DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Restabilirea scaunului rulmentului
Restaurarea scaunului rulmentului

Motoarele mici, cu 2 cilindri, cu putere redusă, sunt utilizate pe scară largă în viața de zi cu zi. Sunt utilizate pe motoseronașe și cositoare de motoare, în exerciții cu gheață cu motor și unități cu gaz electric. La fel ca și în alte modele de tehnologie.
Dezavantajul acestor motoare este viața lor redusă a motorului, a cărei sursă principală este uzura pieselor arborelui cotit pe care sunt presate principalele rulmenți de tracțiune. Înlocuirea arborelui cotit în astfel de motoare este o plăcere scumpă, deoarece este fabricată într-un singur kit cu bielă și piston.
Restaurarea scaunului rulmentului

Există diferite modalități de a repara jurnalele arborelui cotit. Una dintre ele este sudarea din cupru folosind sudură electrică.

Materiale și instrumente


Pentru a efectua această reparație a arborelui cotit, avem nevoie de:
 • transformator de sudură monofazat casnic;
 • bucăți de sârmă de cupru sau un electrod subțire de cupru cu includerea argintului;
 • lichid degresant, zdrențe;
 • tub și mazăre pentru aterizare rulmenți.

Sudarea electrică se referă la tipurile de lucru cu ardere. Este necesar să se pregătească în prealabil un stingător, apă, prelată umedă sau țesătură de azbest. Nu este permisă sudarea în vecinătatea lichidelor inflamabile.

Procesul de reparare a scaunelor


Dezasamblăm motorul, clătim și ștergem arborele cotit și facem o inspecție vizuală a rulmenților de tracțiune. Prezența reperului dintre cursa interioară a rulmentului, prezența gâturilor de uzură pe arborele înșiși indică faptul că este necesară restabilirea scaunului rulmentului. Rulmenții înșiși, este recomandabil să cumpărați altele noi, acesta este un consumabil obișnuit.
Restaurarea scaunului rulmentului

Degresează bine cu acetonă jurnalele arborelui cotit purtate de rulmenții vechi și lasă să se usuce. Conectăm un transformator de sudură - un încărcător auto.
Restaurarea scaunului rulmentului

Fixăm contactul la sol direct pe arborele cotit și nu pe bielă sau piston, altfel rulmenții bielelor pot fi sudate!
Un contact pozitiv este electrodul sau sârma noastră. Prin atingeri scurte ale electrodului sau sârmei de cupru, începem să „pulverizeze” cupru pe gâtul uzat al arborelui cotit. Trecem întreaga suprafață uzată.
Restaurarea scaunului rulmentului

Restaurarea scaunului rulmentului

Restaurarea scaunului rulmentului

Restaurarea scaunului rulmentului

Această lucrare necesită precizie. Nu trebuie să se permită electrodului să intre în acea parte a arborelui cotit în care se află sigiliul de ulei!
După ce aplicați puncte de cupru pe jurnalele arborelui cotit, lăsați părțile să se răcească. Încălzim un nou rulment și îl împingem în loc. Poate că va fi nevoie de mai multe lovituri pe tub, al căror diametru este egal cu diametrul cursei interioare a rulmentului.
Restaurarea scaunului rulmentului

Toate neregulile și proeminențele cuprului depus sunt zdrobite, rulmentul este așezat strâns în loc, iar cușca sa interioară rămâne staționară.
Restaurarea scaunului rulmentului

Acum rularea și întoarcerea sunt absente. Rulmentul este așezat în siguranță.
Restaurarea scaunului rulmentului

constatări


Această metodă de restaurare a părților uzate ale arborelui cotit este simplă și de încredere. Nu uitați de măsurile de siguranță și echipamentele de protecție atunci când efectuați lucrări de sudare.

Urmărește videoclipul


Comentarii (19)
 1. Invitat Vladimir
  #1 Invitat Vladimir vizitatori 22 februarie 2019 8:19 p.m.
  7
  CENTRUL DE PIERDE
 2. Invitat Sergey
  #2 Invitat Sergey vizitatori 22 februarie 2019 22:01
  1
  Este foarte distractiv, este mai bine să cumpărați unul nou și să îl puneți. Nu atât de mulți bani.
  1. Invitat Andrey
   #3 Invitat Andrey vizitatori 10 martie 2019 9:35 p.m.
   1
   Destul de ieftin, de la o treime până la jumătate din costul unui ferăstrău.
 3. Invitat Sergey
  #4 Invitat Sergey vizitatori 23 februarie 2019 07:04 AM
  3
  Această metodă este folosită în echipamente electronice încă din anii 80!
 4. Varamashvili Vladimir Alexandrovich
  #5 Varamashvili Vladimir Alexandrovich vizitatori 23 februarie 2019 09:41
  7
  Video util, dar în loc de sârmă folosesc o perie de grafit din cupru. Procesul de sudare nu are loc prin picurare, dar este similar cu sudarea cu electrozi. Încearcă, cred că îmi place.
 5. maximă
  #6 maximă vizitatori 23 februarie 2019 1:32 p.m.
  0
  E interesant. Pentru a crea bavuri, acestea sunt zdrobite, care se sfărâmă în timpul aterizării și, din această cauză, rulmentul se așează strâns. Dar cu cupru va fi mai bine dacă cantitatea de uzură a arborelui este mare.
 6. Lucas
  #7 Lucas vizitatori 24 februarie 2019 00:23
  4
  loktayt 638 rezolvă cu ușurință astfel de probleme .. soluția dvs. este secolul trecut
 7. Anempodest
  #8 Anempodest vizitatori 24 februarie 2019 14:38
  2
  De ce este dificil să măcinăm puțin trunchiurile și să presăm bucșele întoarse din oțel pe ele și să le prelucrăm astfel încât să se potrivească?
  1. Invitat Andrey
   #9 Invitat Andrey vizitatori 10 martie 2019 10:05 p.m.
   0
   Dragă, în primul rând nu de trunioane, ci de gâturi. Și în al doilea rând, dacă vă imaginați cel puțin un indiciu al tehnologiei pe care le-ați exprimat, cred că aveți un brevet și o mulțime de finanțe. Și, respectiv, producătorii de arbori cotiți „merg în toată lumea”.
 8. Invitat Vladimir
  #10 Invitat Vladimir vizitatori 24 februarie 2019 16:49
  0
  Dacă sub rulment se lucrează. Ce este apoi sub tija de conectare. Prostii. Nici nu încercați. Resursa este epuizată.
 9. Invitat Andrey
  #11 Invitat Andrey vizitatori 25 februarie 2019 07:50
  1
  Există lichide speciale pentru alegerea unor astfel de întăriri, un lucru frumos, conform instrucțiunilor de până la 0,3 mm decalaj permite umplerea. La butucul din spate, aveam o gardă de 0,1, l-am pus pe acest „lipici”, după care am condus destul de bine, decalajul nu a apărut și chiar înlocuirea ulterioară a rulmentului a mers fără probleme.
 10. Guest Dmitry
  #12 Guest Dmitry vizitatori 25 februarie 2019 11:55
  1
  Metoda este veche, la fel ca imperiul roman și este potrivită numai pentru extinderea operativității mecanismului până când veți primi arbori NOU! Iar cei care reparează acest lucru pentru o operație pe termen lung trebuie să-și ia mâinile!
 11. Invitat Nicolae
  #13 Invitat Nicolae vizitatori 25 februarie 2019 17:03 p.m.
  0
  deci mergeți departe cu o astfel de reparație râs
 12. Barsik
  #14 Barsik vizitatori 28 februarie 2019 03:36
  0
  Consolidarea este mult mai ușoară. Și puteți consola rulmentul în sine. Atât suprafața interioară de aterizare, cât și cea exterioară.
 13. Invitat Vladimir
  #15 Invitat Vladimir vizitatori 17 martie 2019 16:38
  0
  o astfel de sudare nu mai durează o săptămână, este mai ușor să sudați cu atenție cu un electrod și să macinați pe un viraj, deci este mai fiabil
 14. Oleg oaspete
  #16 Oleg oaspete vizitatori 23 martie 2019 03:12 AM
  0
  Ferma colectivă este voluntară. Oricine este angajat în reparații la nivel profesional cunoaște un material precum cotul (există și altele) special concepute pentru astfel de reparații. Ce scrie autorul, există doar două opțiuni, una dintre ele în coșul de gunoi al celeilalte de pe raft.
 15. Pavel Kalina
  #17 Pavel Kalina vizitatori 5 aprilie 2019 18:57
  0
  Și toate nu ar fi nimic. Dar. Rulmenții sunt instalați mai întâi în COVERS, apoi este așezat un arbore și jumătățile sunt trase împreună. La sfârșit, arborele este centrat de impacturi ușoare pe părțile laterale, iar lagărele presate vor fi extrem de reticente să se potrivească strâns pe arbore și să primească leagănul după 50 km, dacă nu imediat. în cel mai bun caz, va fi pe jumătate închis, în timp ce cea de-a doua se va opri dimpotrivă. Concluzia este că metoda este bună, cu depuneri foarte mici, cel mai bine este să pui în evidență wao,apoi scoateți-l și instalați-l în capac sau folosiți un cot simplu, așa cum este descris mai sus.
 16. Alexandru Alexandrovici
  #18 Alexandru Alexandrovici vizitatori 31 mai 2019 20:50
  0
  desigur, îmi cer scuze, dar ce se va întâmpla cu diodele din unitatea de încărcare cu un scurtcircuit al bornelor - = - cu un scurtcircuit al firelor de încărcare, „vulpea nordică” vine foarte des să viziteze diodele sau chiar la întreaga punte a diodei imediat dacă utilizatorul încearcă să verifice încărcătorul a scânteia
 17. Evgeny Zhurkov
  #19 Evgeny Zhurkov vizitatori 17 august 2019 10:00
  0
  O, mamă rusă. Gătiți toate terciul de topor. Ei bine, care este metoda. De aceea, supa de varză vorbește despre noi. Dar nu ai auzit despre depunerea în vid? Scaunele trec cimentarea și întărirea. Și tu ești electrodul lor. Temperarea sau temperarea, precum și tensiunea reziduală și deteriorarea structurală. Această metodă se numește ... electrod. Cum se efectuează se numește.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat