DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Om de zăpadă din bumbac
Cu toții așteptăm cu nerăbdare Anul Nou. Această sărbătoare este cea care oferă adulților și copiilor magie reală. Când o frumusețe de pădure este adusă în casa noastră, întreaga familie are o dispoziție festivă. Astăzi a devenit popular pentru a readuce înapoi vechile tradiții. Pe vremuri, întreaga familie făcea jucării de Crăciun din bumbac și pastă, iar astăzi vom încerca să repetăm ​​același lucru. Un simplu atelier arată cum puteți face jucării de brad de Crăciun cu propriile mâini și fără abilități speciale.
Om de zăpadă din lână de bumbac

materiale:
  • - vata de bumbac
  • - lipici PVA,
  • - ziar
  • - folie
  • - fire.
  • - sârmă de cupru
  • - vopsele acrilice sau acuarele,
  • - cârlig
  • - fir de iută,
  • - bandă decorativă.

Faceți un om de zăpadă din bumbac


Rotiți două bile de dimensiuni diferite față de foile de ziar și răsuciți cea mai mică minge dintr-un șervețel obișnuit.
Conectați bilele și strângeți-le strâns împreună cu folie, formând corpul unui om de zăpadă.
Separați bumbacul în straturi subțiri și aplicați-le pe piesa de prelucrat, formați corpul unui om de zăpadă. În procesul de lucru, fixăm bumbacul cu fire, încercând să îl presăm mai strâns. Punem straturi de vată până când figura capătă forma dorită.
În această lucrare, s-au folosit fire roșii pentru a o face mai bine vizibilă în fotografie. Pentru lucru, este mai bine să se facă alb, astfel încât să fie mai ușor să le maschezi. După creșterea volumului, puteți începe să lipiți jucăria bradului de Crăciun cu bucăți subțiri de vată. Este convenabil să utilizați adeziv PVA pentru lucru, dar puteți lucra și cu o pastă. Pentru o mai bună aderență, figura trebuie acoperită cu lipici. Aplicându-i bucăți de bumbac, începem să creăm forma finală a unui om de zăpadă. În timp ce lucrați cu materialul, trebuie să neteziți corect piesele cu o perie sau un deget plat. În timp ce aliniați figura, încercați să expulzați tot aerul din bumbac.
Om de zăpadă din lână de bumbac

Om de zăpadă din lână de bumbac

Om de zăpadă din lână de bumbac

Om de zăpadă din lână de bumbac

Om de zăpadă din lână de bumbac

Mânerele omului de zăpadă pot fi realizate sub formă de bile prin rostogolirea a două colobokuri mici dintr-o lână, sau prin care să se modeleze mâneci.
Om de zăpadă din lână de bumbac

Trageți un mic con din bumbac și lipiți-l în loc de nas. Pălăria poate fi făcută din același bumbac, poate fi tricotată sau cusută. Pentru a decora un om de zăpadă cu o eșarfă, trebuie să separați un strat îngust de bumbac, să-l ungeți cu lipici și să-l înfășurați doar în jurul capului.
Om de zăpadă din lână de bumbac

Acum omul de zăpadă trebuie să se usuce. Timpul de uscare depinde de cantitatea de vată și lipici, durează aproximativ o zi. Când piesa este complet uscată, va deveni foarte ușoară, aproape lipsită de greutate. Acum puteți începe să pictați. Pentru a face acest lucru, este mai bine să folosiți vopsele acrilice sau acuarelă. Dacă lucrați cu acril, atunci faceți o structură mai fluidă. Pentru a face acest lucru, amestecați apa cu PVA în cantități egale și adăugați puțină vopsea acrilică în compoziție. Reglați densitatea vopselei după cum doriți.
Om de zăpadă din lână de bumbac

Vopsim pălăria și eșarfa în albastru, nuanțăm morcovul din nas în portocaliu, așezăm negrele cu puncte negre în locul ochilor, desenăm sprâncenele și gura. Lăsați vopseaua să se usuce aproximativ o jumătate de oră.
Cu un awl facem o gaură pentru funie, o extindem cu un cârlig. Legăm un nod și îl ascundem sub un arc.
Om de zăpadă din lână de bumbac

Jucăria de Crăciun „Omul de zăpadă” este gata.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat