DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Parfumuri de cameră
Arome de cameră DIY

Parfumul sau odorizantul pentru o cameră nu este un lucru esențial, dar totuși, rămâneți în cameră este mult mai confortabil decât fără. Mai ales dacă aveți oaspeți. Pe rafturile magazinelor chimice de uz casnic se găsesc o cantitate uriașă și variată de tot felul de agenți de parfum, parfumuri și așa-numitele „pete”. Cu toate acestea, calitatea menționată pe etichetă nu coincide întotdeauna cu realitatea: dacă unei persoane îi place un răcoritor, atunci o altă persoană nu provoacă senzații decât o durere de cap. Totul depinde de aditivii chimici care au fost amestecați cu baza acestui sau acelui odorizant. Nu toată lumea înțelege numele de aditivi chimici, prin urmare, ei cumpără adesea un "porc într-un poke" - o astfel de cumpărare, desigur, nu va aduce rău, dar nici nu va aduce prea multă bucurie. Dar puteți face întotdeauna un parfum pentru o cameră sau acasă cu propriile mâini, cu mirosurile preferate. Avantajul aromelor de casă este că vei ști exact din ce constă și că nu va provoca emoții negative la cei dragi sau la oaspeți. Voi oferi trei opțiuni despre cum și din care pot fi parfumate camerele din apartament.

Opțiunea 1


Veți avea nevoie de:
 • Un recipient mic sau cutie (am folosit un vas mic de scoarță de mesteacăn).
 • Bloc din lemn, lungime de 60-70 cm și grosime de 1 cm (pătrat sau rotund).
 • VATA.
 • Bomfaier.
 • Ulei esențial sau aromatic (după preferință).

Arome de cameră DIY

Pentru început, folosind un ferăstrău, tăiem bara pregătită (deși, este mai potrivit să spunem - șină) în bucăți de centimetru.
Arome de cameră DIY

Dacă șina este foarte aspră, puteți merge de-a lungul ei cu șmirghel pe un copac. Apoi, totul este la fel de simplu: punem bumbac pe fundul rezervorului (aproximativ o treime din capacitate), aruncăm 7-10 picături din uleiul aromat pe care îl selectezi, punem bucăți de lemn tocate deasupra și picurăm alte 7-10 picături din același ulei.
Arome de cameră DIY

Arome de cameră DIY

Arome de cameră DIY

Aroma este gata. Trebuie să-l puneți într-un fel de loc cald, pentru a evapora uleiul mai intens. Poate fi un calorifer sau un loc în apropierea unității de sistem a unui computer sau TV. În general, orice sursă de căldură.
Arome de cameră DIY

Opțiunea 2


Veți avea nevoie de:
 • O vază mică.
 • Ramuri de zmeură. (Zmeură de grădină. Fără spini)
 • Ulei parfumat.

Arome de cameră DIY

A doua opțiune este chiar mai simplă decât prima! Tăiem ramurile de zmeură în segmente de 18-20 de centimetri lungime, aruncăm 30-35 picături de ulei aromatic în partea de jos a vazei și coborâm segmentele de zmeură în vază.
Arome de cameră DIY

Arome de cameră DIY

Ramurile de zmeură au o structură poroasă asemănătoare cu burete în interior, care va oferi și răspândi perfect mirosurile pe care le-a absorbit. Pentru o astfel de aromă nu veți avea nevoie de un loc cald - zmeura saturată cu ulei aromatic va miros intens chiar și la temperatura camerei obișnuite.
Arome de cameră DIY

Opțiunea 3


Veți avea nevoie de:
 • Soda (lingura).
 • Faina (jumatate de lingurita).
 • Sare (linguriță).
 • Ulei parfumat.

Această opțiune nu durează atât de mult timp. Aici trebuie să arătați puțin răbdare. Așadar, amestecați sodă, sare și făină într-o farfurie.
Arome de cameră DIY

Arome de cameră DIY

Este mai bine să luați un bol în acest scop - este mai convenabil în el. Agitând continuu, adăugați apă în amestec. Aduceți consistența unui aluat rece. În continuare, împărțim aluatul în bucăți care măsoară 5-7 milimetri.
Arome de cameră DIY

Arome de cameră DIY

Puteți pur și simplu să rostogoliți bile de dimensiunea specificată. Acum lasă aceste bile și baloane să se usuce. Pentru o zi.Datorită sifonului, aceste buline s-au dovedit a fi poroase și să absoarbă ușor uleiul. După o zi de uscare, picurați pe fiecare bulă un pic de ulei aromat, din nou, ales de tine. Puteți pune aceste bulgări aromate într-o pungă de lenjerie și să le agățați într-un loc cald. Le-am întins doar pe un calorifer. Oricare dintre aceste metode va oferi camerei tale confortabil și îi va surprinde plăcut pe prietenii tăi.
Arome de cameră DIY
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat