DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Cum se clătește un pistol ieftin cu spumă
Cum să clătiți o armă ieftin cu spumă

După cum știți, spuma poliuretanică se întărește rapid în aer liber, ceea ce este bun atunci când se aplică pe structuri de construcții. Dar dacă acest lucru se întâmplă în interiorul pistolului de construcție, atunci nu va fi posibilă continuarea lucrărilor la umplerea golurilor sau la etanșarea îmbinărilor.
Chiar din această cauză trebuie să cumpărați un alt instrument, al cărui preț începe de la 500 de ruble? Dar dacă a doua se întâmplă la fel? Deci, pe pistole pentru o perioadă scurtă de timp și du-te s-a rupt.
Dar nu totul este atât de sumbru. În primul rând, există un produs de curățare universal din spumă în conserve, care costă aproximativ 300 de ruble. Conținutul său poate fi suficient pentru două sau trei curățări, adică fiecare astfel de procedură vă va costa 100 de ruble.
Este posibil să faci fără acest instrument scump dacă a devenit necesară curățarea pistolului de construcție de spuma de montare care s-a uscat în interiorul acesteia? Da, există o astfel de oportunitate. Puteți face singur un dispozitiv foarte simplu, care vă va costa în total 5 ruble și poate fi folosit de câte ori este nevoie.

Lucrați la fixarea armelor


Pentru fabricarea acesteia, veți avea nevoie de un cilindru vechi de sub spumă de montare, sau mai bine zis, partea superioară, care poate fi tăiată ușor și cu exactitate folosind un cuțit de tâmplărie.
Cum să clătiți o armă ieftin cu spumă

Îl curățăm de spuma veche și scoatem supapa folosind următoarele manipulări simple.
Cum să clătiți o armă ieftin cu spumă

Introducem tija în gaură și o batem cu un ciocan până se sprijină de supapă.
Cum să clătiți o armă ieftin cu spumă

Cum să clătiți o armă ieftin cu spumă

Apoi, pe partea din spate, cedând supapa, rupeți folosind un clește. Mai mult, tubul scurt lateral, care s-a deschis după scoaterea supapei, trebuie să rămână pe loc.
Cum să clătiți o armă ieftin cu spumă

Cum să clătiți o armă ieftin cu spumă

În continuare, lipim o seringă medicală de 20 de mililitri, deoarece tocmai aceasta se potrivește strâns în deschiderea valvei. Seringa în volum mai mică decât cea indicată va rămâne afară și nu vor intra mai multe.
Cum să clătiți o armă ieftin cu spumă

Cum să clătiți o armă ieftin cu spumă

După aceste manipulări, utilizați un pistol de lipici pentru a umple joncțiunea seringii și a valvei cu rășină epoxidică sau cu alte mijloace adecvate. Este necesar să se acorde un timp pentru întărirea lipiciului, după care dispozitivul este complet gata să lucreze la spălarea pistolului de construcție din spuma de montare care s-a uscat în el.
Cum să clătiți o armă ieftin cu spumă

În principiu, se poate limita doar la lipirea vârfului seringii în orificiul în care este introdusă. Dar va fi mai de încredere să completați complet conexiunea cu lipici, deoarece dispozitivul va trebui să fie răsucit și deșurubat, făcând anumite eforturi. În plus, în timpul spălării, în el apar presiuni destul de mari.

Procesul de curățare a pistolului de spumă uscată


În plus, este necesar să deșurubați pistolul cât mai curând posibil cu spuma rămasă în interior și spumă de montare întărită din cutie, întrucât adesea supapa nu funcționează. Aproximativ o seringă solvent este turnată în cutie pentru a curăța supapa.
Apoi instalăm dispozitivul nostru pe un pistol de construcție și îl înfășurăm până când auzim un șuier, ceea ce indică faptul că dispozitivul este complet răsucit.
Cum să clătiți o armă ieftin cu spumă

Turnați solventul „646” în seringă folosind o altă seringă, introduceți pistonul și începeți să clătiți pistolul. Pentru a face acest lucru, stoarce pistonul, apăsați pe declanșatorul pistolului. Un solvent porționat va contribui treptat la îndepărtarea spumei întărite din canalele pistolului, diluându-l anterior. Pentru curățarea completă a sculei, sunt suficiente două reîncărcări ale seringii.
De obicei, după utilizarea dispozitivului nostru, astfel încât să fie gata de utilizare data viitoare, trebuie clătit și la final umpleți o seringă completă de apă și lăsați până la următoarea utilizare.

Observații sumare


Totuși, seringa din capac trebuie să fie umplută cu același epoxidic.Aici retenția și etanșeitatea vor fi asigurate datorită volumului mare de lipici. În caz contrar, nimic nu va funcționa: lipirea plasticului la plastic este practic imposibilă.
Experiența multor meșteri arată că, dacă cutia cu spumă este înșurubată corect, nu se întărește în timpul depozitării luni întregi. Numai la capătul tubului se poate forma o peliculă care nu poate fi îndepărtată în timpul depozitării. Ea este cea care nu permite aerului să pătrundă pe scară și protejează spuma din pistol de întărire.

Urmărește videoclipul


Comentarii (3)
 1. juriu
  #1 juriu vizitatori 2 decembrie 2018 14:53 p.m.
  6
  Nu suferi de înroșire. Cu un pistol nou sau curat, scoateți supapa. Totul, nimic altceva de făcut. Pistolul este sub presiune tot timpul. Spuma nu latră. Mult noroc!
 2. Invitat Victor
  #2 Invitat Victor vizitatori 2 decembrie 2018 16:05
  2
  Vă mulțumim pentru ideea de a curăța pistolul de spumă, băieți bine făcuți!
 3. Vasile.
  #3 Vasile. vizitatori 2 decembrie 2018 18:05
  3
  Bine făcut! Simplu și ieftin!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat