DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Cum se face o buclă pe un cablu
Cum se face o buclă pe un cablu

În portbagajul unei mașini se găsește adesea o frântură de funie de remorcare din oțel. La capetele ei, de obicei, sunt amplasate cârlige. Sub sarcină, la remorcare, se pot rupe, după care fragmentele lor grele accelerate de un cablu încărcat cu arcuri zboară în mașină, lăsând șanțuri. Având o astfel de experiență, șoferii preferă să facă bucle la capetele cablului. Deși sunt nelegate, nu pot provoca daune. O alternativă între comoditatea cârligelor și siguranța nodurilor este sertizarea continuă a unei bucle de un tub. Acesta este un mod rapid și ieftin de a pregăti o funie de remorcare pentru care vreau să mă împărtășesc.

Materiale și instrumente:


 • cablu de oțel
 • un tub de cupru cu un diametru interior de 2 secțiuni de cablu;
 • un ciocan;
 • dalta rotundă sau o șurubelniță plană, care nu este ascuțită.

Formarea buclelor și sertizarea cablurilor


Cum se face o buclă pe un cablu

Primul pas este să ridicați un tub din cupru, alamă sau aluminiu. Lungimi suficiente de 15-20 cm, dar nu mai puțin, deoarece acest lucru va reduce fiabilitatea. Este important ca diametrul său interior să permită întinderea să treacă printr-un cablu dublu pliat. Dacă nu se potrivește, atunci tubul poate fi ușor presat cu un ciocan de-a lungul lungimii. Secțiunea ovală va oferi mai mult spațiu. Tubul este fixat pe un cablu dublu pliat, astfel încât să obțină o buclă de dimensiunea dorită.
Cum se face o buclă pe un cablu

În continuare, trebuie să neteziți crimparea. Loviturile ușoare ale ciocanului oferă tubului un plan ușor. După aceea, un dălțel contondent pe întreaga lungime formează o canelură între cabluri. La fel se face și pe partea inversă. Metalul moale se înfundă într-o cavitate goală, creând o sertizare pe țesutul din oțel.
Cum se face o buclă pe un cablu

Cum se face o buclă pe un cablu

Cum se face o buclă pe un cablu

Pentru fiabilitate, trebuie să aplicați o crestătură transversală pe sertar. Este mai bine să o faceți cu o șurubelniță sau cu o dalta cu un punct contondent mai subțire. Pentru ca tubul să nu piardă din rezistență, este important să aplicați crestăturile pentru fiecare cablu separat. Se alege un pas în care 2 rânduri de capete nu converg într-o singură linie. Acțiuni similare se repetă pe invers.
Cum se face o buclă pe un cablu

Cum se face o buclă pe un cablu

După sertizare, puteți pune cablul în portbagaj și să îl utilizați dacă este necesar. În utilizare, un capăt este introdus în ochiul de remorcare al mașinii și se realizează o buclă pentru strângere. Celălalt capăt se poate lipi pe bara de remorcare a unei alte mașini. Dacă nu este acolo și trebuie să vă atașați de un ochi închis, atunci nu puteți face fără un cârlig sau o carabinieră. În mod similar, puteți pregăti un cablu pentru vergeturi și trolii. Va fi mult mai ieftin decât clemele de cablu din fabrică și nodurile mai apropiate.
Cum se face o buclă pe un cablu

Comentarii (4)
 1. Oleg oaspete
  #1 Oleg oaspete vizitatori 2 aprilie 2019 10:35
  6
  tub subțireeste mai ușor să răsuciți bucla - puf în 2 părți ale cablului, 30 de centimetri, răsuciți unul către celălalt și înșurubați capetele rămase cu o șurubelniță în cablul propriu-zis. Nu pot insera fotografia, este mai ușor să merg pe Google cum este făcută și se va dovedi foarte atent.
 2. Invitat Andrey
  #2 Invitat Andrey vizitatori 2 aprilie 2019 12:04
  2
  Este puțin probabil ca o astfel de clemă să dețină o sarcină decentă. Ați experimentat? Dacă clema nu ține capătul cablului, cobra zboară spre celălalt capăt - acest lucru este de asemenea înfricoșător. Cumva voi scrie cum să legați un cablu sau să fac un nod fiabil pe un cablu de orice diametru.
 3. Musafir Valery
  #3 Musafir Valery vizitatori 6 aprilie 2019 10:11 PM
  0
  Pentru rezistență, tubul trebuie răsucit.
 4. Garry nou
  #4 Garry nou vizitatori 28 aprilie 2019 19:12
  0
  nu este în întregime de încredere. trebuie să desfaceți cablul și apoi să-l țeseți cu o șurubelniță sau o tijă, bine, restul așa cum este arătat.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat