DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Cum se face o cheie pe un strung
Cum se face o cheie pe un strung

În mod obișnuit, un strung se folosește pentru plictisire, filetare, șlefuire, înfășurare și foraj, dar capacitățile lor nu se termină acolo. Îmi propun să ia în considerare o modalitate de a o folosi pentru a încasa cheia de pe mânecă. Pentru aceasta, folosesc o mașină de tăiat cu șuruburi 1K62.
Cum se face o cheie pe un strung

Trusa de scule


Pentru a efectua lucrări, pe lângă mașină, veți avea nevoie de:
 • freză plictisitoare;
 • tăietor de mortiere;
 • ulei pentru ungere.

Orice instrument plictisitor poate fi folosit, desigur, în limitele diametrului manșonului. În ceea ce privește instrumentul de mortiere, secțiunea sa este selectată pentru lățimea necesară a cheii. Uleiul de ungere este necesar numai dacă trebuie să lucrați cu metale dure. În cazul oțelurilor ușoare, sub rezerva folosirii unor tăietori de înaltă calitate, nu este necesar, deoarece șamponarea și decuparea nu provoacă supraîncălzirea critică, ceea ce poate accelera abraziunea tăiată a sculei.
Cum se face o cheie pe un strung

Faza pregătitoare


Manșonul este montat într-un mandrin cu trei maxilare. Înainte de a efectua cizelarea, trebuie mai întâi să-i pregătiți șamponul interior și exterior cu o unealtă plictisitoare. Sunt confecționate numai din partea din care va intra instrumentul de mortiere. Acesta este cel mai simplu proces cunoscut chiar și pentru un iubitor de cotitură, prin urmare nu necesită o examinare separată.
Cum se face o cheie pe un strung

După pregătirea tevurilor pe mașină, trebuie să setați viteza minimă pentru a împiedica fusul să se rostogolească. Pentru multe mașini, mandrina cu came poate da joc sub sarcină, deci în acest caz este necesar să puneți un distanțier. Pentru a face acest lucru, un șurub adecvat cu piuliță este plasat sub el. Când este răsucit, lungimea opritorului crește, astfel încât este apăsată strâns împotriva cartușului, îndepărtând astfel rostogolirea.
Cum se face o cheie pe un strung

Instrumentul de mortiere este ușor fixat în suportul sculei. El stabilește centrul mânecii, după care este necesar să efectuați o reglare fină. Pentru a face acest lucru, el se înfășoară în mânecă, mișcându-se longitudinal cu un suport pe tobogan. Zgârierea rezultată ar trebui să meargă de-a lungul găurii manșonului de la o margine la a doua. Nu trebuie să existe nicio zgârietură în linia tăiată. Dacă este, atunci este vorba despre prezența unei prejudecăți. Atunci când tăietorul este reglat corect, acesta trebuie fixat foarte strâns, deoarece sarcina la cizelare este mult mai mare decât la efectuarea operațiunilor standard de strunjire.

Procesul de lovire


Deoarece manșeta din interior are o rază, este necesar să o tăiați înainte de a începe referința pentru adâncimea canelurii pentru a obține o zonă uniformă, care va fi punctul de referință zero. Pentru a face acest lucru, folosind o etrieră, mișc cuțitul în interiorul manșonului de-a lungul glisierei longitudinale, îndepărtând cele mai subțiri bărbierii metalice. După ce revine la poziția inițială, mă apropii de marginea tăietoare deja de-a lungul glisantei transversale către corpul manșonului cu 0,1 mm. Din nou, fac o mișcare longitudinală de-a lungul trăsurii. Repet procesul până când jgheabul își pierde raza. De îndată ce va pleca, acesta va fi punctul zero de referință.
Cum se face o cheie pe un strung

Acum am să scot drumul. În cazul meu, adâncimea sa ar trebui să fie de 2,6 mm.Folosind un pas de 0,1 mm, va trebui să efectuați 26 de mișcări ale tăietorului pentru a atinge o astfel de adâncime.
Cum se face o cheie pe un strung

Cum se face o cheie pe un strung

După adâncirea canelurii cu 2,6 mm, este necesar, fără a schimba setările de pe cadran, să se efectueze câteva mișcări repetate ale tăietorului, pentru a curăța planul de mici bavuri. În continuare, manșonul este scos din cartuș. Al doilea capăt al său este destul de dur, dar este ușor de rezolvat. Instrumentul plictisitor este din nou instalat în suportul uneltei, iar clafoanele îngrijite sunt îndepărtate. După aceea, mâneca poate fi folosită în scopul prevăzut.
Cum se face o cheie pe un strung

Cum se face o cheie pe un strung

Cizelarea strungilor este un proces lung, deși nu complicat. În cazul meu, mișcarea longitudinală a etrierului este motorizată, astfel că totul se face relativ repede. Este posibil să reînchideți canelura pe mașinile bugetare cu o acționare manuală, dar în acest caz va dura mult mai mult timp.
Cum se face o cheie pe un strung

Urmărește videoclipul


Comentarii (5)
 1. Anatoliy
  #1 Anatoliy vizitatori 6 noiembrie 2018 19:04
  1
  da, este adevărat că îl poți jefui pe 1k62, deși am rasturnat materiale moi pe restul „accelerat”, îl voi preda cu 30 de stânci acum foarte voluminoase
 2. Anatoliy
  #2 Anatoliy vizitatori 6 noiembrie 2018 19:07
  2
  Da, pe came, în mai, însă butucul cu mânecă schob nu se încadra în interiorul cartușului
 3. Valery I.
  #3 Valery I. vizitatori 6 noiembrie 2018 8:13 p.m.
  1
  Este posibil să fixați sloturile, desigur, procesul este înfricoșător, dar uneori a fost necesar - pe diametrul exterior al cartușului se face un marcaj corespunzător numărului de caneluri, tăietorul are forma corespunzătoare, sloturile sunt cizelate alternativ pe marcajele cartușului.
 4. Musafir Alexandru
  #4 Musafir Alexandru vizitatori 6 noiembrie 2018 9:31 p.m.
  5
  Toate acestea ni s-au arătat la școală încă de la 1 an iarna.
  Sam a studiat de profesie un transformator și operator de mașini CNC.
  A absolvit școala în 1986, cu 4 categorii.
 5. Oaspete Leonid
  #5 Oaspete Leonid vizitatori 8 iulie 2019 16:05
  0
  Se pare că această tehnologie a fost inventată imediat cu invenția suportului. Am stăpânit când am fost student în anul 1964.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat