DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Masă de casă cu grătar încorporat
Masă de casă cu grătar încorporat

Masa despre care vrem să vorbim astăzi este o combinație confortabilă între un grătar și o masă pentru o companie mare. În mijlocul acesteia este montată o tigaie de prăjire, pe care fiecare poate găti pentru sine ceea ce îi place. O astfel de inovație nu va lăsa indiferent nici măcar cei mai fastidiști gurmanzi și vegetarieni din mâncare.
Masă de casă cu grătar încorporat

Specificarea produsului


Masă proiectată pentru 12 persoane. Dimensiunile sale: 250cm x 120cm.
Pentru a face o masă va trebui:
 • Țeavă profil 60x60 mm - 14,5 m.
 • Țeavă profil 60x30 mm - 3,2 m.
 • Tabla metalica, grosime 1-2 mm.
 • Placaj 18-20 mm.
 • Șuruburi autofiletante, lipici din lemn, etanșant termorezistent.
 • Ștechere de plastic pentru țeavă profesională 60x60 mm - 4 buc.
 • Foaie de lână termoizolantă.
 • Ardezie plată.
 • Grund, lac, solvent.

Instrumentele sunt următoarele:
 • Bulgară (râșniță unghiulară).
 • Router electric (tăietoare cu fante, mulaje semicirculare).
 • Circular sau puzzle.
 • Masina de slefuit
 • Sudură electrică, freză cu plasmă.
 • Burghiu sau șurubelniță.
 • Pulverizator, compresor pentru finisare.
 • Instrumentele de mână sunt standard pentru fiecare atelier de acasă.

Fabricarea cadrului de masă


Rama mesei este formată dintr-un cadru și patru picioare realizate dintr-o țeavă profesională 60x60. Începem să-l producem cu un cadru ale cărui dimensiuni sunt 220x100 cm.
Masă de casă cu grătar încorporat

Taiem piesa de prelucrat cu un polizor (polizor unghiular) sau cu un ferăstrău. Capetele pieselor de lucru pentru sudurile cu file sunt tăiate la o mustață la 45 de grade.
Pentru sudare mai precisă, piesele cadrului trebuie să fie aliniate uniform în același plan de pe podea sau masa de lucru. După apucare, frecați articulațiile. Consolidăm spațiul interior al cadrului cu ghiduri suplimentare care formează zona pentru tava pentru grătar.
La colțuri stabilim picioarele mesei. Lungimea lor este de 73 cm. Verificând unghiul drept în mai multe planuri, sudăm articulația. Va fi mai convenabil să curățați toate articulațiile cu o roată măcinată dacă așezați masa pe picioarele ei.
Masă de casă cu grătar încorporat

Acum puteți așeza o foaie de placaj deasupra și transforma-o într-un blat. Pentru a face acest lucru, tăiați-l la dimensiunea mesei, rotunjiți capetele foii cu o freză electrică și activați marginea exterioară în jurul perimetrului piesei de lucru cu o freză semicirculară. A venit rândul să încercați dopuri de plastic de la capetele picioarelor.
Masă de casă cu grătar încorporat

Preparat pentru gratar


După ce am decis cu privire la dimensiunea tăvii, selectăm mijlocul blatului de sub ea printr-o moară electrică. Realizăm capacitatea de cărbune din tablă de oțel sub forma unei cutii cu partea superioară deschisă. Elementele individuale pot fi tăiate prin sudare sau cu un polizor unghiular.
Masă de casă cu grătar încorporat

După ce a scaldat articulațiile cutiei, îndoim marginile acesteia, astfel încât să nu cadă în nișa mesei, dar în același timp este detașabilă. Rămâne să curățați rosturile sudate, făcându-le mai estetice.
Masă de casă cu grătar încorporat

Piese de masă de acoperire


Din placajul rămas, realizăm căptușeala zonelor vizibile ale mesei - o cutie pentru grătar și picioare. Elementele de înveliș pot fi tăiate pe o circulară sau pe puzzle. Puteți scoate căptușeala de pe lipiciul de tâmplărie sau PVA rezistent la umiditate, întărind în continuare îmbinările de pe unghii sau șuruburile autofiletante.

Pregătirea pentru asamblarea tuturor pieselor


Pregătim blatul pentru fixare, făcând găuri preliminare în acesta din față. Le extindem cu un burghiu pentru stilou pentru capace largi de șuruburi de fixare. De asemenea, puteți acoperi cu garnituri realizate din rama de masă plană ardezie în zona alăturată a mesei. Rotunjiți picioarele de placaj cu o freză și terminați cu șlefuire prin vibrații. Acum pot fi ușor așezați pe picioare, stropind metalul cu cuie lichide și închizând cu dopuri de plastic.

Izolare cutie la gratar


Deoarece vorbim despre o vatră deschisă cu cărbuni, rezervoarele de sub aceasta au nevoie de protecție împotriva focului. Tabla poate deveni foarte fierbinte și, astfel încât placajul sau genunchii oaspeților să nu fie arse, le vom așeza cu vată ignifugă în interiorul cutiei.Doar câțiva centimetri din acest material rezistent la căldură este suficient pentru a izola căldura de friteuza. Îl închidem cu foi de ardezie plană fixate pe șuruburi autofiletante. Articulațiile trec sigilante la temperaturi ridicate pentru șeminee și coșuri de fum.
Masă de casă cu grătar încorporat

Pe șuruburile de mobilier cu pălării largi fixăm blatul pe cadru. Pentru a pregăti suprafața placajului pentru finisare va ajuta un polizor de vibrații. Adânciturile de pe șuruburile de fixare de pe suprafața mesei pot fi umplute cu rășină epoxidică sau un material de etanșare adecvat.
Masă de casă cu grătar încorporat

Masă de casă cu grătar încorporat

Pentru decorarea finală a mesei folosim lacuirea. Cel mai bun instrument pentru aplicarea lacului este un pistol cu ​​o unitate de compresor. Dacă suprafața placajului este amorsată, este suficient un strat de lac pentru a obține o acoperire perfectă.
Masă de casă cu grătar încorporat

De asemenea, a fost făcut un capac, cu care puteți închide gaura înțepând friteuza atunci când nu trebuie să prăjiți nimic, ci doar să stați cu prietenii la o masă mare.
Masă de casă cu grătar încorporat

Pune carnea pe grătar.
Masă de casă cu grătar încorporat

Masa este gata, trebuie doar să umpleți cutia de grătar cu cărbuni arzători, să puneți grătare, mâncare și să vă bucurați de chat-ul live într-o companie prietenoasă.
Masă de casă cu grătar încorporat

Urmărește videoclipul


Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat