DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Copac bonsai DIY
În timpul iernii, la fel ca în nicio altă perioadă a anului, orice obiect verde este mulțumit pentru ochi. Mai ales dacă aceste obiecte seamănă cu o vară caldă. Prin urmare, fiica mea m-a rugat să cumpăr un bonsai. Eu, desigur, nu am fost de acord. Pe lângă faptul că un adevărat copac de bonsai pentru adulți este infinit de scump, nici eu, nici eu, nu știm cum să avem grijă de această plantă neobișnuită. Desigur, puteți găsi articole pe Internet despre cultivarea și îngrijirea acestor copaci pitici, dar cred că acest lucru va ajuta puțin.
Arborele bonsai DIY

Fără abilități practice, planta va fi pur și simplu bolnavă și va pierde vulpi. La urma urmei, grija pentru bonsai, în patria acestor plante, în Asia de Sud-Est, este o doctrină întreagă și chiar un mod de viață. Am văzut deja acest lucru, cu prietenii - parcă totul s-a făcut bine. Menține temperatura dorită, tuns, hrănit cu îngrășăminte speciale pentru această specie și chiar a cumpărat un mic umidificator cu aburi special pentru el, dar copacul era în mod constant bolnav, chel și năprasnic. Afaceri clare, despre orice înflorire și vorbire nu au putut merge. Cred că, din păcate, aceste plante frumoase nu sunt pur și simplu fizice capabile să crească pe deplin și să fie plăcute ochiului în latitudinile noastre nordice, unde locuiesc. Prin urmare, am decis să nu arunc mulți bani în vânt, ci să încerc să fac ceva similar, doar neînsuflețit. Artificială. Ceea ce nu este atât de solicitant și capricios. După ce am urmărit pe Internet câteva videoclipuri despre acești copaci și le-am studiat vizual, m-am apucat de treabă.

Va avea nevoie


 • Sârmă (1 mm grosime și 2 metri lungime).
 • Adeziv PVA.
 • Praf de tutun.
 • Buretele cu spumă.
 • Vopsele de acuarelă sau guașă.
 • Un vas cu laturile joase.
 • Nisip sau pământ.
 • Adeziv universal (puteți „Moment”).

Instrumentul necesar:
 • Clește (2 bucăți).
 • Ciocane sau foarfece (pentru tăierea sârmei).
 • A treia mana de la kitul de lipit.
 • Perie de lipici

Realizarea Arborelui Bonsai


Mai întâi, pregătiți firul.
Arborele bonsai DIY

Este mai bine, dacă este posibil, să-l îndrepți, astfel încât să fie mai convenabil să-l pliați pe viitor. Și îl vom adăuga pe baza creșterii dorite a copacului. De exemplu, am ales 15 cm. Măsurăm 15 cm de la începutul sârmei și îl îndoaiem la 180 de grade. Continuăm să ne aplecăm până se termină firul. Se dovedește astfel:
Arborele bonsai DIY

Acum prindem un capăt al bobinei cu clește, iar cu al doilea clește luăm celălalt capăt al bobinei și răsucim bobina într-un mănunchi.
Arborele bonsai DIY

Nu prea strâns. Pentru a vă putea ramifica două sau trei vene în ramuri separate. Mai întâi, ramificăm spre mijloc cele mai groase ramuri - trei-patru vene de sârmă.
Arborele bonsai DIY

Le răsucim astfel încât să nu se destrame.
Arborele bonsai DIY

Mușcăm capetele îndoite din vârfurile lor și împărțim ramurile rezultate în mai multe ramuri separate pe întreaga lungime.
Arborele bonsai DIY

Arborele bonsai DIY

În general, improvizăm, atașăm la acest cabluri de sârmă orice formă de copac care vă place. Puteți da forma unui pin zvelt, sau de arțar întins.
Arborele bonsai DIY

Cu ramurile terminate, acum să avem grijă de rădăcini. Acolo, în principiu, totul este exact la fel, doar ramurile sunt mult mai scurte. Ar trebui să obțineți așa ceva:
Arborele bonsai DIY

„Scheletul” copacului pe care l-am primit, acum este necesar să-l acoperim cu „scoarță” și „frunze”. Pentru a simula coaja, am folosit praf de tutun, pe care l-am avut încă din vară, după ce am luptat cu afidele din grădină. De asemenea, se vinde în orice magazin de hardware. De asemenea, veți avea nevoie de lipici PVA.
Arborele bonsai DIY

Ungeți lipici pe întreaga suprafață a viitorului copac și stropiți-l imediat cu praf de tutun.
Arborele bonsai DIY

Odată, desigur, nu este suficient. După uscarea lipiciului (20-30 minute), repetați procedura de 3-4 ori. Până când toată sârmă vizibilă pe întreaga suprafață a trunchiului și ramurilor dispare sub scoarță. Îl așezăm mai aproape de radiatorul de încălzire (unde este mai cald) și îl lăsăm să se usuce până a doua zi dimineața.Între timp, copacul se usucă, puteți face frunzișul. Pentru a face acest lucru, trebuie să rupeți fin (cât mai mic!) Să rupi un burete de spumă.
Arborele bonsai DIY

Nu tăiați cu foarfeca și anume, rupeți-o în bucăți mici, astfel încât forma pieselor să fie involuntară și variată. Cu cât doriți mai mult coroana unui copac, cu atât trebuie să ridicați bureți. Se toarnă bucățile sfărâmate într-un bol, sau un bol mic, se diluează cu o acuarelă sau guașă, un concentrat verde gros (aproximativ o lingură), se toarnă într-un vas cu un burete rupt și se amestecă bine cu un băț, lingură sau mâini.
Arborele bonsai DIY

Când buretele este colorat uniform, turnați-l pe o suprafață curată și, de asemenea, lăsați-l să se usuce până dimineața.
Arborele bonsai DIY

Acum este rândul vaselor în care copacul va „crește”. Este recomandabil dacă este un recipient rotund sau oval, cu laturile joase. Turnăm pământ în el, îl umezim, formăm o bombă la mijloc, cum ar fi un deal.
Arborele bonsai DIY

Toarnă toată această chestiune de peste 3-4 lingurițe. linguri de lipici PVA și răspândiți-l pe tot pământul, astfel încât, în viitor, movila să nu măgară și să nu-și piardă forma. Presărați nisip uscat deasupra (puteți amesteca cu frunze uscate tocate), și de asemenea puneți într-un loc cald până dimineața.
Arborele bonsai DIY

Arborele bonsai DIY

Dimineața verificăm copacul astfel încât să nu rămână nicio sârmă goală pe el.
Arborele bonsai DIY

Dacă totul este în regulă, îl încercăm pe vasele terminate cu pământul și marcăm rădăcinile în care se va afla în viitor.
Arborele bonsai DIY

Arborele bonsai DIY

Apoi totul este simplu - acoperim vârfurile ramurilor (1,5-2 cm) cu lipici universal și lipim în jurul locurilor acoperite cu lipici, cu firimiturile pictate ale unui burete zdrențuit.
Arborele bonsai DIY

Arborele bonsai DIY

Arborele bonsai DIY

Așteptăm 10-15 minute până când lipiciul se instalează și așezăm copacul în locul marcat. Probabil asta este totul. Peste câteva zile, pământul acoperit cu lipici se va transforma într-o crustă și va apuca strâns rădăcinile copacului. Opțional puteți pune mai multe pietre sub copac (sau lângă el).
Arborele bonsai DIY

În opinia mea, munca depusă merită efortul și timpul petrecut - din partea copacului arată foarte plin de viață și natural. Puteți distinge de prezent doar după o examinare mai atentă. În general, fiica a obținut ceea ce și-a dorit, iar eu am evitat risipa și dificultatea de a avea grijă de copacul capricios viu.
Arborele bonsai DIY

Urmărește videoclipul
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat