DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Extrudarea caracterelor dintr-un copac
Destul de des, în fabricarea meșteșugurilor din lemn, este necesar să se aplice diverse semne, de exemplu litere și numere, pe suprafața produselor din lemn.
Această operație poate fi efectuată în diferite moduri, de exemplu, trageți semne cu ajutorul unui stilou cu pâslă, lipiți-le pe hârtie sau carton, sau ardeți-le, aplicând semifabricate semifabricate pre-confecționate și strălucitoare.
Extrudarea personajelor dintr-un copac

Există un alt mod de a aplica litere și numere pe suprafețele din lemn, care este extruzarea acestora. Mai jos vom lua în considerare această metodă foarte ușor de implementat, pentru a cărei implementare aveți nevoie de puțină răbdare și de unele materiale și instrumente.

Vom avea nevoie de:


 • o bucată de sârmă recoltată;
 • clește lung (platipus);
 • ciocan plat;
 • lac și vopsea.

Procesul de extrudare a caracterelor pe o suprafață de lemn


1. În primul rând, trebuie să faceți un set de toate semnele necesare folosind o pereche de platipusuri, folosind sârmă turnată pentru aceasta. Mai mult, unele elemente ale semnelor pot fi unificate.
Luați în considerare, de exemplu, numere. Nu are sens să îndoiți totul din sârmă. Deci, semifabricatul unității poate fi utilizat pentru extrudarea unei părți din cele patru. Dintre elementele celor trei și patru, puteți face un cinci. Dacă împliniți șase, primiți o nouă, etc.
Extrudarea personajelor dintr-un copac

2. Mai mult, pentru a nu greși, este posibil să desenați cu un creion sau un marker o secvență de caractere pe suprafața unui copac.
3. Apoi, folosind un stencil temporar, setați forma sârmei a numărului sau a elementului său și loviți-l cu un ciocan. Dacă forma este blocată într-un copac, atunci poate fi îndepărtată cu grijă din pat, înțepându-l cu un arc subțire sau cu un ac gros.
Extrudarea personajelor dintr-un copac

4. Pentru a semna extrudate mecanic, arătând plăcut estetic sau în concordanță cu designul general al unui produs din lemn, acestea pot fi vopsite într-o singură culoare.
Extrudarea personajelor dintr-un copac

Dar ar trebui să pictați cu atenție adâncimile semnelor, mai ales dacă baza este lemn moale, de exemplu, pin sau tei. În caz contrar, vopseaua care a căzut în locașurile semnelor va începe să se răspândească pe pori în toate direcțiile, iar contururile literelor și numerelor își vor pierde claritatea formei.
Extrudarea personajelor dintr-un copac

Pentru a împiedica acest lucru să se întâmple, este necesar să acoperiți depresiunile cu lac înainte de a picta și lăsați-l să se întărească. După aceea, puteți aplica vopseaua. Dacă după uscarea vopselei suprafața cu semnele tipărite este din nou lăcuită, atunci inscripțiile vor dura fără pierderi de calitate timp de mai mulți ani.
Extrudarea personajelor dintr-un copac

Unde este posibilă utilizarea acestei metode de obținere a caracterelor pe o suprafață de lemn? Puteți, de exemplu, să numerotați cârligele de pe cuier în dressing, scutul cu cheile din cămin, fața finală a podiumului cu mostre etc.
Comentarii (2)
 1. Musafir Alex
  #1 Musafir Alex vizitatori 1 februarie 2019 3:18 p.m.
  0
  Este mai ușor să ardeți sau să scrieți cu un creion, dacă este necesar pentru o perioadă scurtă de timp.
 2. Eugene
  #2 Eugene vizitatori 1 februarie 2019 19:35
  0
  Excelent! Ați încercat să ardeți? După părerea mea, vor exista mai puțină încurcătură cu aceeași calitate.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat