DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » Instalație de priză DIY-it-yourself
Instalare priză DIY

De regulă, numărul standard de puncte de vânzare, care au fost inițial instalate în apartamente în stil sovietic, nu răspund nevoilor oamenilor moderni. Astăzi, o familie de trei persoane are nevoie de mai multe ori mai multe puncte de vânzare decât în ​​urmă cu câteva decenii. De exemplu, trebuie să încărcați smartphone-uri, tablete. Vara, o priză poate fi ocupată de respingătorul de țânțari. La aceasta, este necesar să adăugați și electrocasnice. Prin urmare, poate fi necesară creșterea numărului de puncte de vânzare. Această lucrare poate fi făcută independent. Cu toate acestea, dacă nu aveți deloc abilități electrice, atunci executați cablul din cutia de joncțiuni sau de la panoul electric până la locul în care intenționați să plasați soclurile, este mai bine să îl încredințați specialiștilor. Restul lucrărilor se poate face independent, deoarece nu este nimic complicat în acest sens. În plus, puteți economisi multe.

Instalare priză DIY


În primul rând, măsurați înălțimea în care va fi amplasată priza. Planificați imediat cum va sta mobilierulastfel încât să fie convenabil să se apropie de prize, precum și convenabil să se conecteze la ele. Desenați un creion în linie cu linia de-a lungul căreia veți găuri găuri pentru priză. Dacă intenționați să instalați mai multe prize la rând, atunci toate găurile ar trebui să fie găurite orizontal între ele într-un cerc. Pentru a găuri găuri aveți nevoie de un burghiu sau un pumn.
Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Dacă peretele este cărămidă sau beton, este mai bine să folosiți un burghiu cu ciocan. De asemenea, veți avea nevoie de o coroană pentru găurile din priză. De asemenea, acestea sunt diferite, în funcție de peretele pe care trebuie să găuriți o gaură (gips-carton, cărămidă, beton).
În continuare, opriți alimentarea în contor sau pe tabloul de bord. Încă o dată, asigurați-vă că nu există curent electric cu ajutorul indicatorului. Acum puteți ridica cu încredere cablul din mâini. Curățați toate conductoarele de sârmă de izolația la margini cu aproximativ 10 mm.
Următoarea etapă este instalarea prizelor. Ele trebuie, de asemenea, să fie stabilite la nivel. Fixează soclul poate fi chitit sau răsuciți șurubul în centrul soclului. A doua opțiune este mai fiabilă, deoarece, în timp, chipul se poate sfărâma, iar dacă înșurubați un șurub autodepășitor sau o instalare rapidă, chiar și după un timp priza nu va apărea. Chiar dacă scoateți brusc dopul din priză fără să îl țineți.
Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Pe părțile laterale și de sus, rozeta are găuri care pot fi eliberate prin tăierea lor cu un cuțit. Acest lucru este necesar pentru a conduce cablul principal la una dintre prize și apoi conectați resturile suburbane vecine cu un fir. Două cabluri de culori diferite ar trebui să iasă din fiecare priză.
Dacă intenționați să faceți reparații suplimentare în această cameră, este necesară izolarea sârmei și așezați dopurile pentru a nu le deteriora în timpul lucrului. Unele instalează prize după decorarea pereților.
Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

În continuare, puteți continua cu instalarea prizelor. Pentru a face acest lucru, instalați mai întâi carcasa internă a prizei, unde vor fi conectate contactele. În diferite tipuri de prize, orificiile în care sunt introduse firele sunt dispuse diferit. În acest caz, sunt pe partea de sus. Prin urmare, cleștele pot îndoi firul astfel încât să fie convenabil să se introducă în cleme.
Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Desfaceți clemele deșurubând câteva șuruburi, apoi introduceți cele două fire în canelurile din stânga și din dreapta. Nu contează care dintre fire este stânga sau dreapta, principalul lucru este că acestea nu sunt în apropiere. Strângeți apoi clemele bine prin strângerea șuruburilor.
Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

După aceea, verificați încă o dată cât de bine ați fixat firul în canale trăgându-l. Dacă prindeți firele vag, atunci în timp, acestea vor începe să se topească, iar acest lucru poate duce la un scurtcircuit. În plus, carcasa interioară a prizei poate fi instalată în priză, răsucind două șuruburi.La fel se întâmplă și cu prizele învecinate, dacă instalați mai multe la rând.
Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

În continuare, puteți conecta puterea la scut și vă asigurați că ați conectat totul corect. Puteți verifica dacă în priză există energie electrică. Dacă totul este în regulă, atunci puteți instala carcasa de plastic a prizei, care este montată pe șurubul situat în mijloc.
Instalare priză DIY

Instalare priză DIY

De obicei, prize sunt vândute single, dar dacă aveți nevoie de un pachet de două, trei, patru prize, atunci este cumpărat separat.
Aceasta este întreaga tehnologie de instalare a unei prize interne.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat