DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Repararea cablului USB - Micro USB faceți-vă singur
Repararea cablurilor USB DIY

Un cablu bun, cu un conector bun și durabil pentru încărcarea telefonului în magazin este extrem de dificil. Adesea, calitatea mărfurilor declarate pe ambalaj nu corespunde realității. Dacă plug-ul micro usb în sine, care se conectează la conectorul telefonului sau la alt gadget, este realizat din oțel de calitate scăzută, se va slăbi foarte curând sau se va îndoi și se va dezlipi în conector, provocând astfel defecțiuni la încărcarea bateriei. Sau se va opri transmiterea și primirea fișierelor de pe alte dispozitive, de exemplu, de la un computer sau unitate flash. Și este foarte neplăcut atunci când cablul pe care îl ai cu o priză bună încetează să funcționeze brusc din cauza unui miez de cablu spart, în apropierea acestei mufe. Acest lucru se întâmplă datorită îndoirilor permanente ale cablului atunci când este utilizat. Când se întâmplă acest lucru este o chestiune de timp. În funcție de intensitatea utilizării. Puteți merge să cumpărați unul nou, sau îl puteți repara pe cel vechi - aceasta este o problemă individuală. Personal, prefer a doua opțiune. Nu atât datorită agitației de alegere și de plimbare în saloanele de comunicare, ci pentru interesul meu. Da, și, din nou, nu va trebui să cheltuiesc bani ... În general, o fiică mi-a adus recent un astfel de cablu defect. Nu știu ce i-a făcut, dar s-a dovedit a fi deteriorat la baza ambelor mufe simultan - usb și micro usb.
Repararea cablurilor USB USB

Am preluat această problemă, de asemenea, pentru că acest cablu era „nativ” de pe telefonul ei, care venea complet cu telefon, încărcare și căști. Ea a refuzat categoric să folosească altul, de teamă să nu strice telefonul. Și nu voia nici să cumpere cablul original. A trebuit să-i dau pe ale mele (bine, avem aceleași telefoane) și să repare unul rupt pentru mine. Munca mi-a luat cam o oră.

Va avea nevoie


 • Fier de lipit, staniu și flux.
 • Foarfece.
 • Cuțit clerical.
 • Adeziv secundar.
 • Tub de contracție (de preferință corespunzător culorii cablului).
 • Mai ușor.
 • Sfarcuri mici.

Repararea cablurilor USB USB

Repararea cablurilor


Pentru început, fără ceremonie, am tăiat mufa deteriorată din cablu. În cazul meu, ambele mufe.
Repararea cablurilor USB USB

Apoi, folosind un cuțit clerical, tăiați dopul de-a lungul cusăturii. Carcasele mele de priză au fost sudate de-a lungul cusăturii, așa că a trebuit să mă bag. Dar există dopuri cu un caz pliabil - aici cineva are noroc. Cu toate acestea, după ce am tras de câteva ori cu o nouă lamă de cuțit clericală la cusăturile carcasei, am separat-o destul de ușor și rapid. După scoaterea carcasei, dezasamblăm dopul în piesele sale componente.
Repararea cablurilor USB USB

Repararea cablurilor USB USB

Aici trebuie să fii atent. În ceea ce privește contactele cu fișă: ce fir este lipit la care. Pentru a nu vă confunda, puteți marca contactele cu markere multicolore, în culoarea firelor. Nu am nevoie de el, am cunoscut de mult layout-ul usb de la inimă ... În caz că:
Repararea cablurilor USB USB

Acum hai să ne ocupăm de cablu. Măsurăm de la margine distanța în lungimea garniturii de cauciuc, adăugând și aici lungimea la contactele dopului. Tăiați împletitura din cablu în funcție de lungimea calculată.
Repararea cablurilor USB USB

Punem o etanșare de cauciuc pe fire, lipim firele colorate la contactele corespunzătoare și introducem blocul cu contactele în dopul metalic.
Repararea cablurilor USB USB

După ce ne-am asigurat că totul este în loc, nimic nu se lipește nicăieri, lipim carcasa din plastic la dop cu al doilea lipici. Monitorizăm cu atenție dacă lipiciul nu se pune pe contactele dopului.
Repararea cablurilor USB USB

În continuare, punem un tub de contracție termică pe cablu (de la celălalt capăt) și îl așezăm cu o brichetă.Încă o notă: dacă reparați un singur dop, asigurați-vă că conducta de căldură este pusă pe cablu înainte de a vinde mufa la cablu și lipirea carcasei, în caz contrar, trebuie să dezasamblați din nou totul pentru a remedia această supraveghere. După contracție, tubul va strânge strâns cablul împreună cu garnitura de cauciuc; obțineți o împletitură aproape monolitică, ca mai înainte.
Repararea cablurilor USB USB

Repararea cablurilor USB USB

Acum, al doilea plug este micro usb. Trecem țeava de căldură pe cablu în avans, pentru a nu uita mai târziu. Dezasamblăm dopul. La fel ca și precedentul: cu ajutorul unui cuțit clerical.
Repararea cablurilor USB USB

Aici, designul s-a dovedit a fi chiar mai simplu decât cel al mufei usb - firele rămân pur și simplu în partea de sus a dopului direct în împletitura sa, iar când este conectat la partea inferioară a dopului, această împletitură este străpunsă de crestăturile de pe contactele situate în partea inferioară a dopului. Principalul lucru aici este să nu confundați aspectul cablurilor colorate.
Repararea cablurilor USB USB

În continuare, asamblam dopul împreună, ca și cel precedent.
Repararea cablurilor USB USB

Am pus pe împletitura ruptă a termotubului de cablu, pe care am pus-o anterior pe cablu. Stăm telefonul.
Repararea cablurilor USB USB

Asta este totul - cablul spart este din nou în funcțiune, cu aceleași funcții pentru care a fost prevăzut de instrucțiune. Și fără încălcări exterioare și vizibile ale împletiturii, cum ar fi banda electrică cu răni. Pare nou. Ne conectăm la telefon și îl folosim cu plăcere!
Repararea cablurilor USB USB

Urmărește videoclipul


Comentarii (4)
 1. Oaspete Vasily
  #1 Oaspete Vasily vizitatori 2 decembrie 2018 9:47 p.m.
  1
  Bine, fiica mea a refuzat să folosească alta din cauza fricii de a nu strica telefonul. Dar știți că în orice cablu există doi conectori și patru cablaje. Ce te-a împiedicat să folosești orice altă tehnologie în schimb?
 2. Serghei
  #2 Serghei vizitatori 3 decembrie 2018 08:27
  4
  A scris, pe analogi, oțel de calitate scăzută, coturi etc. Prin urmare, a reparat originalul.
 3. Musafir Alexandru
  #3 Musafir Alexandru vizitatori 7 decembrie 2018 08:01
  1
  informații utile de clasă
 4. Vyacheslav
  #4 Vyacheslav vizitatori 10 decembrie 2018 17:56
  1
  Unul dintre tovarășii mei repară în fond totul totul, spunând: „Crezi, noi facem copii!”. În urmă cu o săptămână, o capotă deasupra unei sobe a încetat să mai funcționeze cu vecinul său. Pentru a găsi o pauză, a trebuit să demonteze capota, până când a îndepărtat statorul motorului. Și în colțul secret al acestui stator a fost descoperită o mică siguranță topită. Și în cablurile telefoanelor mobile, în mod constant contactul nu este lipit, apoi firul este îndoit, sau alte câteva produse ... occidentale.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat