizat în scopul său prevăzut. Apropo, clemele care fixează placa de acoperire la țeavă, lăsată pe loc, vor oferi conexiunii o rezistență și fiabilitate mai mare.
Cum se îndoaie într-o țeavă din PVC

Observații sumare


În loc de mașină de tocat, este mai bine să folosiți un burghiu cu un burghiu pentru a tăia o gaură. Atunci se va dovedi nu numai îngrijit, ci și fiabil în funcționarea conexiunii.
După găurirea găurilor din conducta principală, este recomandabil să îndepărtați și să îndepărtați burlele de pe suprafața interioară a conductei. Acest lucru este important în special pentru o conductă de canalizare, astfel încât resturile să nu se acumuleze în acest loc în timpul funcționării și să nu existe blocaje.
Adezivul pentru creșterea fiabilității conexiunii trebuie aplicat pe țeavă, degresând anterior suprafețele lipite. Pentru lipirea conductelor din PVC se folosesc următoarele adezivi: Tangit PVC-U (Germania), MARS, Koratac HF 300, Era (China), Poxipol (universal).
Cum se îndoaie într-o țeavă din PVC

Urmărește videoclipul


Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat