DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Banca de energie de la o tabletă spartă
Banca de energie de la o tabletă spartă

Nu este un secret faptul că bateria tabletei consumă foarte mult consum energetic. Altfel, cum să „alimentați” un astfel de gigant, având un ecran mare, boxe puternice și module nu mai puțin puternice Wi-Fi, Bluetooth și GPS ... Este foarte neplăcut că aceste dispozitive se rup mai des și mai repede decât altele care nu sunt atât de utile și interesante gadget-uri. O cauză destul de comună a eșecului este ecranul zdrobit. Datorită dimensiunilor sale considerabile, el este, ca cea mai fragilă parte din întreaga structură, cel care este supus stresului mecanic extern. O cădere simplă din mâinile unui proprietar stângaci este suficientă ... și cine va reuși să stea pe ea va reuși. A fost o tabletă atât de zdrobită pe care mi-au adus-o recent pentru piese de schimb.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Aparatul, potrivit proprietarilor săi, nu avea nici măcar o lună. Comanda și cumpărarea unui ecran nou, precum și plata vrăjitorului pentru înlocuirea ecranului, au dublat aproape costul tabletei în sine, deoarece proprietarii săi au refuzat cu prudență această idee. Cu toate acestea, chiar și dintr-o tabletă spartă puteți extrage o mulțime de lucruri utile și necesare, iar una dintre ele este bateriile. De la aceste baterii practic noi vă propun să asamblați un încărcător extern. Majoritatea tabletelor de acest tip au de obicei baterii de litiu pereche. Fiecare dintre ele are 3,7 volți la ieșire și 7000 mA * h. Conectând aceste două baterii în paralel (plus la plus și minus la minus) obținem la ieșire aceeași 3,7 volți, dar capacitatea unei astfel de baterii duble se dublează - până la 14000 mA * h. Acestea sunt indicatori foarte buni pentru încărcătorul extern extern. De 3-4 ori puteți încărca în siguranță chiar și cel mai modern smartphone. Cel mai problematic în acest proiect a fost rezolvarea cazului. Ei bine, a trebuit să comand online . Am comandat nu cea mai ieftină, dar nu foarte scumpă - medie.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Pachetul a ajuns destul de repede.

Va avea nevoie


 • Baterii de pe tableta.
 • .
 • Fier de lipit, staniu și flux.
 • Banda dublu adezivă.
 • Cablare subțire (de preferință negru și roșu).
 • Foarfece.
 • Al doilea adeziv și sifon.
 • O foaie de plastic (1,5-2 mm grosime).
 • Vyzhigatel.
 • Folie adezivă colorată (pentru placări decorative).
 • Șurubelniță plană.
 • Ruler și marker.
 • Fișiere cu ace.

Fabricarea Băncii de Putere


Deci, mai întâi trebuie să scoateți bateriile din dispozitivul stricat. Cu ajutorul unei șurubelnițe plate, scoateți capacul de pe tabletă. Deconectați fișa controlerului de încărcare, la care sunt lipite bateriile, de pe placa tabletei și scoateți bateriile cu controlerul. Scoatem bateriile din controler și scoatem controlerul - poate în viitor se va întâmpla.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Banca de energie de la o tabletă spartă

Principala și, în opinia mea, destul de obositoare este proiectarea unei clădiri. Vom începe cu el. Am ridicat o grosime de plastic adecvată, am ajuns la afaceri.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Măsurăm lungimea și lățimea bateriei, fără să uităm de spațiul suplimentar pentru noul regulator de încărcare și, folosind o riglă și un marker, transferăm parametrii pe o foaie de plastic.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Banca de energie de la o tabletă spartă

Grosimea viitorului dispozitiv este determinată pe baza grosimii părții cele mai voluminoase din toate componentele.
Banca de energie de la o tabletă spartă

În continuare, tăiem golurile cu un stinger roșu-fierbinte al arzătorului.
Banca de energie de la o tabletă spartă

A fost posibil să tăiați toate acestea strict de-a lungul liniilor desenate și apoi să eliminați pur și simplu marginile topite cu un fișier, dar am decis să economisesc timp și să îl tăiați cu marje mici, pentru a nu scăpa fișierul mai târziu. El a luat pur și simplu foarfece puternice și a tăiat golurile de plastic de-a lungul liniilor ...Deci, gurile de caz sunt gata.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Acum pe unul dintre capetele frontale marcăm cu un marker unde vor fi amplasați conectorii de intrare și ieșire ai dispozitivului. Din nou, cu ajutorul unui arzător, tăiem găuri aproximative și le aducem cu un dosar subțire.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Acum vom pregăti bateria. Anume, lipim unul pe celălalt exact, folosind bandă dublă adezivă, lipim contactele în paralel - plus la plus, minus la minus (aici trebuie să fiți extrem de atenți!) Și să lipim contactele lipite ale cablajului. Plus roșu, minus negru. Aceasta este pentru a evita confuzia.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Banca de energie de la o tabletă spartă

Acum, folosind un al doilea adeziv și sifon, lipim regulatorul de încărcare la orificiile corespunzătoare din peretele final al carcasei pregătit anterior.
Banca de energie de la o tabletă spartă

În continuare, vom avea de-a face cu indicatorul. Nu există niciun buton de pornire / oprire pe acest controler și nu există un afișaj care să indice nivelul de încărcare. În schimb, există două microdioduri - albastru și roșu. Roșu clipește când dispozitivul însuși se încarcă și se aprinde constant când încărcarea este completă. Albastru, strălucește uniform când dispozitivul încarcă orice gadget și se oprește atunci când gadgetul reîncărcat este complet încărcat. Pentru a scoate această indicație prin plasticul surd și opac, am făcut o gaură în capacul superior al carcasei, în locația aproximativă a indicatorilor. Apoi am lipit în această gaură un difuzor de lumină dintr-un bliț al camerei (ales de pe aceeași tabletă). S-a dovedit un indicator foarte bun și precis.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Acum lipim capătul cu controlerul lipit de el pe capacul inferior al carcasei și lipim bandă dublă pe interior (partea inferioară).
Banca de energie de la o tabletă spartă

Punem bateriile pe bandă și lipim firele plus și minus la bornele controlerului corespunzător (bornele B + și B-). Este important să nu inversați polaritatea, altfel regulatorul va arde instantaneu - a existat deja o experiență amară ...
Banca de energie de la o tabletă spartă

În continuare, colectăm restul corpului împreună, lipind totul cu al doilea adeziv.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Ramane putin; fișați toate colțurile lipitoare și ascuțite de la capete cu un fișier, tratați cu un șmirghel dur și lipiciți produsul cu folie adezivă de orice culoare doriți. De exemplu, am lipit negru mat.
Banca de energie de la o tabletă spartă

În magazinul Power Bank, cu o astfel de capacitate de încărcare, costă mult, iar în cazul nostru, ne-a costat prețul unui controler de taxă (2 dolari) și câteva ore de muncă ... Mai mult, s-a dovedit că nu este mai mare și mai gros decât încărcătorul de la magazin, ansamblu fabrică - dimensiuni de palmier, dar foarte consumatoare de energie.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Dacă conectați un splitter USB la acesta, vă poate ajuta foarte mult pe voi și pe câțiva alții, în timpul unei călătorii lungi, în camping sau când se întrerupe alimentarea la timp, de exemplu, reparația.
Banca de energie de la o tabletă spartă

Urmărește videoclipul


Comentarii (10)
 1. cititorul
  #1 cititorul vizitatori 5 noiembrie 2018 13:04
  0
  nu este rău, dar încă un port usb lipsește.
 2. boyfox
  #2 boyfox Vizitatori 6 noiembrie 2018 12:09
  1
  Care este capacitatea de ieșire?
  Care este curentul de ieșire?
 3. valeriyvladimirovich10
  #3 valeriyvladimirovich10 Vizitatori 6 noiembrie 2018 20:03
  0
  Puterea este de 3,7 volți și 14000 mAh. Ca un încărcător convențional
 4. valeriyvladimirovich10
  #4 valeriyvladimirovich10 Vizitatori 6 noiembrie 2018 20:19
  0
  Adică 3.7 este curentul a două baterii. O ieșire nv, prin controler - 5v
 5. Invitat Nikolay
  #5 Invitat Nikolay vizitatori 7 noiembrie 2018 09:11
  1
  7 amperi este curentul total al bateriei (2 bănci). oricât de 14
 6. boyfox
  #6 boyfox Vizitatori 7 noiembrie 2018 10:07
  0
  Te voi corecta ușor.
  3.7 acesta nu este un curent, ci o tensiune, la care valoarea nominală a unui polimer dat.
  14000 mAh nu poate fi în niciun fel.
  Curentul este cel mai probabil de aproximativ 0,5 amperi.
  Expl.
  Eficiența convertorului de impulsuri nu este de 100%, ci de aproximativ 80. În consecință, această capacitate este de 4,2 volți.
  Producția va fi de aproximativ, deși la o valoare maximă și liberă, de aproximativ 10.000 mAh, sau chiar mai puțin.
  1. jvekm
   #7 jvekm vizitatori 7 noiembrie 2018 10:35
   0
   ce model de controler de încărcare pentru baterii cu litiu
  2. boyfox
   #8 boyfox Vizitatori 7 noiembrie 2018 12:35
   0
   Voi adăuga mai multe.
   Trebuie să puneți BMS, altfel va fi drenat puternic.
 7. ali.bar60.
  #9 ali.bar60. Vizitatori 7 noiembrie 2018 14:58
  0
  ... un pic enervant ...! dezasamblați .., lipire., ascuțit .., băut .., paranteze .., cumpărați un controlor .., cumpărați BSM .., cumpărați timpul petrecut, dorință .., dispoziție .. !! Un pic prea mult pentru un trinket ... !!!
  cu bunicul Preacuvios Vasily
 8. valeriyvladimirovich10
  #10 valeriyvladimirovich10 Vizitatori 8 noiembrie 2018 11:36
  1
  S-au dovedit trei taxe complete, iar a patra a fost suficientă cu 83% S-a încărcat Samsung J7, cu o capacitate a bateriei de 3300 mAh. De aproape 4 ori. După părerea mea, nu este rău ...

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat