DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Cum se face un cappuccino
cappuccino - O băutură italiană faimoasă, iubită în toată lumea. Se crede că doar un profesionist poate pregăti această băutură rafinată și incredibil de frumoasă. Să încercăm să eliminăm aceste zvonuri ridicole. Vă asigur că, după o mică practică, vă veți bucura de un cappuccino realizat cu propria mână, acoperit cu spumă albă de zăpadă.
Deci, avem nevoie de:
cafea (de preferință măcinat natural)
6-10% lapte smântână sau grăsime
scorțișoară
zahăr
Mai întâi trebuie să faci cafea. Pentru a face acest lucru, turnați 2 lingurițe de cafea într-un cezve, adăugați 1 cană de apă și puneți pe foc. Cel mai important lucru în această etapă este să prevenim fierberea cafelei noastre, altfel se va dovedi amară. Imediat ce spuma începe să se ridice până la marginea cezvei, trebuie să eliminați imediat băutura din sobă. Când spuma se instalează, preparam din nou cafea. Această procedură trebuie repetată de 4 până la 7 ori.


Acum hai sa batem crema. O ceașcă de cafea are o ceașcă de cremă. Se toarnă smântâna într-o cratiță mică și se încălzește, dar nu se aduce la fierbere. Durează doar câteva secunde. Apoi, îndepărtând focul la minimum, scufundați mixerul sau blenderul în cremă și începeți să bateți cu biciul. În acest caz, este mai bine să înclinați ușor vasul cu cremă. În acest caz, principalul lucru este să nu ratăm momentul în care spuma este gata. Trebuie să vă concentrați asupra bulelor care apar la suprafață. Atâta timp cât sunt, continuați să bici, și imediat ce bulele au dispărut, îndepărtați blenderul. Spuma noastră este gata.


Acum, să reunim toate componentele. Luăm cafea preparată și o turnăm într-o cană, umplând-o cam 2/3.


Întindeți spumă de lapte foarte atent deasupra cu o lingură.


Pentru a verifica dacă cappuccino este pregătit corespunzător, va fi suficient să-l decorați. Presărați spuma smântână cu puțină scorțișoară și dacă „capacul” alb-zăpadă îl ține, atunci cafeaua noastră este un succes.


Adăugați un pic de zahăr și putem fi pur și simplu mândri de noi înșine! Noi înșine am pregătit un cappuccino minunat și delicios!

Comentarii (1)
  1. gost
    #1 gost vizitatori 17 iulie 2015 13:20
    0
    Misto, doar instrucțiunile pentru blenderul meu spun că nu ar trebui să fie scufundat în bucate care sunt direct deasupra focului).

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat