DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Cum se instalează o priză dacă există fire scurte
Cum să instalați o priză dacă există fire scurte

În timp, în casele sovietice, mai devreme sau mai târziu, este necesar să schimbați soclurile. Sunt șuruburi, dopurile moderne de euro nu urcă în ele, există și alte motive. Cablarea în clădirile vechi ale Uniunii Sovietice este realizată din aluminiu. Firul monocernic din aluminiu este destul de fragil și, dacă se încălzește și în punctele de conectare, atunci când opriți vechea priză, cu siguranță se va opri.
Așa cum, de fapt, s-a întâmplat în exemplul meu. Multă vreme, firele s-au încălzit din cauza unui contact slăbit, astfel încât izolația era deja topită. Acum, bucăți mici ies din perete, în priză și pur și simplu nu puteți instala o nouă priză. Această problemă este destul de frecventă, mai ales în timpul reparațiilor. Nu există nimic groaznic aici și, în principiu, totul este ușor de rezolvat.

Va avea nevoie


 • Tub de contracție (de preferință, un set cu diametre diferite).
 • .
 • Două fire de cupru sau aluminiu, numărul de miezuri nu contează, cuadratura principală este de cel puțin 1,5 metri pătrați. mm.
 • Nouă priză.

Instalați priza în priză cu fire scurte


Să începem prin a opri electricitatea din casă. În continuare, vom suna toate contactele soclului cu o șurubelniță indicator cu bec neon, pentru a determina faza. În acest fel, asigurați-vă că energia electrică este cu siguranță oprită și nimic nu vă amenință viața.
Deșurubați panoul frontal, deconectați contactele de la priza veche. Așa cum am mai spus, firele s-au încălzit, izolarea pe ele s-a topit, s-a uscat și a devenit fragilă. Deoarece se sfărâmă, trebuie îndepărtat. În schimb, alegeți conducta termocontractibilă cu diametrul corespunzător.
Cum să instalați o priză dacă există fire scurte

Voi construi fire folosind terminale WAGO. Dar aceste dispozitive convenabile trebuie instalate corect, altfel pot juca un serviciu prost. Deci: lungimea minimă lipită de perete trebuie să fie de cel puțin 2 cm și 1 cm trebuie curățată bine, nu ridată sau îndoită. Acestea sunt principalele reguli. Prin urmare, tot ceea ce este îndoit trebuie îndreptat, iar ceea ce este aplatizat este tăiat. Și izolați restul cu căldură. Îl puteți așeza cu un uscător de păr special sau o brichetă obișnuită.
Iată ce am primit:
Cum să instalați o priză dacă există fire scurte

Un fir s-a rupt, dar nu este înfricoșător. Îmbrăcăm terminalele până la capăt și ne prindem. Marele lor avantaj este că acum straturile pot fi efectuate cu un fir de cupru. Am luat un multicore. Este moale și nu se desface.
Cum să instalați o priză dacă există fire scurte

Am luat o priză dublă, care va extinde funcționalitatea în locul celei vechi.
Cum să instalați o priză dacă există fire scurte

Ne conectăm și instalăm.
Cum să instalați o priză dacă există fire scurte

Acesta este fixat exact la fel ca cel vechi - sprijinit de canelurile laterale ale soclului. Dar, după cum vedeți, există și suporturi longitudinale pentru montarea directă pe perete. Aceasta este doar o soluție excelentă, în special pentru cei care au o priză spartă și fixarea tuturor părților interioare nu este de încredere.
Cum să instalați o priză dacă există fire scurte

Instalați panoul de plasture.
Cum să instalați o priză dacă există fire scurte

Porniți electricitatea și verificați funcționarea. Totul este minunat. Terminalele vor rezista la toate încărcările necesare în acest loc. Apropo sunt destul de ieftine - . Acest lucru poate economisi la reparații.

Urmărește videoclipul


Comentarii (74)
 1. Anatoly oaspete
  #1 Anatoly oaspete vizitatori 23 ianuarie 2019 14:37
  21
  Iată ce spune producătorul despre acest lucru: "Utilizarea terminalelor WAGO din seria 222-xxx cu conductoare de aluminiu este posibilă, dar nu este recomandată. Limitările se datorează proprietăților materialelor, adică contactului conductorului de aluminiu (extern) și cupru (situat în terminal). Deoarece aluminiul este oxidabil și slab din punct de vedere electric, în timp (joncțiunea), contactul se va deteriora care, în anumite sarcini, va duce la arderea sa.

  Pentru a proteja conductorul (contactul) din aluminiu, puteți utiliza pasta WAGO Alu-Plus, care este specială în aceste scopuri, dar acordați atenție faptului că sarcina curentă nominală trebuie redusă cu cel puțin 40%, adică dacă max. curentul pentru bornele 222-xx este de 24 A, apoi pentru aluminiu nu trebuie să depășească 16 A. "
  1. Invitat Vladimir
   #2 Invitat Vladimir vizitatori 27 ianuarie 2019 11:39
   5
   Din 2000, sârma de aluminiu nu a mai fost folosită la înlocuirea cablurilor cu una nouă, în conformitate cu regulile de funcționare a circuitelor electrice, îmi amintesc că am schimbat mașinile la altele noi la locul de muncă în scut, în a doua zi firele (aluminiu) păreau a fi introduse în mașini și au uitat să se strângă (firul de aluminiu își pierde duritatea când încălzire) Este necesar să setați și să răsuciți firele împreună, dacă doriți un contact bun și de încredere, dacă tapetul este unde se află soclul, atunci trebuie să le umeziți și să faceți un tip decupaj, apoi când este umed, deșurubați piesa în părțile laterale și scobiți tencuiala. locul în care firele când restore găuri zamazhete electrician și tapet pastă în loc. Dacă este luat în serios, nu se va observa „încălcarea integrității tapetului”. Nu-mi plac toate fabricile de loțiuni pentru prelungirea firelor
 2. oaspete
  #3 oaspete vizitatori 23 ianuarie 2019 15:48 p.m.
  9
  Nu toate ecranele WAGO sunt potrivite pentru aluminiu. Pentru a conecta firele de aluminiu sau într-o versiune mixtă de aluminiu cu cupru, se folosesc borne cu pastă de contact, acestea sunt disponibile în negru sau gri. Dacă trebuie să conectați fire de aluminiu și cupru, pasta este îndepărtată din priza concepută pentru cupru.
  1. Eugene
   #4 Eugene vizitatori 26 ianuarie 2019 20:34
   1
   De ce pleacă? Simți îndepărtarea? În al doilea rând, dacă ați dezasamblat terminalul, ați văzut că firele nu se ating între ele.
 3. Invitat Yuri
  #5 Invitat Yuri vizitatori 23 ianuarie 2019 3:50 p.m.
  14
  Aceste terminale nu sunt destinate conectării firelor din aluminiu.
 4. Andrew
  #6 Andrew vizitatori 23 ianuarie 2019 17:58 p.m.
  17
  Cablurile cu firuri trebuie mai întâi să fie terminate cu mâneci.
  1. Musafir Alex
   #7 Musafir Alex vizitatori 25 ianuarie 2019 10:51
   1
   Am vrut și eu să notez, dar ai făcut-o pentru mine.
 5. Invitat Vladimir
  #8 Invitat Vladimir vizitatori 23 ianuarie 2019 18:55
  25
  Wago poate fi doar german, toate celelalte sunt false sub Wago. Nu puteți efectua cablarea prizelor cu un fir încărcat, doar un mono-miez de 2,5 mm sau mai mult.
  1. vopros
   #9 vopros vizitatori 24 ianuarie 2019 08:38
   5
   De ce se face o astfel de declarație? Sunt curios. Dacă această afirmație este justificată, atunci ar fi foarte interesant să cunoaștem legătura, chiar și fără un articol sau paragraf specific. Dar de fapt articolul. Situația este standard. Dacă cablarea nu este înlocuită cu cupru, atunci trebuie să presupunem că toate „electricele” apartamentului sunt într-o stare de neglijare.
  2. Invitat Nikolay
   #10 Invitat Nikolay vizitatori 24 ianuarie 2019 14:51 p.m.
   6
   Cine ți-a spus așa prostii? Firul încordat este răsucit și legat și înainte !!! Sunt angajat în dezvoltarea de echipamente electrice pentru vehicule speciale, unde există diverse prize pentru 24V constante, alternând 220V și 380V. Toată instalarea este realizată de un fir flexibil PuGV multicore. Învață materie, dragă.
  3. Invitat Sergey
   #11 Invitat Sergey vizitatori 25 ianuarie 2019 17:59 p.m.
   0
   nifiga! mono-fir, da, de la 2,5 ?! aveți de gând să includeți trei ceainici acolo? 2,5 încă nu a mers, mai mult, este deja prea mult, chiar și pentru stoc etc.
  4. Victor Igorevici
   #12 Victor Igorevici vizitatori 2 februarie 2019 11:37 p.m.
   2
   În ceea ce privește un multicore - absolut adevărat! Și în loc de mașini, puteți utiliza blocuri terminale cu șuruburi. Le-aș preda din nou peste câteva săptămâni.
  5. Materialul seminal
   #13 Materialul seminal vizitatori 7 februarie 2019 00:32
   0
   1. Sârmă cu un singur miez rupt - supraîncălzire și foc.
   2. Transmiterea energiei este în volumul extern. Tensiune mai mare - mai puține pierderi în timpul transmisiei peste volumul extern!
   3. Firurile încărcate sunt mai puțin predispuse la prindere în timpul râurilor.
   Rezultatul.
  6. Materialul seminal
   #14 Materialul seminal vizitatori 7 februarie 2019 00:34
   0
   Răspunsul este mut. Puteți lipi finalul și va funcționa mai bine decât al vostru!
 6. Vasya
  #15 Vasya vizitatori 23 ianuarie 2019 20:12
  2
  electrice în orice fel. totul nu este lung și nu este de încredere
 7. Musafir Alexandru
  #16 Musafir Alexandru vizitatori 23 ianuarie 2019 9:20 p.m.
  5
  Am citit că un fir fără fir și terminalele Wago nu sunt pentru linii de alimentare, prin urmare nu sunt de acord cu această metodă.
 8. comentarii
  #17 comentarii vizitatori 23 ianuarie 2019 9:36 p.m.
  9
  În acest caz, blocurile terminale Wago trebuie utilizate special (Al + Cu), permițând conectarea simultană a firelor de aluminiu și cupru. Pe ambalaj este scris. În caz contrar, conexiunea se va încălzi în timp.
 9. Invitat Yuri
  #18 Invitat Yuri vizitatori 23 ianuarie 2019 9:42 p.m.
  12
  În niciun caz nu trebuie să faceți acest lucru, pentru conectarea cablurilor de aluminiu și cupru se folosesc doar blocuri terminale speciale Wago cu pastă.
 10. Alexandru Vyacheslavovich Golubev
  #19 Alexandru Vyacheslavovich Golubev vizitatori 23 ianuarie 2019 9:44 p.m.
  17
  Să începem cu ce fel de sarcină va fi pe această priză. Dacă o mașină de spălat este o mașină automată sau un încălzitor de apă, atunci aceste clipuri vor fi topite.
  electric 20 de ani
 11. Dmitry budykin
  #20 Dmitry budykin vizitatori 23 ianuarie 2019 10:02 p.m.
  8
  Bornele nu sunt destinate sârmei de aluminiu pe care le-ați arătat. Pentru a conecta cupru tare și aluminiu, utilizați dopurile carului cu pastă, în caz contrar, bornele se vor topi în timp, datorită filmului de oxid de pe sârma de aluminiu. Firul flexibil trebuie să fie sertizat în mânerurile NShVI înainte de a strânge-o în priză.
 12. Musafir Alex
  #21 Musafir Alex vizitatori 23 ianuarie 2019 10:07 p.m.
  6
  Nu e chiar corect. Bornele WAGO pentru lucrul cu fire de aluminiu trebuie luate cu o pastă specială. Întrucât terminalul din interior este, de asemenea, din cupru și, după cum știți, când răsuciți cupru cu aluminiu, suprafața de contact se corodează rapid, contactul este rupt și acest lucru cauzează adesea incendii. Pasta din blocul terminal va preveni oxidarea aluminiului. Și pentru instalarea în priză, este mai bine să luați un alt bloc terminal, nu un terminal de pârghie, este mult mai compact.
 13. YulyaS
  #22 YulyaS vizitatori 23 ianuarie 2019 10:23 p.m.
  5
  din păcate, aceste terminale nu le plac supraîncărcările.
 14. Musafir Alex
  #23 Musafir Alex vizitatori 23 ianuarie 2019 10:32 p.m.
  19
  Din cauza unor astfel de stăpâni, atunci totul arde cu o flacără albastră. Blocul terminal este lubrifiat pentru a conecta aluminiu și cupru. Cu siguranță nu era electrician.
 15. Guest Dmitry
  #24 Guest Dmitry vizitatori 23 ianuarie 2019 10:34 p.m.
  3
  Aceste terminale nu sunt pentru aluminiu. cei cu paste ar trebui să fie
 16. Musafir Michael
  #25 Musafir Michael vizitatori 23 ianuarie 2019 11:25 p.m.
  7
  1. Nu „quadratură”, ci secțiune fire.
  2. Secțiunea transversală a noului fir nu trebuie să fie de 1,5 mm, ci trebuie să fie egală cu secțiunea transversală a firului vechi.
  3. În cazul dvs., este recomandabil să înlocuiți priza din metal vechi cu una din plastic. Astfel, adesea obțineți încă 2-3 cm din firul vechi, ceea ce simplifică conexiunea și, de asemenea, elimină faza din corpul prizei și prize.
  3. Dacă conectați un fir de aluminiu cu unul de cupru, atunci terminalele nu au nevoie de Wago, ci de o umplere specială, pentru a preveni oxidarea și / sau încălzirea firelor.
 17. Ivan
  #26 Ivan vizitatori 23 ianuarie 2019 11:39 p.m.
  3
  Conexiunea dintre firele de aluminiu și cupru nu vă deranjează?
 18. Cicero Tauride
  #27 Cicero Tauride Vizitatori 24 ianuarie 2019 00:58
  20
  acest lucru se numește așa cum este pur și simplu nu este necesar să se facă. Soclurile sovietice erau la 10A și, prin urmare, mufa euro nu merge acolo, deoarece este doar la 16A și, în consecință, firul trebuie să fie nu 1,5, ci 2,5 metri pătrați. și blocuri terminale cu picioare i.e. Clemele de fixare sunt destinate fixării numai a cablurilor COPPER dintr-un singur nucleu și multi-miez împreună. pentru aluminiu, este necesar să folosiți alte serii cu PASTE pentru aluminiu. Și cu siguranță nu este necesar să cumpărați un terminal auto cu Ali. mai ales dacă o faci așa cum recomandă autorul
 19. Pluton
  #28 Pluton vizitatori 24 ianuarie 2019 01:18
  9
  Voi susține comentatorul anterior:
  1.Autor, ai citit EMP? Ați citit despre secțiunea minimă a conductorilor de cupru pentru o rețea electrică (nu de iluminat) de 2,5 pătrate? Citește-l, oh.
  2. WAGO, aplicat de tine - fără pastă conductivă. Pentru lucrarea de încredere pentru care pledați, aveți nevoie de WAGO cu pastă și, prin urmare, destinată miezurilor cu un singur fir. Prin urmare, este necesar să construiți fire cu fire rigide, deși acest lucru nu este foarte convenabil.
  3. Instalați o nouă ieșire fără conductor de împământare? Ei bine, bine ...
  4. Încălziți tubul termocontractibil în interiorul soclului cu o brichetă? Cum apăsați tasta mai ușoară, introducând-o în priză, vă rugăm să partajați.

  Noroc în studiul ingineriei electrice!
  1. SFEI
   #29 SFEI vizitatori 24 ianuarie 2019 9:16 p.m.
   3
   3. Privește cu atenție priza, nu a existat nicio împământare acolo o perioadă. Cablajul din aluminiu din carcasa conductorului nu a furnizat, la fel ca toate prizele sovietice.
   4. Este posibil să introduceți o brichetă deja aprinsă în priză (ca opțiune).
   1. Citiți pue cu creierul pornit. Sarcina curentă admisă de 1,5 cupru pentru instalarea închisă este de 15 A sau 3,3 kW. Acest lucru este mai mult decât suficient.
   2. Despre vagi și firul dur sunt de acord.
  2. agricultor colectiv
   #30 agricultor colectiv vizitatori 24 ianuarie 2019 10:17 p.m.
   3
   există brichete pentru sobele cu gaz, cu nasul sau portbagajul lung.
  3. Invitat Vladimir
   #31 Invitat Vladimir vizitatori 25 ianuarie 2019 15:46 p.m.
   3
   În casele URSS nu exista niciun fir de masă în rețea. Și cumva nu au simțit prea multe inconveniente. Dacă încăperea este uscată, nu este nevoie să împământați priza. Desigur, în baie, o descompunere a izolației (carcasa este încă din plastic) poate duce teoretic la șoc. Dar cel mai probabil aparatul în sine va scurtcircuita, iar întrerupătorul va funcționa. Folosesc un instrument electric fără împământare de 20 de ani (!) Și garantez: izolarea dublă standard este fiabilă. Ei bine, dacă acesta este cel potrivit și doriți să împământați prizele, faceți-o.
  4. Volodya
   #32 Volodya vizitatori 27 ianuarie 2019 14:33
   0
   Ești un fan al reparațiilor minuțioase
  5. Elena Igorevna Prokofieva
   #33 Elena Igorevna Prokofieva vizitatori 27 ianuarie 2019 14:41 p.m.
   0
   PUE 60 de ani citit?
  6. înțelept
   #34 înțelept vizitatori 6 februarie 2019 11:57 p.m.
   0
   NU în conductorul de împământare Hrușciov. Deloc.
 20. Eugene
  #35 Eugene vizitatori 24 ianuarie 2019 03:45 a.m.
  1
  Comentariul de mai jos este corect, cu excepția cazului în care multicore poate fi utilizat cu blocuri terminale. Cablurile din aluminiu pentru un curent crescut nu sunt proiectate.
 21. Andrew
  #36 Andrew vizitatori 24 ianuarie 2019 05:32
  7
  Nu este doar un articol, ci o colecție de sfaturi proaste.
  În terminalele prizei electrice este interzisă prinderea unui fir fără fir, fără mânecă, vârf sau ceva asemănător.
  În cel mai bun caz, contactul se va arde în timp și priza nu va mai funcționa.
  În cel mai rău caz, o astfel de instalare va duce la un incendiu.
  1. Invitat Nikolay
   #37 Invitat Nikolay vizitatori 24 ianuarie 2019 14:56 p.m.
   2
   Și să iradiați un fir fără fir, astfel încât un mono-nucleu rigid să fie slab?
   1. sektor
    #38 sektor vizitatori 25 ianuarie 2019 16:45
    1
    Pentru aceasta, trebuie să includeți creierul în lucrare. Nu toți copiii moderni îl au la dispoziție.
 22. Invitat Sasha
  #39 Invitat Sasha vizitatori 24 ianuarie 2019 10:52
  0
  Autorul a propus o metodă reală pentru instalarea prizei atunci când firele sunt scurte, bine realizate. Comentatorii critici nu oferă o alternativă simplă. Așezată pe conexiunea aluminiu-cupru, iar în priză și mai târziu în priză, are loc contactul prin pastă? desigur! Aluminiu - oțel-alamă-cupru etc. etc.
 23. electrician
  #40 electrician vizitatori 24 ianuarie 2019 13:15
  5
  Bine făcut! Vagă arde frumos și sunt așezate doar pe iluminat și nu pe prize, în special pe cele duble!
 24. Leonid
  #41 Leonid vizitatori 24 ianuarie 2019 14:47 p.m.
  2
  Ardeți cu precizie terminalul, nici nu ezitați. Asigurați-vă că aveți grijă cu pastele. Soclurile nu sunt destinate încărcărilor mici, ci conectează și sarcini mari - încălzitoare.
 25. Musafir Roman
  #42 Musafir Roman vizitatori 24 ianuarie 2019 3:42 p.m.
  2
  pe scurt, această opțiune este într-o zi ploioasă, dar se folosește un tip greșit de vagon. Folosiți specialiștii mai curând decât să citiți articole ...
 26. romi
  #43 romi vizitatori 24 ianuarie 2019 17:26
  1
  Fac gres! Desfac firele de pe peretele de deasupra, apoi fac o gaură în diametrul vechi! ca urmare, noua priză este puțin mai mare decât cea veche! Închid o gaură veche cu fire întregi, fără conexiuni inutile
 27. Musafir Valery
  #44 Musafir Valery vizitatori 24 ianuarie 2019 17:58 p.m.
  1
  Un alt lucru stupid, se pare că autorul nu are nici o idee care sunt lanțurile de energie, trebuie doar să gâdilă un perete de 2 cm de-a lungul sârmei cu o lamă înainte de a face o incizie pe tapet și de a prelungi firele și de a acoperi totul cu tencuială.
  1. Musafir Alexandru
   #45 Musafir Alexandru vizitatori 29 ianuarie 2019 06:56
   0
   În conformitate cu PUE și SNIP, este imposibil să conectați firele din perete. Numai în cutii de joncțiune!
 28. electrician însă
  #46 electrician însă vizitatori 24 ianuarie 2019 8:04 p.m.
  5
  Astfel de blocuri terminale cu agrafe sunt potrivite numai pentru cupru și, în general, niciun bloc de borne nu trebuie conectat la o priză, în special cu fire de aluminiu. Odată ce firele s-au rupt, înseamnă că durata de cablare a expirat de mult și cel mai bine este să schimbați toate cablurile în cupru.
 29. șarpe
  #47 șarpe vizitatori 24 ianuarie 2019 9:30 p.m.
  4
  Aveți un buton de dimensiuni cu găleată? În casele vechi, firele lungi sunt greu de montat, iar apoi sunt terminale
 30. agricultor colectiv
  #48 agricultor colectiv vizitatori 24 ianuarie 2019 10:21 p.m.
  1
  Așa-numitele prize USSR stau de 30 de ani cu fire de aluminiu. și nu se face nimic cu ei. pentru contactele de presiune pe arcurile lor.
  și pentru a conecta sovr gros. Folosesc un adaptor.
  iar magazinele chinezești sunt doar proaste. și comutatoare. căci în ele - colormetul este foarte salvat.
 31. Alexandr
  #49 Alexandr vizitatori 24 ianuarie 2019 11:31 p.m.
  0
  Nu puteți pune wagi la priză! Veți arde nafig, lumină maximă, iar dacă candelabrul nu este mare.
 32. Andrew
  #50 Andrew vizitatori 25 ianuarie 2019 01:35
  2
  Ce blocuri terminale nafig și chiar WAGO în prize! Deconectați priza, întrețineți firele de cupru și aluminiu individual cu fluxurile corespunzătoare, conectați-vă cu lipit (este mai bine să-l comprimați cu un manșon pe partea de sus), puneți-l pe termocontractor - asta este tot. Acum aproximativ 20 de ani, am făcut această priză - nicio problemă.
 33. Eugene
  #51 Eugene vizitatori 25 ianuarie 2019 09:31
  0
  Cam atât de mulți oameni vor păși pe același greblă !? Acest tip de bloc de borne WAGO nu poate fi utilizat pentru prize, acestea se topesc simultan. Nu crezi? Apoi, verificați-vă, în afară de faptul că cablarea este veche, sunteți încă ocupat cu grămada Wagu.
 34. Dmitry K
  #52 Dmitry K vizitatori 25 ianuarie 2019 10:48
  2
  Articolul cum se face este imposibil! Rezumând toate următoarele:
  Firele s-au încălzit clar dintr-un motiv - contactul este rău sau curentul este prea mare.
  Firul nu este luat înfocat.
  Vago din China nu este deloc o mașină, iar a economisi la un electrician nu înseamnă să te respecți și să trăiești pe un butoi cu pulbere.
  Da, și am ales clemele nu pentru conectarea aluminiului cu cuprul.
  Am luat și o priză dublă - bine făcut! Pune un aspirator cu un fier de călcat acolo !!
 35. Gleb
  #53 Gleb vizitatori 25 ianuarie 2019 12:16
  2
  Articolul este plin de perle.
  „Să începem prin a opri electricitatea din casă”. - Ne putem limita la un apartament?
  "În continuare, vom suna toate contactele prizii", shaw, toți doi?
  Și așa mai departe, dar, în general, articolul este despre nimic. A fost suficient pentru a scrie, firele s-au rupt, folosiți blocuri terminale și nu neapărat WAGO.
 36. Sergey Bulygin
  #54 Sergey Bulygin Vizitatori 25 ianuarie 2019 2:56 p.m.
  2
  Conectați un fier sau un încălzitor de 2 kW la această priză și acesta va fi acoperit cu un bazin de cupru, atunci va trebui să ciocniți peretele!
 37. semnalizatorului
  #55 semnalizatorului vizitatori 26 ianuarie 2019 09:37
  0
  disputa de la zero - luați blocul terminal ca în vremurile sovietice - a mers la candelabre și veți fi fericiți, dar ceea ce au arătat este o cale directă către foc și spre cimitir.
 38. Al.
  #56 Al. vizitatori 26 ianuarie 2019 11:41
  2
  Verificați compatibilitatea galvanică! Se îndepărtează capetele, se degresează, se răsucește și se acoperă cu etanșant.
  1. Invitat Sergey
   #57 Invitat Sergey vizitatori 28 ianuarie 2019 14:26 p.m.
   0
   Chiar ajută să le răsuciți mai subțire cu un fir de cupru pe o lungime de 3 cm
 39. Musafir invitat
  #58 Musafir invitat vizitatori 27 ianuarie 2019 07:49 AM
  0
  Nu sunt electrician, dar iată ce cred eu. Dacă un astfel de dezastru s-a întâmplat cu o priză și să nu te deranjezi cu WAGO cu sau fără paste. Nu este mai ușor să găsești un pic mai sus sau să scapi cu grijă un loc nou sub priză cu un stâlp, încercând să nu deteriorezi cablarea?
  1. sektor
   #59 sektor vizitatori 28 ianuarie 2019 17:32
   0
   Este foarte simplu. Deci orice om va face normal, dar este necesar ca cu show-off-urile.
  2. Musafir Alexandru
   #60 Musafir Alexandru vizitatori 29 ianuarie 2019 07:01
   0
   A trecut!
 40. Oleg oaspete
  #61 Oleg oaspete vizitatori 28 ianuarie 2019 18:38
  2
  La naiba, demagogia a fost răspândită, desigur, că cablarea este veche și nimeni deștept nu va încărca priza restaurată în așa fel timp de mai mult de 10 A. În practică, s-a verificat că nimic nu este oxidat fără pastă, ține de 3 ani sub o sarcină de 3 kW, nu se încălzește, totul este în regulă!
 41. Iarsoslav oaspete
  #62 Iarsoslav oaspete vizitatori 29 ianuarie 2019 11:05 p.m.
  0
  Nu mențineți sarcina blocurilor terminale în apartamentele noastre. Iar pasta nu ajută - personal am verificat-o de mai multe ori. După șase luni sau un an, încep să se încălzească și să ardă. Electricieni profesioniști, contrar tuturor credințelor și cunoștințelor mele, au făcut o răsucire sub capac cu protecție împotriva oxidării cu o cremă obișnuită - al doilea an zborul a fost normal
 42. Gregory
  #63 Gregory vizitatori 30 ianuarie 2019 04:18
  5
  Ce sunt WAGO? Luați-l cumpărați borne NORMAL (sunt vândute cu un tip de panglică de 12 buc), tăiați pe rând, astfel încât firele să fie despărțite și strânse cu un șurub. Și este același lucru pe care îl recomandă WAGO acolo. Ce fel de pastă, unsoare să folosești. Nemții, ei sunt specialiști în lubrifierea VAG :) În noul său apartament dintr-o casă veche (45 de ani), a refăcut toate soclurile și comutatoarele. De asemenea potrivit pentru instalarea candelabrelor. Tot acolo, adesea, cioturile ies din tavan. Am fixat blocul terminal la aceste biți și cel puțin am schimbat candelabrele în fiecare lună
 43. Alexandru Nikolaevici
  #64 Alexandru Nikolaevici vizitatori 2 februarie 2019 10:08
  2
  Nu am pus niciodată Wago pe circuitele de putere. Sunt un practicant și a trebuit să instalez wago la cererea clientului și a trebuit să-l înlocuiesc, deoarece clientul, în cele mai multe cazuri, cumpăra deja fleacuri pentru mine. Așadar, când era deja necesar să o refac, în majoritatea cazurilor s-a făcut o răsucire. Wago poate fi utilizat doar pentru iluminat - curenții sunt mici acolo, iar viteza de instalare prin această metodă este justificată. Există prietenii mei și un alt motiv, sau mai bine zis, două cutii întregi sau wago în cutia de ieșire dacă firele scurte sunt 1. Acestea sunt dimensiunile lor. Unele prize pur și simplu nu se potrivesc, de exemplu, cu împământare, sunt cu adevărat mai adânci! . Și 2. Există un bloc terminal cu două șuruburi destul de fiabil și destul de ieftin de la compania KVT - acest terminal poate fi atașat și la un fir foarte scurt. Și astfel de terminale sunt de două ori mai subțiri decât WAGO. Ia asta în arsenalul tău.
  1. Andrew
   #65 Andrew vizitatori 4 februarie 2019 2:01 p.m.
   0
   Persoanele cu examenul de stat unificat de către WAGO sunt nenorocite, rapide și ușoare. Acum șase luni, mi-am amenajat o bucătărie, totul era pornit, așa că nu am urcat prea mult, au venit două trăsături, au pus întregul copac, s-au urcat într-un electrician. Le-am adus două prize, una de 6 mm sub plită și cuptor, a doua de 2,5 mm sub mașina de spălat vase și lucruri mici. Așa că vor toți ... La întrebarea mea rezonabilă, răspunsul a fost că vaga deține 40 de amperi, adică. 8,5 kW Am deschis WAGO, există cupru? Alama? conductoare de la amperi la 20. Pe scurt, aceasta este o bombă de timp.
 44. Invitat Vladimir
  #66 Invitat Vladimir vizitatori 3 februarie 2019 18:28
  0
  Puteți lua orice bloc terminal cu contacte cu șuruburi. Pentru a facilita instalarea, folosiți bucăți de sârmă fără fir. Nu este necesară reducerea căldurii. Volumul blocului de șuruburi și prețul este mai mic. Când strângeți capătul lipit al sârmei blocat cu un șurub, șurubul va intra în zona prolificată a capătului sârmei, astfel încât un monolit pur apăsat să se poată așeza peste zona de contact. Arborele blocat va sta în interiorul plantei așa cum dorește, adică. fără îndoituri cu cute, dar monolitul se poate rupe atunci când este introdus și instalat, poate cădea sub clemele șuruburilor distanțiere ale orificiului de ieșire (nu uitați că vechile cutii de priză sunt metalice, se poate produce zgârierea izolației.
 45. Invitat Yuri
  #67 Invitat Yuri vizitatori 3 februarie 2019 11:03 p.m.
  1
  Vago sunt potrivite numai pentru iluminarea în prize, este mai bine să nu le puneți.
 46. Oleg oaspete
  #68 Oleg oaspete vizitatori 4 februarie 2019 18:04
  0
  Băieți, nu uitați de compatibilitatea electrochimică. Afectează semnificativ eroziunea unei perechi de aluminiu-cupru. Acest lucru se aplică și în cazul blocurilor terminale. Așadar, este mai bine să folosiți un fir de același tip pentru a construi, a face o răsucire pentru a-l lipa sau scald-o și a-l izola cu un tub sau capac. Dacă există conducte de montaj sau cablare în conducte, este mai bine să înlocuiți sârma înainte de rupere. cutie.
  Apropo, până în anii '70 în SUA au fost folosite în principal fire de cupru, iar "tăițele" folosite pentru cablarea internă, chiar și atunci când uscarea și ruperea nu permiteau un scurtcircuit, mai exista un decalaj de aer.
 47. Ku
  #69 Ku vizitatori 4 februarie 2019 18:49
  0
  Acest UG s-a răspândit și el.
  Nu puteți face acest lucru în principiu!
  Totul este în regulă aici pornind de la secțiunea transversală a conductorilor.
  Vagi din această serie nu poate fi utilizat cu aluminiu, contactul de strângere din interior funcționează pentru „tăierea” conductorului - aluminiu moale se va tăia mai devreme sau mai târziu, plus vapori de cupru-aluminiu = coroziune chimică. Dacă sunt blocuri terminale, adică o serie specială de vagoane cu pastă oxidantă pentru ceapă în interior, acestea sunt marcate special din cupru-aluminiu și sunt conectate, nu sunt blocate.
  În plus, în ciuda marcajului de 20 de amperi, nu aș folosi blocurile terminale nicăieri, cu excepția iluminării, unde încărcările sunt mici.
 48. U-96
  #70 U-96 vizitatori 5 februarie 2019 11:37 p.m.
  1
  unii ingineri și profesori se uită aici! mai bine decât o conexiune cu șuruburi, nu există nimic!
 49. Invitat Victor
  #71 Invitat Victor vizitatori 6 februarie 2019 11:24
  0
  Iată toate literaturile, inclusiv autorul! Sârmă fără fir! Și nu o venă multicore
 50. Invitat Vladimir
  #72 Invitat Vladimir vizitatori 7 februarie 2019 10:19
  0
  Boom-ul trebuie să fie pus în adâncimea de plastic 65mm și priza trebuie să fie montată pe 4 șuruburi

  și cu montura ta am tras de câteva ori și totul va cădea

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat