DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Distribuitor simplu pentru banda DIY
Probabil că nu este nimic mai obositor și enervant decât să cauți un capăt tăiat pe un sul de bandă adezivă. Ocupația nu este una dintre cele mai interesante. Mai ales în iluminatul artificial. Distribuitorul pentru bandă scotch nu este doar un lucru necesar, ci este mai bine decât să alegeți un sul cu unghiile (dacă există!), Iar apoi, la finalul lucrului, îndoiți sfârșitul, astfel încât data viitoare să nu suferiți și să nu arătați așa acest sfârșit evaziv. Puteți cumpăra un distribuitor într-un magazin, dar costă, în opinia mea, scump rezonabil, pentru singura sa funcție. Jaf natural!
Distribuitor simplu cu bandă

Deși, probabil, prețul depinde de model și de gradul de popularitate al mărcii producătorului. Dacă folosești adesea mult bandă adezivă, distribuitorul poate facilita foarte mult munca. Da, chiar și la ambalare, de exemplu, o cutie sau colet cadou. De asemenea, cred că acest dispozitiv și un sul de bandă adezivă groasă pot ajuta la închiderea fisurilor și găurilor (dacă nu sunt foarte mari) într-o seră din policarbonat apărută peste iarnă. Cel puțin pentru prima dată, înainte de reparații majore sau înainte de achiziția de noi foi de policarbonat. Dar de ce să cumpărați lucrurile necesare dacă poate fi făcut independent, și literalmente într-o jumătate de oră. Nu este nimic complicat în proiectarea distribuitorului. Este posibil să realizeze versiunea sa cea mai simplă atât din plastic cât și din metal. Desigur, se va transforma din plastic mai repede, dar metalul este mai fiabil și mai puternic. Și atunci, ca material, prefer metalul decât plasticul, așa că am decis să fac acest lucru din el. Și cum se face și ce vor fi necesare pentru acest lucru, voi descrie mai jos.

Va avea nevoie


 • O bucată de tablă, aproximativ, aproximativ 70 × 70 × 1 (posibil cu marjă).
 • Linie.
 • Marker.
 • Mașină de vârf cu lama de tăiere.
 • Bor mașină sau fișiere.
 • Al doilea adeziv și sifon.
 • Tubul din corpul mânerului.
 • Un segment mic al camerei bicicletei.
 • Foarfece.
 • O bucată de tablă metalică (cel puțin 50 mm).

Distribuitor simplu cu bandă

Fabricarea distribuitoarelor


Mai întâi trebuie să desenați un contur al piesei de prelucrat pe o foaie de metal. Am luat jumătate din carcasa de țigară spartă în acest scop. Deci, măsurați lățimea benzii. O bandă adezivă obișnuită, standard, are o lățime de 50 de milimetri.
Distribuitor simplu cu bandă

Deși rulourile se găsesc mai largi sau deja cu câțiva milimetri, așa că este mai bine să-l joci în siguranță și să măsoare. Marcați cu un marker pe metal o bandă cu o lățime de 50 de milimetri și o lungime de 20 de milimetri. Împărțim această bandă în trei părți egale cu un marker. Se trage spre cele două divizii inferioare de pe laturi pentru încă 5 mm, iar spre diviziunea superioară - 7 mm. Acum trageți coada piesei de lucru rotind în jos. În general, ar trebui să arate astfel:
Distribuitor simplu cu bandă

Tăiem de-a lungul conturului piesa de prelucrat de pe mașina de prăjit și facem tăieri pe continuările pictate ale diviziunilor.
Distribuitor simplu cu bandă

Distribuitor simplu cu bandă

De asemenea, este necesar, cu ajutorul unui fișier de ac sau al unui bor al unei mașini, să îndepărtați bavurile din piesa de prelucrat, pentru a nu fi tăiate în timpul lucrărilor ulterioare.
Distribuitor simplu cu bandă

Distribuitor simplu cu bandă

Acum trebuie să îndoiți piesa în locul potrivit, și anume; mai degrabă, diviziunea pe care am obținut-o cea mai largă, ne aplecăm în sus, pe întreaga lățime, cu 90 de grade. Capetele proeminente din diviziunea de mijloc sunt îndoite, iar capetele ultimei diviziuni sunt din nou în sus. Iată ce ar trebui să obțineți:
Distribuitor simplu cu bandă

Acum îndoim coada piesei de prelucrat în jos, astfel încât să se agațe în continuare de rola.
Distribuitor simplu cu bandă

Încercați pe semifabricat.
Distribuitor simplu cu bandă

Distribuitor simplu cu bandă

Dacă totul este în ordine, mergeți mai departe. Îndoim capetele proeminente la diviziunea superioară. Astfel:
Distribuitor simplu cu bandă

Distribuitor simplu cu bandă

Acestea vor continua să țină capătul benzii, astfel încât să nu se lipească de rulou. Partea principală a lucrării este realizată. Doar un pic a rămas; tăiem tubul de plastic, lungimea ruloului, îndepărtăm burrsele cu un dosar.
Distribuitor simplu cu bandă

Distribuitor simplu cu bandă

Tăiați cauciucul dintr-o bucată a camerei, o lățime de 2-3 mm.
Distribuitor simplu cu bandă

Filetăm guma în tub și așezăm pe interiorul ruloului buclele obținute de la ambele capete ale capetelor piesei care iese în sus, care se află deasupra ruloului. S-a dovedit că tubul din interiorul rolei presează golul de cauciuc întins pe partea de sus a semifabricatului de fier până la ruloul propriu-zis.
Distribuitor simplu cu bandă

Acum tăiați o bucată de pânză pe metal, lățimea de aceeași 50 mm.
Distribuitor simplu cu bandă

Îi ascuțim partea dințată într-o secțiune a pânzei și o lipim cu lipici și sifon până la diviziunea superioară curbată, ascuțite în sus. Astfel:
Distribuitor simplu cu bandă

Distribuitor simplu cu bandă

Distribuitor simplu cu bandă

Efectuat. Verificăm performanța și o folosim cu plăcere. Umplem capătul benzii adezive între antenele aplecate spre interior și scoatem cantitatea necesară.
Distribuitor simplu cu bandă

Pentru a rupe banda întinsă a benzii, apăsați coada distribuitorului, astfel încât să fie apăsată pe rola și să nu alunece pe ea și îndoiți banda cu lama cu partea dinților - aceasta va ieși exact de-a lungul marginii lamei, în timp ce antenele curbate nu vor permite capătul rupt al benzii să se lipească din nou de rola. Toată munca a durat aproximativ o jumătate de oră.
Distribuitor simplu cu bandă

Repet încă o dată că puteți folosi plastic în loc de metal - aici îi place cineva.

Urmărește videoclipul


Comentarii (5)
 1. Oamenii
  #1 Oamenii vizitatori 8 ianuarie 2019 11:33 p.m.
  3
  O jumătate de zi de muncă - pentru ce? Este ridicol!
 2. valeriyvladimirovich10
  #2 valeriyvladimirovich10 Vizitatori 9 ianuarie 2019 18:46 p.m.
  1
  20 de minute de muncă - pentru a nu suferi de fiecare dată 😉
 3. Vitali
  #3 Vitali vizitatori 11 ianuarie 2019 11:24 p.m.
  1
  De asemenea, nu cred în 20 de minute. Găsiți componente, delimitați, tăiați, desfaceți, îndoiți etc. etc. în general, dacă te uiți cu adevărat la lucruri, atunci este o oră de probleme. Chiar autorul însuși a scris în articol „aproximativ jumătate de oră”. Și acum 20 de minute? Nu ai fluiera, om drag.
  Și cel mai important, un distribuitor simplu gata (în principiu, asemănător cu un samopal dintr-un articol) costă 100 de ruble în papetărie. În mod rezonabil scump? Autor, ești cerșetor?
 4. Invitat Sergey
  #4 Invitat Sergey vizitatori 13 ianuarie 2019 18:58
  0
  Nu asculta pe nimeni, mulțumesc pentru munca de casă, un lucru foarte util, am făcut-o și sunt fericit! Respect pentru tine
 5. Gregory
  #5 Gregory vizitatori 14 ianuarie 2019 17:01
  0
  Arma va fi mai convenabilă, dar și mai scumpă. Și este în regulă - jocul nu valorează lumânarea. Pentru 100-150 de rupii, se cumpără un distribuitor simplu, care este mai convenabil și nu pare o felicitare colectivă din anii 80.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat