DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Bug radio stabil

Un bug radio este un simplu transmițător radio cu un microfon care preia cele mai mici sunete din jurul tău și le transmite printr-o undă radio. Astfel, lăsând un astfel de dispozitiv într-un loc potrivit, puteți asculta tot ceea ce se face în jurul lui. Puteți găsi multe aplicații ale erorilor radio - de exemplu, folosiți-l ca monitor pentru bebeluși, căști fără fir sau doar pentru a da cu ochii în conversațiile altcuiva (o astfel de aplicație nu este în totalitate legală). Dacă asamblați două emițătoare radio, atunci puteți organiza o conexiune wireless, de exemplu, între casele vecine. Un număr mare de scheme de erori sunt prezentate pe Internet, de la cele mai simple la cele mai scumpe și complexe, construite pe microcircuite. Schema de mai jos, în opinia mea, este cea mai optimă: pentru construcția sa, nu sunt necesare piese rare sau costisitoare, dar oferă un interval bun de transmisie a semnalului (până la 500 m) și stabilitate ridicată.

schemă


Bug radio stabil

Circuitul include trei cascade. Un amplificator de semnal audio pentru microfon este construit pe tranzistorul VT1, un generator de semnal purtător este realizat pe tranzistorul VT2, iar tranzistorul VT3 este un amplificator de înaltă frecvență, el este cel care este responsabil pentru o gamă de transmisie bună. Se folosesc următoarele tranzistoare: VT1 - KT3130B, VT2 - KT368A, VT3 - KT3126B. Un microfon electret este folosit pentru a transforma sunetul într-un semnal electric. Puteți găsi unul în orice magazin de piese radio sau să îl scoateți dintr-o cască de telefon inutilă, deoarece microfoanele potrivite sunt utilizate acolo. Bobina L1 este înfășurată cu un fir de cupru pe un dorn cu diametrul de 3 mm, 6 rotiri, sârma poate fi luată cu o secțiune transversală de 0,3-0,4 mm. Ca un mandrin, puteți utiliza un burghiu convențional. L2 este un sufoc cu o inductanță de 100 μH; este cel mai bine gata fabricat. Ca antenă, puteți utiliza o bucată de sârmă obișnuită, dar dacă trebuie să atingeți distanța maximă de transmisie, trebuie să utilizați un fir cu lungimea de un sfert din lungimea de undă la care lucrează emițătorul.
[31.53 Kb] (descărcări: 696)

Construiți o eroare radio


Circuitul este asamblat pe o placă de circuite tipărită de 70 x 30 mm, metoda LUT este utilizată pentru fabricarea sa. Nu este necesară oglindirea plăcii înainte de imprimare. Mai jos sunt câteva fotografii ale procesului.
Bug radio stabil

Bug radio stabil

Bug radio stabil

După ce cuprul a fost gravat, găurile sunt găurite, căile sunt înmuiate, puteți lipi piesele. O atenție deosebită trebuie acordată microfonului, sau mai bine zis, polaritatea acestuia. Unul dintre contactele sale este scurtcircuitat cu carcasa sa - acest contact este negativ, este soldat la negativul circuitului. Microfonul trebuie vândut rapid, altfel există riscul supraîncălzirii acestuia. Pentru comoditate, cablurile de alimentare pot fi vândute direct la conectorul bateriei coroanei. Construirea unei erori nu este dificilă, dacă faceți totul treptat și nu vă grăbiți, verificați etanșarea corectă a fiecărei părți.
Bug radio stabil

Bug radio stabil

Configurarea și rularea procesului


Pentru prima pornire, aveți nevoie de un milimetru, pentru a controla consumul curent, acesta este inclus în golul unuia dintre firele de alimentare. Conectăm coroana și ne uităm la citirile dispozitivului - curentul ar trebui să se încadreze la 10-30 mA. Dacă este normal, puteți porni radioul și încercați să găsiți semnalul emițătorului testat. Cel mai adesea, semnalul se află deja între 80-110 MHz. Dacă „s-a înghesuit” în afara acestui interval și receptorul nu-l poate prinde, ar trebui să reglați bobina L1, comprimând și declanșând rotațiile sale. Frecvența transmisiei depinde de inductanța acestei bobine. Când se găsește un semnal, bobina poate fi umplută cu lac dielectric sau rășină epoxidică, astfel încât setarea să nu se rătăcească.Este foarte important să vă asigurați că frecvența de emisie a transmițătorului asamblat nu se suprapune cu frecvența oricărei stații radio. Dacă s-au încrucișat, atunci trebuie să schimbați frecvența reglând bobina L1. Nu mai este necesară ajustarea pentru eroare, ci doar ajustați frecvența de difuzare. Acum îl puteți testa pentru intervalul de transmisie a semnalului, deplasându-se mai departe și mai departe de transmițător cu ajutorul receptorului de buzunar. Un emițător montat și reglat corect poate furniza un interval de transmisie de până la 500 m într-o zonă deschisă. Rețineți că intervalul de recepție depinde și de sensibilitatea receptorului. Montaj de succes.
Bug radio stabil

Bug radio stabil
Comentarii (6)
 1. Vladimir
  #1 Vladimir vizitatori 26 august 2018 08:51
  1
  Schema nu funcționează.
 2. romi
  #2 romi vizitatori 26 august 2018 16:52
  3
  Dar nimic din cauza acestui detaliu ai trei ani în colonie?
 3. Mike
  #3 Mike vizitatori 26 august 2018 22:05
  0
  Nimic din faptul că microfonul este dinamic în circuit, dar electret în descriere?
 4. n
  #4 n vizitatori 4 septembrie 2018 00:23
  0
  schema de lucru, trebuie doar să prindeți un moment subțire cu bobine de înfășurare (diametrul de viraje și secțiunea transversală a conductorului)
 5. ZEVS
  #5 ZEVS vizitatori 21 octombrie 2018 03:33 AM
  0
  Am devenit pe diagrama și mă uit la minusul de neînțeles unde nu sunt un as? Mai jos puteți ghici așa? Ok, iar în partea stângă este un microfor 0,1 microforat unde? Îmi voi lăsa poștă. Voi fi recunoscător că, cu aceste locuri, altfel am totul de exemplu, nu pot doar să-l citesc! ????
 6. Garrick
  #6 Garrick vizitatori 23 mai 2019 06:09
  1
  semnalul se află deja la 80-110 MHz

  În opinia mea, AM este modulat în această schemă, iar FM pe gama 80-110.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat