DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» Cutie foto pliabilă de bricolaj
Cutia foto fabricată din umbră este un lucru necesar, dar destul de scump. Pentru noi, departe de fotografii profesioniști, un lightcube de casă este destul de potrivit, care poate fi făcut literalmente din orice. Printre opțiunile cele mai ieftine și simple se numără cutii groase de carton, rame foto din plastic, plăci de tavan din spumă de polistiren, colțuri din PVC și o hârtie Whatman obișnuită.
Cutie pliabilă de bricolaj

Am decis să-mi fac un cub ușor dintr-un coș de plasă obișnuit pentru jucării, cumpărat odată pe Aliexpress la un preț ridicol. De-a lungul timpului, nevoia unei astfel de „capacități” a dispărut și, pentru ce altceva să o adaptez, nu m-am gândit decât până când s-a născut ideea de a face o fotobox cu propriile mele mâini. Pentru o versiune pliabilă, un astfel de coș este o bază ideală. Munca este însă mai dureroasă, dar produsul este îngrijit, ușor, compact. Și practic nu ocupă spațiu - cel puțin pentru spatele canapelei de apus, cel puțin împingeți „acoperișul” dulapului!
Cutie pliabilă de bricolaj

Costul de fabricație și componente


Costul total al unui tub de lumină de casă nu a depășit 7 dolari: coșul a costat 1,5 USD, 2 lămpi mici pe spălătorii de haine - 3,0 USD și o pereche de becuri LED de 15 W cu o putere inițială de 100 W - 2,5 USD . Ei bine, vechea foaie de calico, care nu este un păcat de tăiat, este probabil să fie găsită în orice rochie. Dintre unelte, sunt utile doar fire cu un ac, o împrăștiere de cusut, o bandă de măsurare moale („centimetru”), ace mari și foarfece de croitură ascuțite. Acum scuipă în palma mâinii și hai să trecem la treabă!
Cutie pliabilă de bricolaj

Producția de fotobox


Ne dezasamblam cu grijă designul - trebuie doar să decupăm cusăturile care conectează toate cele 4 fețe ale coșului. Apoi scoatem grilele și obținem rame metalice ușoare. După cum ați observat, aceste cadre iau în mod neașteptat o formă circulară după ce au fost eliberate din țesătură. Surpriză, desigur, dar destul de acceptabilă - vom lucra nu cu ovale, ci cu inele.
Cutie pliabilă de bricolaj

Cu un „centimetru” flexibil, îmbrățișăm un inel și determinăm lungimea viitoarei inserții. În cazul meu, 146 cm au ieșit în jurul perimetrului, la care am adăugat 4 cm la tivul de margine. În total, ar trebui să obțineți 4 benzi de un metru și jumătate lungime și facem lățimea cu puțin mai mult decât standardul - aproximativ 3-3,5 cm
Cutie pliabilă de bricolaj

Acum trebuie să decupăm aceste inele „miez” - 4 cercuri de țesături, care vor acționa ca difuzori. Doar măsurăm diametrul inelelor și căutăm ceva bazin sau alt lucru cu dimensiuni potrivite acasă. Lucrul meu s-a dovedit a fi o acoperire dintr-un clocot cu un diametru de 47 cm. Am conturat-o cu atenție, iar la tăiere am adăugat 3 cm (adică am crescut diametrul la 50 cm, astfel încât să fie suficient pentru cusutul incrustat). Important: nu încercați să desenați un cerc pe țesătură folosind o busolă - degeaba stricați materialul.
Cutie pliabilă de bricolaj

Când toate detaliile sunt gata, începem să prelucrăm alternativ fiecare inel cu o linie interioară. Prindeți marginile aplecate pe ambele părți cu ace - nu are rost să filetați cu fire, pentru că va trebui să introducem miezul în cravată.
Cutie pliabilă de bricolaj

Asta vom face acum: scoatem 2-3 pini, introducem marginea miezului cu o marjă de câțiva centimetri și trecem prin „fir alb”. Așadar, continuați în cerc până procesăm toate cele 4 cadre de inel.
Cutie pliabilă de bricolaj

Cercurile gata s-au dovedit foarte îngrijite, nu? Iată, de exemplu, cum s-a dovedit pentru mine: am fixat toate cele 4 cercuri cu agrafe obișnuite de papetărie. Pentru claritate, am întors structura cu susul în jos.
Cutie pliabilă de bricolaj

Acum revenim cutia în „poziția sa naturală” și o pregătim pentru fotografiere. Vizați pereții laterali, instalați lampa.Dacă aveți de gând să faceți poze pe masă, lămpile pot fi fixate cu pâlnii de haine de-a lungul marginii blatului, dar, deoarece masa mea este prea îngustă, trebuie să o fac pe podea. Și pentru ca lămpile să nu se încalce din cauza pâlpilor de haine, am atașat resturi de pe un pervaz din plastic - le păstrează perfect, apropo!
Cutie pliabilă de bricolaj

Prima lovitură a ieșit așa, pentru că este „albă pe alb”.
Cutie pliabilă de bricolaj

Dar aici este mai bine: totul este clar vizibil, până la inscripțiile de pe sticle.
Cutie pliabilă de bricolaj

Elefantul din ambalajul dublu (pungă de celofan + organza) s-a dovedit, de asemenea, destul de „cititor”.
Notă: Am așezat partea inferioară a cutiei de lumină cu o bucată din aceeași foaie, dar pentru a nu deranja de fiecare dată înainte de a fotografia, netezind această secțiune, o puteți înlocui cu o bandă de hârtie de 50 de centimetri și atârnați „găurile” din colțurile structurii cu bucăți de țesătură din exterior.
Și încă un moment. În scopul meu - pentru a fotografia obiecte de ac și bucate pentru fotoreceptive, această lumină este suficientă. Dar dacă intenționați să fotografiați ceva mic (detaliat), atunci becurile LED de 15 W nu vor fi suficiente, va trebui să cumpărați câteva lămpi mai puternice. Fii bine!
Comentarii (1)
  1. Dasha
    #1 Dasha vizitatori 27 august 2018 17:54
    0
    smiley un site bun a găsit o mulțime de lucruri pe el

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat