DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » 11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

Pentru majoritatea oamenilor, folia de aluminiu este doar un instrument pentru coacerea cărnii și a peștilor, uneori este lipită și de geamuri, astfel încât camera să fie mai puțin supraîncălzită la soare. Cu toate acestea, pentru astfel de materiale valoroase, domeniul de utilizare este foarte modest. Ce altceva se poate face cu folie și ingeniozitate?

1. Reflector luminos pentru plante de interior


Planta de pe pervaz nu primește întotdeauna suficientă lumină, motiv pentru care crește slab. Situația poate fi corectată prin punerea luminii concentratoare în reflector. Trebuie să luați orice cutie de carton de dimensiuni suficiente pentru a potrivi o oală cu o plantă. Ar trebui să taie partea superioară și o parte lungă.
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

În interior, cutia tăiată trebuie lipită cu folie. După ce ați pus o oală cu o plantă în ea, ar trebui să instalați cutia pe pervazul cu partea laterală fără perete lateral pe stradă. Acum, lumina care intră în reflector se va concentra asupra instalației.

2. Baterie cu degetul


Este destul de posibil să utilizați diverse electronice pe baterii chiar și în absența unui număr suficient de baterii, principalul lucru este să închideți circuitul. Telecomanda cu aer condiționat nu face excepție. Dacă este disponibilă o singură baterie, deși sunt necesare două pentru aceasta, aceasta poate fi compensată cu folie. Prin plierea lui cu un tub, puteți construi un cilindru și îl puteți introduce în telecomandă în locul bateriei care lipsește. După aceea, se va porni, dar desigur se va descărca de 2 ori mai repede.
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

3. Pâlnie improvizată pentru umplerea sticlelor


În absența unei pâlnii, este dificil să turnați apă sau alt lichid cu o capacitate mare. Aceasta nu va fi o problemă dacă rolați o mică bucată de folie într-un con. O pâlnie de unică folosință trebuie să fie la îndemână.
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

4. Ouăle prăjite pe folie


Într-o tigaie veche, cu fundul ondulat, poate fi dificil să gătiți un ou, deoarece se lipește de proeminențe și indentări, ceea ce face dificilă întoarcerea. Astfel de încercări de gătit pot strica ouăle prăjite și pot păstra foarte mult tigaia.
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

Dacă puneți o foaie de folie de aluminiu într-o tigaie curată și uscată, ceea ce o face falsă și o turnați deasupra cu ulei vegetal, puteți găti ouă prăjite pe o suprafață plană. Folia este plată și datorită grosimii mici se încălzește uniform, astfel încât ouăle prăjite de pe ea să nu se desprindă la prăjire. În plus, tigaia însăși va rămâne curată.

5. Prelungirea duratei de valabilitate a bananelor


După cumpărarea bananelor cu o marjă, nu aveți timp să le mâncați, deoarece acestea se vor deteriora. Dacă înfășurați bine cozile de fructe cu folie, puteți preveni pierderea de umiditate de pe coajă, prelungind astfel perioada de valabilitate cu câteva zile.
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

6. Modernizarea mănușilor calde pentru utilizarea unui telefon tactil


Există situații când trebuie să folosiți un smartphone cu mănuși la rece, dar în mod natural, ecranul tactil nu acceptă atingerea țesăturii. Dacă înfășurați vârful degetelor în mănuși cu folie, controlul funcționează chiar și prin țesătură.
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

7. Spălarea mașinii cu bile de aluminiu


O mașină de spălat nu poate face întotdeauna față poluării severe. Pentru a îmbunătăți efectul spălării în tambur, împreună cu hainele murdare, puteți pune câteva bile dense de folie.Se vor freca de țesătură, ajutând la spălarea petelor. Periodic, bilele trebuie schimbate astfel încât folia înmuiată să nu se sfâșie și să nu dăuneze pompei de scurgere.
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

8. Foarfece de ascuțit rapid


Dacă foarfecele nu mai sunt tăiate, trebuie să rolați o foaie de folie de aluminiu în mai multe straturi. Pentru foarfecele de dimensiuni medii, sunt suficiente 4 coturi.
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

Prin tăierea foliei cu foarfece contondente în fâșii subțiri, le puteți ascuți puțin. Acesta este un mod foarte rapid și eficient de a restabili claritatea în doar câteva minute.

9. Răzuitor pentru curățarea tigaiei


Este dificil de curățat tigăile ondulate chiar și cu o perie, deoarece nu pătrunde în toate adâncurile. Pentru folie, o suprafață complexă nu este o problemă. Este necesar să scoți o minge din ea și să răzuie funingia interioară cu ea. Desigur, acest lucru nu este complet ușor și rapid, dar eficient.
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

10. Stilou de casă pentru smartphone


Lucrul subțire pe ecranul unui telefon sau tabletă cu degetele este dificil. Este mult mai ușor să controlezi stilul. Se poate realiza prin înfășurarea unei bucăți de folie pe vârful unui pix obișnuit, creion sau chiar un băț.
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

11. călcare rapidă pe ambele părți


Dacă așezați folie de aluminiu pe o masă de călcat sub haine, atunci la călcat, pliurile vor fi îndreptate pe ambele părți. Deasupra țesăturii încălzește fierul, iar de sub temperatura este concentrată de folie. În acest fel, puteți călca nu numai cămăși subțiri, ci și pantaloni strânși la un moment dat.
11 Moduri de utilizare a foliei de aluminiu

Multe dintre metodele propuse pentru utilizarea foliei de aluminiu pot veni cu adevărat la îndemână și să vă ajute. Este mai bine să vă asigurați că ruloul de folie este întotdeauna în casă și, dacă este improvizat, poate fi aplicat în alte situații.

Urmărește videoclipul


Comentarii (4)
 1. Varvara
  #1 Varvara vizitatori 13 ianuarie 2019 13:58 p.m.
  3
  Metoda de a înfășura mânerul cu folie nu a funcționat pentru mine, tableta nu a răspuns la stick cu folie, în ciuda adăugării multistrat a înfășurării foliei! De ce? Ce am făcut greșit?
  1. Musha oaspete
   #2 Musha oaspete vizitatori 14 ianuarie 2019 14:17 p.m.
   2
   Nu vă faceți griji, această metodă nu va funcționa
  2. Zakharych
   #3 Zakharych vizitatori 15 ianuarie 2019 11:47
   1
   Capacitatea corporală necesară
 2. artdizz
  #4 artdizz Vizitatori 15 ianuarie 2019 02:41
  6
  Prostii selective. Sau cum să te confunzi de la zero.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat