DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Șurub de scripetă a arborelui cotit rupt
Șurubul scripetei scripetei arborelui cotit

În timpul funcționării mașinii, se poate produce o defecțiune neplăcută - o defecțiune a șurubului scripetei generatorului, care este montat pe arborele cotit al unui motor auto.
Motivul principal al acestei defecțiuni este un șurub de proastă calitate sau constricția acestuia la instalarea scripetei.
Șurubul scripetei scripetei arborelui cotit

Puteți repara singur această defecțiune. Va trebui să depuneți eforturi. În cazuri rare, este posibilă manevrarea cutiei prin lovirea unui ciocan cu un ciocan. Cel mai adesea, forajul de-a lungul axei unui șurub spart este necesar. Luați în considerare reparația exemplului motorului VAZ.

Instrumente și materiale


Pentru a demonta șurubul scripetei generatorului rupt, avem nevoie de câteva instrumente:
 • burghiu electric sau cu mâna (cheie);
 • burghie metalice cu diametrul de 3-5-7 mm;
 • extractor conic din stânga;
 • core;
 • surubelnita plana;
 • fluid pentru rugină și scară de stres (WD-40).

Repararea etapelor


Este necesar să inspectați sfârșitul plitei, să îndepărtați burlele cu o șurubelniță și să tratați circumferința șurubului spart cu un lichid special pentru a lovi rugina și scara (WD-40). Acest lucru va facilita adâncirea ulterioară a arborelui cu șurub.
Determinăm adâncimea aproximativă de foraj prin compararea părții rupte (cap) a șurubului cu un șurub nou. De regulă, nu depășește 1,5 cm.
Șurubul scripetei scripetei arborelui cotit

În continuare, determinăm starea feței de sfârșit a ruptorului. Este de dorit să existe o suprafață plană perpendiculară pe axa șurubului. Dacă suprafața este înclinată, trebuie să selectați burghia corespunzătoare și să lucrați puțin cu ea. Acest lucru va aduce suprafața la o stare de nivel și va facilita forajul.
Șurubul scripetei scripetei arborelui cotit

Montăm punctul de foraj al șurubului spart. Cu un burghiu puternic întărit pentru metal cu diametrul de 3 mm (de preferință producție internă), începem să găurim un șurub spart la întreaga sa adâncime.
Șurubul scripetei scripetei arborelui cotit

În unele cazuri, o asemenea foraj este suficientă. Rămâne să înlocuiți burghiul cu un extractor conic din stânga, înșurubați-l în orificiu și deșurubați șuruburile rămase.
Șurubul scripetei scripetei arborelui cotit

Șurubul scripetei scripetei arborelui cotit

Dacă șurubul spart nu poate fi îndepărtat, este necesar să se repete găurirea cu un burghiu cu un diametru mai mare. O astfel de foraj slăbește considerabil cutul, iar într-o anumită etapă îndepărtarea acesteia nu este dificilă. Pereții săi subțiri pot fi pur și simplu distruși fără a strica firele din arbore cotit. După îndepărtarea cutiei, îndepărtați cu atenție toate reziduurile de metal din arborele cotit.
Șurubul scripetei scripetei arborelui cotit

constatări


Un număr mic de unelte și abilități pentru a lucra cu acesta a făcut posibilă o reparație destul de complicată - îndepărtarea flanșei șurubului care conectează scripeta alternatorului la arborele cotit.

Urmărește videoclipul


Comentarii (4)
 1. Invitat Vladimir
  #1 Invitat Vladimir vizitatori 27 februarie 2019 18:08
  0
  În principiu, totul este corect, cu excepția unui singur lucru - ACEST NU ESTE UN SCREW, DAR UN BOLT!
  1. salcie
   #2 salcie vizitatori 28 februarie 2019 3:38 p.m.
   0
   diferențele dintre șurub și șurub sunt următoarele: în primul rând, șurubul fixează părțile care le traversează și, pe de altă parte, piulița este înșurubată pe șurub. Adică, un șurub și o piuliță sunt două părți ale întregului. Șurubul servește, de asemenea, la conectarea celor două părți, dar este înșurubat într-un fir special care se află pe partea a doua. Prin urmare, șurubul merge fără piuliță.
   1. Boris
    #3 Boris vizitatori 1 martie 2019 10:59 p.m.
    0
    Un șurub este un tip de dispozitiv de fixare utilizat pentru fixarea elementelor și mecanismelor. Este pentru fixare și nu pentru montare. Și învelit cu o șurubelniță. Sarcina lui este asemănătoare cu cea a unui pivot, o cheie, un știft.
 2. Boris Khanin
  #4 Boris Khanin vizitatori 1 martie 2019 10:52 p.m.
  1
  Scripetul arborelui cotit este un scripete cotit și nu un generator!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat