DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Robinet curgător, repararea unui singur amestecător
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Când apa începe să curgă de la robinetul din bucătărie sau din baie, este rău de ambele părți. Este neplăcut să vezi în fiecare zi un corp de robinet umed, o chiuvetă sau o chiuvetă și să plătești bani în plus pentru litri de apă neutilizați. Dar, ceea ce este cel mai periculos este riscul unei posibile inundații din cauza unui dispozitiv care nu este reparat în timp util.
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Luați în considerare unul dintre cele mai obișnuite produse pentru instalații sanitare - un mixer cu un singur levier de tip cartuș cu o manetă de control. Dacă observați că apa se scurge între corpul acestui robinet și butonul de reglare, atunci cartușul este probabil din ordin, care este uzat și trebuie înlocuit, sau este foarte murdar și trebuie curățat complet.
Pentru a determina cu exactitate cauza unei scurgeri de la robinet, trebuie dezasamblat. Nu este atât de simplu să faci acest lucru, mai ales dacă dispozitivul a servit fără demontare timp de mai mulți ani, iar apa este rigidă din cauza conținutului de impurități sub formă de săruri de calciu și magneziu.
Trebuie remarcat faptul că, la început, apariția unei scurgeri poate fi uneori oprită cu câteva rotații ale mânerului în toate direcțiile. Dar atunci aceste manipulări nu dau rezultatul corespunzător.
Chiar trebuie să schimbi întreaga macara? Dar este mai bine să reveniți la această opțiune costisitoare atunci când alte opțiuni sunt epuizate. Merită să încercați să-l demontați și să vedeți care este defalcarea. Poate fi posibilă reducerea costurilor prin înlocuirea numai a piesei uzate. Cel mai adesea, cartușul în sine se dovedește a fi așa.

Înlocuirea unui cartuș vechi cu unul nou


Nu avem nevoie de prea multe instrumente pentru lucru: o șurubelniță cu lamă plată sau un hexagon adecvat și o cheie sau o cheie de gaz.
Primul lucru de făcut este să scoateți dopul indicatorului de apă caldă și rece din fața mânerului. A doua funcție este de a închide și proteja șurubul, care fixează mânerul de la robinet, de umiditate și murdărie.
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Uneori este posibil să îl îndepărtați fără probleme, este suficient să încercați cu o înțepătură a unei șurubelnițe plate pe una sau pe cealaltă parte, iar acum își părăsește locul. În alte cazuri, de-a lungul mai multor ani de funcționare, este atât de înfundat cu murdărie, grăsime și alte gunoaie, încât nu există nici o modalitate de a-l muta de la locul său și, în același timp, de a nu-l deteriora. Dar ce să faci, trebuie să mergi pentru asta, altfel nu poți ajunge la zăvorul care ține mânerul de la robinet.
Șurubul poate fi complet deșurubat, principalul lucru este că nu interferează cu îndepărtarea mânerului. Apropo, cel mai adesea demontarea sa nu merge bine.
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Problemele sunt aceleași: murdărie, grăsime, săruri de duritate, care conțin în apă etc.
Un mâner decorativ este amplasat între mâner și corpul macaralei, care servește simultan ca bază, iar scaunul joystick-ului se deplasează de-a lungul acestuia când deschide și închide apa și își reglează temperatura. Ar trebui să fie deșurubată. Dacă utilizați un instrument, trebuie să fiți suficient de atenți: piesa este foarte delicată și ușor de deteriorat.
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

După scoaterea capacului, ni se deschide un cartuș de plastic, fixat cu o piuliță în carcasa mixerului. Vine cel mai crucial moment al dezasamblării, dar înainte de aceasta este necesar să opriți fluxul de apă caldă și rece.
Deșurubăm piulița folosind o cheie reglabilă sau cu gaz, a cărei fălci se pot extinde până la 32 mm. Apoi, este necesar să ridicați cartușul în sus vertical pentru a scoate proeminențele sale din orificiile corpului mixerului.
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Acum trebuie să mergi la magazin cu cartușul vechi pentru a cumpăra exact același lucru.
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Fără acest lucru, este dificil să achiziționați un specimen similar, deoarece acestea diferă, atât ca mărime, cât și prin locația și configurația găurilor.
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Introduceți noul cartuș în corpul robinetului într-o poziție încât să fie aliniat cu orificiile de la robinet pentru apă caldă și rece, iar filele din cartuș coincid cu orificiile din scaunul mixerului. Instalarea corectă trebuie de asemenea duplicată de unghiul de rotație al mânerului (trebuie să coincidă cu raza de mișcare a cartușului vechi).
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Apoi, strângeți piulița care ține cartușul. Gradul de strângere trebuie să fie optim. Dacă este slabă, atunci macaraua va continua să curgă, dacă o trageți, puteți rupe carcasa cartușului. De asemenea, strângerea excesivă a piuliței va face necesară aplicarea unei forțe mari pe mâner și va provoca o uzură rapidă a cartușului inutil.
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Acum ar trebui să puneți mânerul în loc, asigurându-vă că șurubul de blocare nu interferează cu acest lucru (vârful acestuia nu trebuie să iasă în spațiul liber al pătratului scaunului) și să verificați funcționarea macaralei în diferite moduri schimbând poziția joystick-ului.
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Apoi, după ce am îndepărtat mânerul, înlocuim capacul decorativ. În cele din urmă, punem pârghia de control a robinetului, strângem șurubul de fixare până la capăt și îl închidem cu un dop decorativ și de protecție, asigurându-ne că stă în poziția corectă, indicând ce parte este fierbinte și ce parte are apă rece.
Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Robinet de curgere pentru a repara un singur mixer

Repararea cartușelor


În unele cazuri, scurgerile din mixer pot fi eliminate fără înlocuirea cartușului. Este suficient, după ce a îndepărtat mânerul și capacul decorativ, strângeți ușor piulița de strângere, dar nu exagerați, altfel carcasa cartușului se poate crăpa.
Dacă strângerea piuliței nu ajută, atunci puteți încerca să dezasamblați cartușul, care este format din două jumătăți, a cărei parte superioară este mobilă, iar cea inferioară este nemișcată. Uneori este suficient să le ștergeți cu o cârpă de bumbac, să ungeți suprafețele cu ulei neutru și să reasamblați dispozitivul.
În alte cazuri, poate fi necesară măcinarea plăcilor ceramice. Lucrările se realizează cel mai bine pe o suprafață plată de sticlă. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de șmirghel fin sau pasta de șlefuit. Apoi plăcile trebuie spălate complet și un strat subțire de grăsime siliconică aplicată pe suprafața lor.
Dacă nu există nicio dorință de a face față dezasamblării și reparației cartușului sau este nedisociabil, atunci rămâne o înlocuire. Pentru a avea succes, înainte de a instala un cartuș nou, ar trebui să pregătiți un loc pentru acesta, îndepărtând murdăria și particulele ceramice care s-au acumulat de-a lungul anilor de funcționare a macaralei, care se pot forma atunci când plăcile se freacă una de cealaltă.

Urmărește videoclipul


Comentarii (7)
 1. Evgeny Lisovsky
  #1 Evgeny Lisovsky vizitatori 17 decembrie 2018 11:21
  7
  un sfat pentru toți - nu citiți prostiile cu privire la reparația cartușului, aceasta este o idioțenie! ieftin și vesel - doar un înlocuitor. O nuanță - există o astfel de grăsime siliconică, lubrifierea, atunci când instalați un robinet nou - nu vă lăsați, dezasamblați-l și lubrifiați toate firele și locurile de frecare, atunci când schimbați cartușul sunt și fire și nu vor fi probleme cu macaraua.
 2. Alexandru Fadeev
  #2 Alexandru Fadeev vizitatori 17 decembrie 2018 14:38
  1
  Când am văzut că piulița de strângere a cartușului a fost deșurubată cu o cheie de țeavă, nu m-am mai îndoit că articolul ar fi despre repararea cartușului în sine. foarfece ... și apoi folosiți toaleta;)
 3. gogon
  #3 gogon vizitatori 17 decembrie 2018 18:27
  0
  Încă mai ușor - nu este nevoie să cumpărați acest fecale frumoase! Nu este practic și cu el hemoragic! Din astfel de mixere provine fie apă fierbinte, fie gheață. Dar nu apă caldă! Verificat inclusiv în hotelurile hoților.Cumpără miel obișnuit. Simplu avantajos? Dar mentenant și practic!
  1. Serj
   #4 Serj vizitatori 18 decembrie 2018 10:57
   1
   Este imediat clar că aveți de-a face cu un domn ieftin ... (dacă ați mai avea unul). Robinetele scumpe funcționează cel puțin 10 ani fără să înlocuiți cartușul (chiar și producția internă, de exemplu, Sankt Petersburg).
  2. Igor
   #5 Igor vizitatori 18 iulie 2019 17:38
   0
   Nu cumpărați falsuri chinezești și veți fi fericiți.
 4. Musafir Alexandru
  #6 Musafir Alexandru vizitatori 28 iulie 2019 16:44
  0
  Înlocuirea unui cartuș pentru un mixer ceramic cu o singură manetă din bucătărie.Un manual simplu și accesibil, poate fi stăpânit chiar și fără armament.
 5. Musafir Alexandru
  #7 Musafir Alexandru vizitatori 28 iulie 2019 16:45
  0
  Coborâre spontană a mânerului unui singur amestecător cu manetă în bucătărie, fără a cumpăra unul nou și înlocui. Problema este coborârea spontană a mânerului mixerului cu un cartuș ceramic.Rezolvarea problemei în 5 minute fără a înlocui cartușul și, în consecință, fără a cheltui bani pentru altele noi și a pierde timp pentru a merge la magazinul casnic.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat