Fa-l singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Transport aerian de propulsie cu motocultură de la ferăstrăul Ural
Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

Dispozitivul, denumit în continuare ghiozdan, este destinat deplasării pe schiurile obișnuite pe o suprafață plană, fără acoperire de zăpadă groasă și pufoasă.
Cele mai potrivite zonele inundate de râu, drumurile rulate cu o pantă ușoară.
În plus, ghiozdanul, cu mici modificări, poate fi folosit ca un mutat pe o barcă gonflabilă. Desigur, barca nu va merge împotriva curentului de pe un râu de munte - forța nu este suficientă, dar de-a lungul râului calm sau cu un curent mic, „guma” se mișcă foarte repede.
Acum, despre creație. Am folosit materiale exclusiv improvizate: pătuțul vechi, resturi de bandă transportoare, linie de pescuit 1,5 mm, resturi de bandă de 2 mm, elemente de fixare - șuruburi și piulițe M5-M6.

Va fi necesar:


Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

 • Ferăstrăul Ural, sau mai bine zis, motorul de la acesta.
 • Țeavă din aluminiu cu diametrul de 20 mm.
 • Met. bandă sau foaie 1,5-2mm.
 • Șuruburi de diferite lungimi M5, M6 și șaibe cu piulițe.

Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

 • 4 șuruburi de mobilier M8x65 cu șaibe și piulițe.
 • Banda transportoare 20x20cm.
 • linie de pescuit 1,5 mm.
 • Placă de pin uscată cu minimum noduri 80x10x10.5cm pentru elice.
 • Masina de gaurit.
 • Ferastraie pentru metal.
 • Șurubelniță, chei, clește, fișier etc.

Deci Fără a pretinde adevărul suprem.

luare


Motorul în sine nu necesită practic modificări speciale din ferăstrău. Cu excepția cazului, scoateți știfturile capacului ventilatorului de fixare și înlocuirea lor, după găurirea prin găuri, cu șuruburi lungi (70 mm) M6.
Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

Și totuși, dezasamblăm discul de unitate al ambreiajului centrifugal (îndepărtăm sarcina cu arcurile).
Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

Și risipiți fișierele cu un pătrat, pentru posibilitatea de a se potrivi strâns în șuruburile de mobilier.
Capacele bolțurilor semicirculare pre-măcinate cu o grosime de 3 mm. În caz contrar, se vor agăța de știfturile sigiliului arborelui cotit.
Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

Ar trebui să fie așa. Mai mult, până acum, nu se cere nimic. În continuare, construim o montare a motorului cu un dispozitiv de protecție pentru elice și motor.
Arată astfel:
Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

Din moment ce am făcut-o dintr-o veche clamă, nu au fost dificultăți speciale cu îndoirea tuburilor. În primul rând, sunt fabricate două stâlpi verticali identici (fig. 1). Apoi, tuburile motorului (Fig. 2) sunt atașate de ele cu șuruburile M6 (Fig. 3) folosind șaibele și piulițe autoblocante sau cu piulițe.
Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

Montarea motorului nu trebuie să creeze întrebări. Pentru a reduce vibrațiile, este atașat exact pe benzile benzii transportoare, pe acele șuruburi lungi care au înlocuit știfturile pentru fixarea capacului ventilatorului.
Pentru a face un inel de protecție a elicei, un cercei din aluminiu ar face cel mai bine. A trebuit să mă încurc destul de bine cu țevile din aceeași carapă. Ele sunt foarte puternice la îndoire și, în plus - scurte, ceea ce nu a contribuit la facilitarea oferirii razei dorite.
Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

Ne întoarcem către părțile orizontale ale gardului (figura 5). Cele superioare sunt din aluminiu, iar cele inferioare sunt din oțel inoxidabil (nu era suficientă clapetă).
Montat astfel: o bandă metalică în formă de U și șuruburi M5. Spre vert. rafturi - în mod similar.
Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

În părțile superioare și inferioare, inelul este fixat pe verticale prin plăci triunghiulare rotunjite de metal grosime de 1,5 mm. Pentru a începe mai ușor, este oprit un stop la posturile verticale de mai jos. Poate fi făcută oricui îi place și din ceea ce îți place. Dar curelele pentru a ține ghiozdanul pe spatele meu, este mai bine să le faci doar pe acelea - ca ale mele. Dintr-o țeavă, aplatizată în locul rotunjirea umerilor, urmată de înfășurarea cu cauciuc spumant și punerea unui capac de țesătură. Curelele sunt, de asemenea, atașate de banda transportoare de tuburile de montare a motorului sau de un tub adițional fixat orizontal la verticale. De ce pe transportor? Vibrația este mai mică și este mai ușor de așezat pe un ghiozdan pe spate. Este verificat de la sine.

Despre remedierea demarorului.


Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

În locul indicat de săgeată sau invers (deasupra sau dedesubt), este găurit o gaură pentru firul M5. După instalarea demarorului pe motor, strângeți șurubul M5 cu o piuliță de blocare. Ca o opțiune - un șurub cu auto-atingere. Acest lucru va împiedica pornirea să se deconecteze de la motor.
ORE. (buton de control al motorului)
Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

Pentru a controla accelerația, am folosit cablul de gaz de la motocicletă, care, împreună cu sârma de oprire a motorului, este plasat în furtunul metalic, care este, de asemenea, un „minus”, deoarece este fixat cu o clemă sau legături de plastic la o structură verticală și, în consecință, are o legătură cu carcasa motorului.
Dar stiloul în sine a fost făcut după cum urmează.
O bucată de tub a fost luată cu o lungime de 135 mm, în jurul căreia a fost învelită o bandă de aluminiu 20X100 mm și o grosime de 2 mm.
 • Tub de mâner.
 • Pârghia controlează alte clapete.
 • Un dop din lemn sau plastic găurit în același timp cu țeava.
 • Clema în formă de U de fixare a pârghiei.
 • Orificiu în U pentru șurubul de montare jug
 • Orificiul cu șurubul manetei.
 • Teaca cablului de gaz.
 • Sârmă de oprire a motorului.
 • Cablu de accelerație.
 • Buton Stop
 • Gaura pentru șeful cablului de gaz.

Așa arată RUD.


Elice aerodinamice de tip rucsac de la lanțul Ural

Butonul „Stop” (în cazul meu, cheia) făcută pe acceleratie, este conectat cu un „blocaj” standard al motorului cu un fir, manșonul metalic joacă rolul celui de-al doilea fir. Butonul auto stop al motorului este demontat.
În rolul rezervorului de combustibil - un recipient de 3 litri, cu robinet de combustibil montat din același Ural. Vă puteți descurca cu un „primer” de pe ferăstrăul importat, instalându-l pe capacul rezervorului de combustibil.
O condiție indispensabilă este aceea că rezervorul trebuie să fie DESPRE carburator. Nu există nicio pompă de amorsare a combustibilului în Urale și este necesară numai pentru o furnizare stabilă de benzină cu înclinare de ferăstrău foarte puternică.
Am refuzat rezervorul meu de gaz din cauza incapacității de a controla nivelul din acesta.
Pentru a împiedica obiectele străine (părți de haine, mâini, în sfârșit) să intre în elică, este EXTREM necesar să se protejeze de o linie de pescuit groasă (1,5 mm).
O altă opțiune: utilizați o rețea pre-fabricată, cu ochiuri grosiere. Nu am avut unul, de aceea am lucrat cu ac de pe o linie de pescuit.
ATENTIE !!! Nu sfătuiesc, nici măcar să încerc, să testez un ghiozdan cu o elică instalată (deși chiar vreau) fără un gard de plasă instalat! În primul rând, există șansa de a urca în șurubul rotativ „invizibil” de mână cu motorul. (S-A FĂCUT!).
În al doilea rând, poate strânge obiecte „zburătoare” străine. De exemplu, purtasem deja un dispozitiv pe umeri, transformat într-o secundă despărțită, podeaua jachetei în panglici tăiate uniform. La 6.000 rpm. Șurubul de pin funcționează ca un brici.
Ei bine, probabil că este vorba despre rucsac.

Acum despre șurub, elice.


Crearea acesteia, în general, nu provoacă prea multe dificultăți.
Rețeaua are o mulțime de materiale video. Iată linkul -
O descriere detaliată a creației.
 • A doua opțiune este să comanzi pe Aliexpress. Prețul este de aproximativ 2,5t.
 • Diametru - 65 cm
 • Pas cu șurub - 21 cm.
 • Dintre toate opțiunile testate, alte opțiuni, aceasta s-a dovedit a fi cea mai productivă.
 • Îndepărtarea, cu carburatorul reglat, a fost puțin mai mică de 20 kg.
 • Pentru parapanta, acest lucru nu este suficient, chiar „la orizont”, ci pe schiuri: pe scoarță, pe șosea - 40 km / h, pe „puf” superficial - 20 km / h, iar pe pista spartă - 30 km / h. Conform mărturiei navigatorului GPS.
 • Consum - ca în Urali la tăiere: 0,8 l / h.

Sentimente? Nu este transferabil! Lucrul neobișnuit este că nu ești tras în față, ci împins în spate. Neobișnuit, dar repede stăpânit.

Video despre încercările meleBUN BUNĂ!
Comentarii (12)
 1. babalaiyka58
  #1 babalaiyka58 vizitatori 10 februarie 2019 16:25
  0
  Un design similar a fost descris în MK. Vara, puteți merge cu bicicleta.
 2. sektor
  #2 sektor vizitatori 10 februarie 2019 17:16
  0
  Am o întrebare pentru inventator. Cum ați măsurat tracțiunea motorului. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
  1. Andrey Kharitonov
   #3 Andrey Kharitonov Vizitatori 11 februarie 2019 06:54 AM
   0
   Multă vreme a nedumerit această problemă. L-am măsurat în felul acesta: am cântărit dispozitivul, l-am pornit, l-am așezat pe orizontală, ținându-l, în mod natural cu mâna mea, am dat de accelerație completă. Ghiozdanul s-a ridicat fără încordare. Legat de acesta o sarcină (sac de nisip) care cântărește 6 kg. Ghiozdanul s-a ridicat din nou, dar deloc repede. Se adaugă încă 3 kg. Creșterea nu s-a întâmplat.
   Linie de fund: instalare cu 1 litru. benzină, cântărește 11 kg., plus 6 kg de marfă, doar 17 kg. Dar a existat încă o revoltă.
   Nu am găsit altă cale. Desigur, nu exactitatea absolută a măsurătorii, dar am fost destul de mulțumit de o asemenea împingere. :)
   1. sektor
    #4 sektor vizitatori 11 februarie 2019 19:07
    0
    Soluția originală.
  2. Andrey Kharitonov
   #5 Andrey Kharitonov Vizitatori 11 februarie 2019 06:56 AM
   0
   Nu trebuie să mă numesc inventator. :)
 3. Serghei Novikov
  #6 Serghei Novikov Vizitatori 11 februarie 2019 02:47 AM
  0
  Ideea nu este nouă, am observat ceva similar la mijlocul anilor 90 În satul Gremyachy, regiunea Vologda.
  1. Andrey Kharitonov
   #7 Andrey Kharitonov Vizitatori 11 februarie 2019 6:39 a.m.
   0
   Dar nu am aplicat pentru unicitatea ideii.
   Doar că atunci când merg pe „zgârietură”, mulți cetățeni sunt interesați de modul în care au făcut-o și cât de mult „mănâncă” benzină.
 4. Vlad
  #8 Vlad vizitatori 11 februarie 2019 08:59
  1
  Și de ce să nu faceți snowmobile ușoare cu acest dispozitiv.
  1. Andrey Kharitonov
   #9 Andrey Kharitonov Vizitatori 11 februarie 2019 16:18
   0
   Gândit. Dar pentru mine este doar o astfel de opțiune. Trebuie să mergi până la Angara, purtând schiuri sub axilă și un ghiozdan pe umeri. Din anumite motive, nu avem multă zăpadă și nu este deosebit de plăcut să trageți snowmobile, indiferent cât de ușoare ar fi.
   În plus. Alunecând la locul potrivit pentru mine, am pus totul în spatele copacului și am trecut prin pădure. Și saniile, chiar și cele mai compacte, nu pot fi ascunse. roși
 5. NIKOLAY
  #10 NIKOLAY vizitatori 11 februarie 2019 18:41
  0
  Designerul a găsit un model de designer, 1979-1984.
  Rukasty - TINER!
 6. sektor
  #11 sektor vizitatori 11 februarie 2019 19:12
  0
  Pe unele site-uri am întâlnit un design precum o motocicletă cu un motor de la ferăstrăul Friendship. Design foarte original și viteză destul de decentă pentru o motocicletă. Ceva în regiunea de 15-20 km / h. Și motorul foarte puțin mănâncă.
  Desigur, designul este destul de simplu, dar destul de funcțional. A fost un videoclip, l-am urmărit.
 7. Ghenadie
  #12 Ghenadie vizitatori 24 februarie 2019 14:26 p.m.
  0
  Am colectat așa ceva când încă studiam la școală ca strunjitor, doar motorul a fost luat de la un moped și în 1975, m-am ridicat pe schiuri și am condus în special foarte bine în jos.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat