DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Capelina la cuptor
Prăjirea în cuptor salvează bucătăria de mirosurile de pește. Într-o tigaie, peștele ar trebui să fie prăjit în trei treceri, toată capelina, distribuită în forme ceramice, merge imediat la cuptor. Peștele prăjit literalmente lucios cu grăsime și capelina coaptă pot fi dezasamblate în bucăți, nu în special în degete murdare. Carnea de pește rămâne suculentă, pielea devine uscată „carapace” crocantă. Pre-decaparea și marinata de lămâie de soia vor transforma gustul familiar.
Capelina la cuptor

produse:


  • capelină - 500 g
  • făină - 1/2 lingură.,
  • sare - 1/2 lingură.
  • sos de soia - 3 lingurițe. l.,
  • suc de lămâie - 2 lingurițe. l.,
  • piper roșu măcinat - 1/4 linguriță,
  • turmeric - 1/4 linguriță,
  • Ierburi provensale - 1/2 lingură.,
  • ulei de floarea soarelui - 2 linguri. l.

Capelina la cuptor

Secvența de preparare a capelinei în cuptor:


1. Se coace o capelină frumoasă, care rămâne chiar și după decongelare. Carcasele strâmte cu laturile sfâșiate în timpul coacerii își vor pierde complet forma. Peștele trebuie dezghețat la temperatura camerei, brichetele înghețate nu trebuie expuse la apă caldă.
2. Capelina decolorată se spală în apă rece.
Capelina la cuptor

3. Întindeți capelina în straturi. Sosul de soia se amestecă cu ardeiul roșu fierbinte și turmericul și se toarnă fiecare strat de pește cu sos.
Capelina la cuptor

4. Pulverizați capelina cu suc de lămâie stoarse. Lăsați peștele la marinat timp de două-trei ore. Un bol de capelină se pune la frigider.
Capelina la cuptor

5. Capelina murată se întinde pe o farfurie și se unge ușor cu ulei vegetal. Puteți refuza uleiul, dar apoi peștele copt va fi uscat. Sosul de soia a făcut capelină sărată. Dacă vă place salinitatea medie, puteți distribui uniform o jumătate de linguriță de sare pe toate carcasele. Apoi peștele este presărat cu ierburi provencale măcinate.
Capelina la cuptor

6. Fiecare carcasă de pe ambele părți este rulată în făină.
Capelina la cuptor

7. Peștele mic este cel mai bine copt în forme ceramice cu pereți groși. Formele se ung cu ulei vegetal, capelina este așezată pe rânduri. Peștele trebuie așezat astfel încât carcasele să se atingă doar, dar să nu se suprapună între ele. Apoi întreaga capelină se coace uniform.
Capelina la cuptor

8. Cuptorul este încălzit la 180-190 de grade. Puneți forma cu pește timp de 25-30 de minute. Există opțiuni de coacere la temperaturi mai ridicate și mai puțin timp. Dar coacerea prelungită la o temperatură moderată nu va conduce la supraaglomerarea și crăparea carcaselor. Aspectul peștelui semnalează disponibilitatea acestuia: părțile sunt rumenite, ceea ce înseamnă că este timpul să ieșiți din cuptor.
Capelina la cuptor

9. Capelina la cuptor se servește fierbinte. Puteți face fără o farfurie, înlocuind-o cu felii de legume proaspete. Capelina va fi deosebit de gustoasă dacă este servită cu salată și roșii proaspete.
Capelina la cuptor

10. Capelina răcită nu trebuie reîncălzită. Într-un vas rece, rezultatele muratului de soia-lămâie sunt mai bine simțite.
11. Peștele copt este considerat foarte sănătos. Dacă nu doriți să forțați oaspeții să sorteze pești mici și să scoată oase, puteți face sandvișuri delicioase. Brânza moale cremă este răspândită pe felii de pâine de secară, iar deasupra sunt așezate carcasele coapte turtite, eliberate de capete, intestine și oase.
12. Iubitorilor de bere le va plăcea capelina murată la rece și coaptă; merge bine cu soiurile întunecate ale acestei băuturi.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat