DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Un dispozitiv de casă a fost inventat pentru a simplifica așezarea blocurilor de cinder. În lipsa experienței, este destul de dificil să se mențină o linie de cusătură de aceeași grosime. Prin urmare, a trebuit să îndepărtăm constant blocurile de cinder, să aruncăm sau să nivelăm stratul soluției. Având în vedere greutatea blocului de cinder, s-a obținut o operație laborioasă și a durat mult timp.
Masoneria de bloc

Am vrut să vin cu un dispozitiv care facilitează așezarea blocurilor. Rezultatul a fost o lamelă formată din două conducte cu un diametru de 15 mm, fixate de două profiluri 40x20 mm. Un profil este sudat la capetele conductelor, al doilea cu o ușoară indentare, astfel încât dispozitivul să fie fixat rigid. Lungimea conductelor de la marginea liberă până la primul profil este de aproximativ 150 mm mai lungă decât lungimea blocului de cinder.
Masoneria de bloc

Stivuirea blocurilor de cinder folosind o unealtă


Dispozitivul este stivuit cu profilurile sus.
Masoneria de bloc

Pulverizați soluția, aliniați înălțimea conductelor de fixare.
Masoneria de bloc

Soluția trebuie să fie de densitate medie, astfel încât blocul să nu o strângă cu greutatea sa. Apoi indendați degetul pe blocul de cinder.
Masoneria de bloc

Masoneria de bloc

În lateral scoatem diapozitivul fără eforturi inutile.
Masoneria de bloc

Folosind nivelul de atingere a ciocanului, nivelați blocul de cinder (el însuși nu se va culca exact). Exteriorul este aliniat cu cablul tensionat. Nu este necesară o precizie perfectă, deoarece peretele va fi orientat.
Masoneria de bloc

Notă: când scoateți diapozitivul, țineți blocajul cu mâna.
Masoneria de bloc

Punem următorul bloc, dăm nivel la soluție. După aceea, umpleți soluțiile dintre blocuri cu soluția. Când așezați cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, problema setării unghiurilor este de asemenea rezolvată - blocurile nu se mișcă orizontal.
Masoneria de bloc

Masoneria de bloc

Masoneria de bloc

Masoneria de bloc

Acest dispozitiv improvizator nu pretinde a fi numit invenție. Astfel de alunecări ne-au ajutat atunci când am așezat un zid de blocuri de cernă și, poate, persoanele fără experiență în așezarea blocurilor ar putea pune un strat uniform de mortar.

Urmăriți un videoclip cu lucrul vizual


Comentarii (5)
 1. Masă mică
  #1 Masă mică vizitatori 28 august 2018 14:47
  0
  Dacă luați 4 țevi de profil din secțiunea dorită și asamblați un cadru din ele, o lățime puțin mai mare decât lățimea blocului de cinder și o ridicați după așezarea blocului, va fi și mai rapid.
 2. Musafir Roman
  #2 Musafir Roman vizitatori 29 august 2018 01:37
  1
  norme, poate veni la îndemână, datorită autorului
 3. Musafir Alex
  #3 Musafir Alex vizitatori 29 august 2018 14:43
  1
  Dacă nu este necesară „precizia perfectă”, atunci de ce să vă plictisiți de zidărie conform modelului? Și apoi - el alunecă! În loc de țevi, aveți nevoie de un colț + o bară dreptunghiulară pentru grosime.
 4. Musafir Alexandru
  #4 Musafir Alexandru vizitatori 1 septembrie 2018 19:23
  1
  Lucrez ca zidar de douăzeci de ani, nu pot înțelege de ce ?! Ei bine, dacă sunt doar pentru începători, nu văd niciun sens, viteză sau calitate.
 5. Invitat Paul.
  #5 Invitat Paul. vizitatori 9 septembrie 2018 17:41
  1
  Mulțumesc, veniți la îndemână.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat