DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Lopeea din lemn pentru zăpadă cu propriile mâini
În zilele noastre, o varietate uriașă și numeroasă de bunuri în magazine, puteți cumpăra tot ceea ce dorința inimii voastre. Aparate de uz casnic și elemente esențiale pentru orice, cea mai solicitantă cerere. Ar exista bani ... Personal, nu mă consider o persoană lacomă sau prea economică, dar cred că dacă poți face ceea ce ai nevoie de tine - de ce să-l cumperi într-un magazin și să nu ai sens să pierzi bani? La urma urmei, puteți cheltui aceste fonduri cu beneficii pentru alte lucruri utile pe care nu suntem în stare să le facem pe cont propriu, datorită complexității, lipsei de material sau a abilității.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Discursul din această master class va fi despre o lopată de zăpadă. În regiunile nordice, acest articol este la mare căutare în cea mai mare parte a anului. Prin urmare, o lopată de zăpadă, de regulă, nu „trăiește” de mult timp. Lopetele din plastic cumpărate se sparg deosebit de repede - chiar și cel mai rezistent la îngheț nu va dura mult timp împotriva înghețului sever (deși, pentru locuitorii din regiunile mai sudice, probabil că va fi destul de bine). Lopețile Duralumin sunt bune pentru toată lumea, ușoare, nu izbucnesc, dar se uzează rapid și se îndoaie. Lopețile din oțel zincat sunt mai tenace, dar nu veți lucra mult timp cu o astfel de lopă - mâinile dvs. vor „cădea” în jumătate de oră, maxim o oră! Cea mai optimă opțiune la temperaturi deosebit de scăzute este un copac! O lopată din placaj este ușoară, nu poate face față niciunui îngheț și chiar poate repara sau asambla o nouă lopă, în caz de uzură sau rupere - aceasta nu este o afacere lungă. Generația mai în vârstă își amintește probabil cum astfel de lopeți, de diferite dimensiuni, se obișnuiau să facă în școli, în lecțiile de muncă. Așa că m-am gândit, noul este vechiul bine uitat! Mai mult, toată lumea are un material pentru o astfel de lopată.

Va avea nevoie


 • Foaie de placaj cu trei straturi.
 • Placă, grosime de 25-40 mm.
 • Tabla de otel zincat, grosime de 1 mm.
 • Cizme pentru o lopată.
 • Șuruburi din lemn (negru, 15 mm).
 • Bolț cu o pălărie largă, pentru fixarea mânerului cu placaj.
 • Mâner pentru mâner (blaturi).
 • Fir de aluminiu, grosime de 4 mm.

Instrument pentru lucru:
 • Bomfaier.
 • Axa (sau plană).
 • Surubelnita Phillips.
 • Cuțitul.
 • Marcaj sau creion simplu.
 • Găurit și găurit 4 mm.
 • Îndurnați, sau măcinat, pentru tăierea galvanizării.
 • Ciocanul.
 • O nicovală mică (sau ceva similar).

Lopeea din lemn pentru zăpadă

Făcând o lopată de zăpadă


Pentru început, trebuie să vă dați seama ce dimensiune va avea lopata. Acesta este un punct important. Mai ales pentru cei care vor folosi această lopată. Pentru ca spatele să nu se obosească, dar în același timp, picada nu era prea mică. Pentru a împiedica lopata să nu se rupă rapid, nu o faceți prea largă - zăpada poate fi grea în timpul dezghețului. În centimetri 40-45 lățimi va fi corect. Ei bine, toată lumea ar trebui să calculeze înălțimea lopă pentru sine, în funcție de creștere. În opinia mea, cea mai optimă lungime a mânerului unui astfel de instrument este atunci când mânerul de sus atinge bărbia angajatului. Dacă îl faceți mai scurt, spatele se va obosi rapid, dacă este mai lung, brațele și umerii. Așadar, am tăiat o foaie de placaj, lățime de 40 de centimetri și lungime de 45 de centimetri.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Aceasta va fi baza lopetei și aceeași lățime (40 cm.) La care vom respecta lucrările viitoare. În continuare, am văzut aceiași 40 cm de pe o placă pregătită în prealabil.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Trebuie să rotunjim ușor partea de jos a plăcii, de care va fi atașat placajul, astfel încât lopata să nu fie complet plată. Pentru a face acest lucru, determinați mijlocul segmentului de bord.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Alegem ce parte vom rotunji. De preferat unul în care nu există noduri. Acum, de la ambele capete ale segmentului, măsurați un centimetru și jumătate, din partea aleasă pentru rotunjire. Desenați o linie de marcaj de la centru la marcajele finale și, de-a lungul acestor linii, strângem unghiuri lungi.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Lopeea din lemn pentru zăpadă

Sunt obișnuit să lucrez cu un topor, este mai rapid și mai convenabil pentru mine, dar dacă cineva nu știe să folosească un topor, atunci puteți lua un avion. Deci, am primit acest tip de piesă:
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Vom înșuruba placajul la marginea rotunjită a plăcii, dar pe marginea opusă, la mijloc, vom face o mică canelură pentru mâner cu un cuțit.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Puneți acest gol deoparte de acum și preveniți armarea și protecția pentru placaj. Unii meșteri fac marginea protectoare a lopetei din staniu, dar eu nu sunt un susținător al unei astfel de protecții, cositorul este foarte moale, se îndoaie și se șterge foarte repede, mai ales dacă zgâriați constant zăpada de pe acoperirea cu gresie sau din betonul turnat. Prin urmare, întotdeauna fac marginea de protecție a lopetei din tablă zincată, cu grosimea de cel puțin 1 mm. Aceasta este cea mai dureroasă parte a meseriei. Este necesar să tăiați o fâșie cu lățimea de 5 și lungimea de 40 cm dintr-o foaie galvanizată. Puteți să o tăiați cu foarfece pentru metal, dar acesta este un proces și mai obositor, de aceea vă sfătuiesc să folosiți o râșniță. Apoi, trebuie să îndoiți banda exact la mijloc, de-a lungul, pe toată lungimea. Pentru a face acest lucru, faceți un marker cu un marker și îndoiți metalul de-a lungul acestuia.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Mai întâi, ne aplecăm puțin cu un clește, iar apoi, atingând întreaga lungime cu un ciocan, ne aplecăm la starea dorită. Astfel:
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Acum așezăm această bandă de protecție pe marginea frontală a foii de placaj.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Foram găuri pentru nituri, 4 mm. Cinci găuri de-a lungul întregii lungimi, distribuite uniform, vor fi suficiente. Am tăiat cinci bucăți de sârmă de aluminiu, acestea vor fi nituri.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Lopeea din lemn pentru zăpadă

Lopeea din lemn pentru zăpadă

Lungimea nitului este determinată de grosimea benzii de protecție cu placaj în interior. Nu uitați să adăugați încă 1,5 mm. pe fiecare parte pentru aplatizare. Pornind de la unul dintre margini, la rândul său, remontați toate găurile.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Acum puteți fixa foaia pe placa pregătită, cu colțuri turtite. Punem placa cu partea rotunjită în sus, aplicăm foaia de placaj cât mai uniform și o fixăm pe șuruburi. Șapte bucăți vor fi suficiente.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Lopeea din lemn pentru zăpadă

Acum tăiem partea superioară a mânerului, la un unghi de aproximativ 35-45 de grade.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Aplicați pe mijlocul placajului, marcați cu un creion. Facem găuri prin mâner și placaj.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Fixăm toate acestea cu un șurub.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Dacă nu există un șurub cu o pălărie plată și largă, tăiem șaiba din galvanizare.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Lopeea din lemn pentru zăpadă

Acest lucru este pentru a vă asigura că placajul nu se rupe sub capul șurubului, din greutatea zăpezii. Acum o altă montare, mânerul la placa de capăt. Este suficient doar pentru a conduce un cui mai puternic. Am luat ardezia.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Ei bine, într-un final, am atașat un mâner pe mâner, pe care, împreună cu mânerul, l-am scos de la serviciu, îndepărtându-l de o lopată de plastic spartă.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Iată o lopată atât de bună pe care ne-a costat-o ​​cu costul unui sac de șuruburi. Ei bine, și la prețul din vârful mânerului, dacă îl cumpărați. Aceeași lopată de lemn anterioară pentru zăpadă, mi-a servit în mod regulat patru ierni, ținând cont de reparații minore în toamnă, înainte de începerea sezonului de zăpadă.
Lopeea din lemn pentru zăpadă

Urmărește videoclipul


Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat