DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Amenajarea zonei de lucru în atelier
Aranjament atelier

Cred că, mai devreme sau mai târziu, fiecare maestru începe să enerveze lipsa unui loc de muncă normal. Așa a fost cu mine: camera rezervată atelierului arăta mai degrabă ca un depozit sau doar o cămară înfundată, unde întreaga unealtă era străpunsă în colțuri și în același timp aruncată într-o grămadă. Pentru a găsi ceva (și cu atât mai puțin), a fost necesar să petrecem un anumit timp și nervi. Este familiar?
Aranjament atelier

Într-o zi frumoasă, am decis că trebuie să mă descurc cu această mizerie: am decis să pun lucrurile în ordine și să organizez o zonă de lucru cu drepturi depline, cu un banc de lucru funcțional și convenabil. Sper ca exemplul meu de organizare a spațiului în atelier să fie util altora.

Materiale necesare


Pentru fabricarea blaturilor de lucru, intenționez să folosesc uși vechi din lemn. Există, de asemenea, unele cherestea și vechi mobilierul, pe care, dacă este necesar, îl voi dezasambla în părți. Pentru rafturile bancare de lucru și construcția rafturilor, am achiziționat 12 blocuri de 50 de metri de 50 × 120 mm și două foi de placaj, care, pentru ușurința transportului, erau tăiate la jumătate la bază. De asemenea, am achiziționat o placă de fibră perforată pentru stand, am luat două lămpi fluorescente pentru iluminarea zonei de lucru și șuruburi cu piulițe și șaiburi, dibluri și șuruburi puternice cu auto-atingere pentru o cheie pentru fixarea tuturor componentelor.
În primul rând, trebuie să demontați dărâmăturile și să eliberați peretele pentru construcția unui banc de lucru și a rafturilor. În timpul procesului de curățare, în același timp, am sortat și sortat în cutii diferite părți, bucăți, șuruburi, ancore, piulițe și alte fleacuri, care, ca de obicei, sunt toate amestecate. După curățarea atelierului a devenit mult mai confortabil.
Aranjament atelier

Bancă de lucru de asamblare


După ce a marcat peretele (indicat locația suporturilor orizontale și a posturilor verticale), a început să asambleze blaturile. Mai întâi, dintr-o grindă desfăcută pe fierăstrău, am înșurubat suporturi orizontale pe perete pentru suprafața de lucru (superioară), precum și rafturile mijlocii și inferioare. În spatele carcasei din plăci de gips-carton, un perete de bloc de cinder, astfel încât suporturile să fie fixate cu dibluri și șuruburi cu un cap la cheie.
Aranjament atelier

Apoi a asamblat cadrul cadrului frontal pe podea, după care a început să asambleze structura. Întrucât ușile vechi vor fi folosite ca tablă (o ușă este din lemn masiv, cealaltă este căptușită cu strat laminat), prin urmare, am procedat de la calculul lățimii (adâncimii) bancului de lucru de 80 cm. Apoi a instalat raftul inferior și mijlociu dintr-o foaie de placaj tăiat la dimensiune. Pentru fixare, am folosit șuruburi obișnuite din lemn.
Aranjament atelier

Aranjament atelier

Următorul pas este amenajarea blaturilor. El a așezat ambele uși pe suporturile superioare și le-a înșurubat pe șinele laterale, cadrul frontal și suporturile spate folosind șuruburi lungi. Între ele, două pânze conectate de un bloc de lemn, trase de șuruburi printr-o gaură de trecere. El a făcut ca capetele de șurub să fie încastrate în blat, apoi le-a sigilat și cusătura dintre cele două jumătăți cu chit pe lemn și le-a șlefuit cu șmirghel fin. Pentru a împiedica scula și piesele mici să cadă peste blat, am atașat o șină de lemn în loc de bază.
Aranjament atelier

Aranjament atelier

Acum - cablarea electrică. Pentru a face accesul la prize, oriunde, am extins cablul din scutul central și am conectat un bloc de prize de pe partea stângă și dreapta a bancului de lucru (un cadru din plastic rezistent la șocuri cu un număr mare de conectori este, de fapt, un pantof foarte lung).
Aranjament atelier

Am atârnat un raft mic de la marginea stângă deasupra blatului și am atașat o lampă mică de ea de jos, care va fi o sursă suplimentară de lumină (o lampă mare pe două tuburi de lampă atârnată deasupra mesei din mijloc).
Aranjament atelier

Alte accesorii


Am creat un suport pentru atârnarea diverselor scule dintr-o placă din fibră perforată groasă. Pentru a mă asigura că există un decalaj între perete și suport, folosesc mâneci din plastic de 5 cm, le-am fixat pe spate cu bandă neagră, astfel încât să nu se desprindă de șurub în timp ce se atașează de perete.
Aranjament atelier

Pentru ca bobinele cu sârmă să nu se rostogolească pe podea, am construit un suport simplu: acum întregul cablu este într-un singur loc.
Aranjament atelier

De asemenea, am decis să atașez o placă veche de plastic: este convenabil să faceți schițe sau scheme pe ea.
Aranjament atelier

Există spațiu liber între bord și suport, am așezat acolo două rafturi: unul pentru șurubelnițe (o secțiune a unei plăci cu găuri găurite), cealaltă pentru diferite lucruri mărunte.
Aranjament atelier

Aranjament atelier

La capătul marginii drepte a bancului de lucru, am instalat țesături, pe care le-am fixat în blat cu șuruburi prin orificiul de trecere.
Aranjament atelier

Acum rămâne să agățați instrumentele utilizate frecvent pe suport și să sortați resturile și alte lucruri mici utile în cutii și să le aranjați pe rafturi sub un banc de lucru. Pentru piese foarte mici, șuruburi și alte fleacuri am adaptat o cutie de plastic - un lucru foarte util în gospodărie!
Aranjament atelier

Ca ultimele atingeri, am așezat un stingător de foc, un vas de praf și o perie pentru curățarea suprafeței de lucru pe rafturile bancii de lucru și am pus un coș de gunoi mare în colț.
Aranjament atelier

Aranjament atelier

Suplimente


Lângă celălalt perete am construit o bancă de lucru mai mică dintr-o foaie de ușă și am atârnat un alt suport pentru scula din restul plăcii de fibre. Cred că o suprafață suplimentară de lucru nu va fi de prisos.
Aranjament atelier

Am așezat un colț de cărți restaurat în colțul atelierului: l-am fixat cu colțuri metalice, ca să nu se desprindă. Pe rafturi există întotdeauna ceva de aranjat.
Aranjament atelier

Am cumpărat și câteva șorțuri răcoroase de la magazinul „1000 lucruri mici”: unul pe o cană pentru fiecare lucru mic (mi-a plăcut doar), al doilea este într-adevăr util, pus pe o găleată care este folosit ca transport. Într-adevăr convenabil: în șorț sunt multe buzunare și o bandolă pentru diverse unelte.
Aranjament atelier

Aranjament atelier

Așa s-a dovedit atelierul: comod și compact, unde tot ceea ce aveți nevoie este la îndemână.
Aranjament atelier
Comentarii (3)
 1. Musafir Alexandru
  #1 Musafir Alexandru vizitatori 30 octombrie 2018 9:41 p.m.
  0
  Bine gândit.
 2. Numele meu
  #2 Numele meu vizitatori 1 noiembrie 2018 1:36 p.m.
  2
  Mulțumesc) Dar aș citi prima frază astfel: „Cred că, mai devreme sau mai târziu, fiecare maestru începe să enerveze lipsa unei încăperi normale pentru locul de muncă”. Și asta este. Sfârșitul.
 3. andmich
  #3 andmich Vizitatori 14 mai 2019 09:48
  0
  Bine făcut! Sunt complet de acord că organizarea spațiului de lucru ocupă probabil primul loc. a fost și haos și mizerie, dar a făcut ceva similar (de asemenea, un blat de la ușile celor vechi) și totul a devenit mult mai bun :)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat