DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Cum să fumezi grăsimea într-un apartament
Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Puteți prepara slănină afumată de casă într-o bucătărie obișnuită, fără o casă de fum specializată. Vă propun o metodă care să depășească în anumite momente chiar și casele de fum obișnuite, deoarece este necesară doar o mână de așchii de lemn și este exclus contactul direct cu fumul.

Echipamente de fumat


Pentru a face fumatul, veți avea nevoie de:
 • o tigaie veche inutilă, cu un capac strâns, și chiar mai bine, o oală sub presiune sovietică;
 • folie alimentară din aluminiu;
 • placă superficială;
 • 2 coșuri metalice pentru oale fierbinți;
 • așchii de lemn.

Cum să fumezi


Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Pentru fumat, folosesc un vechi aragaz sub presiune sovietic, în care capacul este atras strâns, ceea ce elimină complet eliberarea de fum. Este posibil să se folosească ghivece obișnuite și căldări. În acest caz, trebuie să înfășurați capacul cu 2-3 straturi de folie, realizând o garnitură. Acest lucru va ajuta, de asemenea, dacă există o gaură în capac pentru a scăpa aburul.
Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Pentru a facilita spălarea în continuare a tigaiei, trebuie să se așeze un strat de folie în partea inferioară. În acest caz, cenușa și cinderul vor rămâne pe el. În continuare, am pus o mână de chipsuri de lemn din arin sau fructe fructifere, este posibil să aplicați un amestec de chipsuri în aceeași proporție. Puteți pregăti combustibilul singur prin tăierea unei ramuri cu un cuțit sau îl puteți cumpăra într-un supermarket. În mod obișnuit, chipsurile de lemn sunt vândute într-un departament cu cărbuni și frigarui. Dacă se folosește untură sărată, combustibilul trebuie înmuiat în apă timp de 10 minute. În acest caz, cipurile vor emite fum mai mult timp. Din moment ce fumez grăsimi fierte, folosesc așchii de lemn uscate.
Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Deasupra unui strat de folie și chipsuri de lemn am setat un suport pentru fierbinte. Este rotund, special selectat pentru tigaie, așa că este așezat chiar pe partea de jos. În cazul utilizării unui cazan în locul unui aragaz cu presiune, suportul pur și simplu s-a scufundat pe pereții săi, ceea ce nu este critic.
Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Am setat o farfurie pe ea pentru a colecta grăsimea topită care curge în jos din grăsime. El nu poate urca pe jetoane. Contactul de grăsime și combustibil nu este de dorit, deoarece fumul rezultat va fi complet diferit de ceea ce este necesar pentru fumat.
Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Pe placă este instalat un al doilea suport.
Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Grasimea se pune pe ea.
Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Datorită faptului că se află pe grătar, fumul va învălui uniform bucata.
Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Închid bine tigaia și o pun pe foc. Deschid arzătorul maxim 5 minute pentru a activa procesul de aschiere a lemnului. După aceea, reduc focul la minimum pentru a menține doar emisia de fum și îl mențin timp de 20 de minute. Când se utilizează grăsimi sărate brute, este necesar să se păstreze timp de 15 minute la foc mare, și timp de 20-25 de minute la foc mic, ceea ce este permis, deoarece în acest caz așchii de lemn sunt înmuiați și nu se vor aprinde.
Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

După timp, scoateți tigaia de pe foc și lăsați câteva ore. Capacul nu trebuie deschis. În acest timp, fumul este absorbit în sfârșit în grăsime, iar reziduurile sale se vor așeza până la fund. Ulterior, când deschideți capacul, nu va mai fi. Saloarea trebuie să fie refrigerată pentru a se solidifica. În timp ce este cald, este tăiat slab.
Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Produsul rezultat este complet în concordanță cu slănină afumată standard. Desigur, nu se păstrează atât timp cât se fumează la rece. Tigaia se potrivește un pic, astfel încât să puteți găti nu mai mult de un kilogram la un moment dat, pe care îl puteți mânca cu adevărat într-o săptămână.
Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Cum să fumezi grăsimea într-un apartament

Pregătirea unturii înainte de fumat


 • Înainte de fumat, este necesar să sareți sau să gătiți untură. Prima metodă vă permite să obțineți un produs clasic, dar necesită, în funcție de tehnologia folosită, de la câteva zile la 3 săptămâni. Dacă prepariți untura în condimente, atunci puteți fuma în aceeași zi.
 • Cea mai lungă metodă implică sărarea umedă. Prima muratură se face. Se adaugă sare și se dizolvă în volumul de apă care permite acoperirea completă a unturii.Este necesar să se obțină o astfel de consistență încât un ou de pui înmuiat în saramură plutește mai degrabă decât să se înece. Untura este plasată în saramură și presată în jos de sarcină. Se lasă 2-3 săptămâni, după care se scoate și se înmoaie în apă obișnuită pentru încă o zi.
 • Mai rapid este metoda de decapare uscată. Vă permite să pregătiți untură în 3 zile. Pentru 1 kg produs, se prepară un amestec de 4 linguri de sare, precum și o lingură. ardei roșu și negru. În masă se adaugă o lingură de pastă de roșii sau suc pentru a obține o pulpă bine lipită, care este acoperită cu toate bucățile. Salo se pune la frigider timp de 3 zile, după care se scoate și se spală de excesul de acoperire.
 • Dacă nu doriți să așteptați câteva zile sau săptămâni, untura poate fi pur și simplu fiartă în apă sărată, cu adăugarea diferitelor condimente. Se folosesc coriandru, mazăre, cuișoare, semințe de marar etc. În acest caz, timpul de fumat va fi mai scurt.

Urmărește videoclipul


Comentarii (1)
 1. Unchiul oaspete Vova
  #1 Unchiul oaspete Vova vizitatori 4 noiembrie 2018 16:50
  8
  este mai bine să înfășurați grăsimea în tifon .... altfel va fi amar

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat