DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Lac de sticlă pentru pardoseli din beton
La cererea populară, în comentariile de pe videoclipul meu de astăzi voi încerca să fac o compoziție de spumă și solvenți pentru aplicare pe beton. Vreau să văd cum se va comporta, pentru că proprietarii de mașini sunt interesați de lacuri ieftine pentru a acoperi garajul împotriva umezelii.
Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Benzina și stiroizorul


Voi începe prin dizolvarea spumei în benzină. Ar trebui să verificăm în continuare acetonă și solvent, dar cred că acetona se usucă prea repede. Am turnat 92 benzină într-o cutie de metal curată goală. Va fi nevoie de puțin mai mult de jumătate din cutie.
O bucată de spumă de polistiren cu lungimea de aproximativ 1.500 mm și grosimea de 40 mm se taie în fâșii și una câte una le cobor într-un borcan cu benzină. Lățimea benzii trebuie selectată în funcție de dimensiunea cutiei. Scopul meu este să văd cum se va comporta compoziția pe beton (nu am nevoie de foarte multă lac). Polyfoam intră cu ușurință în borcan, se topește și se micșorează într-o bont destul de strâns în partea de jos.
Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Notă: în acest caz, benzina va bula și va stropi din cutie.
Compoziția rezultată are aspectul unui gel și este similară cu napalmul (atunci când este aprins, se aprinde imediat, se arde mult timp, flacăra este ridicată). Nu este posibilă ajustarea vâscozității compoziției prin adăugarea de benzină - atinge o anumită densitate, iar procesul se oprește acolo. Las borcanul pentru o vreme, astfel încât bulele de aer să iasă și toate bucățile de polistiren să se dizolve.
Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Acoperim podeaua din beton


Iau masa de tip gel din partea inferioară a cutiei și o transfer într-un alt recipient. Curățesc zona plăcii de beton cu o perie de metal și o suflu cu praf cu o pistolă pulverizatoare. El a pregătit o perie și un cuțit de chit pentru lucru, pe care l-a ulei ușor. Deci lacul nu se va lipi.
S-a dovedit a fi mai convenabil să lucreze cu o spatulă.
Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Turn turnați pe beton și încep să aplic spatula pe suprafață cu mișcări în direcții diferite. După finalizarea lucrărilor, aproape nimic nu rămâne pe spatulă. Când aplicați lac, mirosiți imediat la benzină. Las această zonă aproximativ o oră să se usuce.
Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Se dizolvă Styrofoam în Xilenă


Voi realiza al doilea experiment cu xilen (un litru costă 110 ruble). Dacă acoperiți întregul garaj cu acest compus, atunci costul acestuia va fi de 2,5 ori mai scump decât lacul de polistiren dizolvat în benzină. Pentru a se dizolva în xilen, am ales o spumă de polistiren cu granulație fină, mai densă și mai scumpă, de care este protejată unitatea de sistem computerizat.
Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Când se adaugă xilen în borcan, spuma se dizolvă aproape complet, vâscozitatea compoziției devine mai mică, dispare o grămadă groasă. Compoziția acestei vâscozități poate fi aplicată cu un strat mult mai subțire. Xilena pare a fi mai potrivită pentru prepararea lacului de polistiren.
Notă: De asemenea, mi s-a recomandat să folosesc solvent 647, dar nu era la îndemână.
Voi încerca să folosesc compoziția pe xilen ca lac pentru lemn. Iau o ramură de nucă decojită de coaja și cu o perie aplic un strat subțire de compoziție. Se dovedește foarte bine, dar trebuie să aștepți ca lacul să se usuce.
Lac de stofă pentru vopsirea betonului

De asemenea, cu o perie, aplic un strat din compoziție pe beton. Stratul este foarte subțire și nu există bule de aer. Se lasă să se usuce.
Prima mea secțiune nu s-a uscat complet într-o oră - un film cu un număr foarte mare de bule format la suprafață.
Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Bule uriașe formate pe părți. La atingere pare un bine-cunoscut înveliș cu bule. Cu toate acestea, ca opțiune, o astfel de compoziție poate fi utilizată după uscarea completă.
Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Mai bine este zona acoperită cu lac xilen. Compoziția este bine absorbită pe suprafața betonului și arată ca un lac real. Singurul negativ este costul ridicat al xilenei comparativ cu benzina.
Lac de stofă pentru vopsirea betonului

Pentru a reduce costul, puteți dizolva mai întâi spuma în benzină și abia apoi adăugați xilen și obțineți vâscozitatea dorită.Se va dovedi ieftin să pregătiți o compoziție pe baza de tiraj xilen, care se vinde în cutii și costă mai puțin.
Notă: pe un copac, compoziția s-a uscat în 10 minute și nu se distinge de un lac real. În viitor, pentru un experiment, pot să iau o placă șlefuită pe o mașină într-un atelier de mobilier din apropiere și să îi aplic 3-4 straturi de lac pe xilenă.

Urmărește videoclipul


Comentarii (14)
 1. Musafir Michael
  #1 Musafir Michael vizitatori 18 august 2018 10:47
  3
  Cum stau lucrurile cu rezistență la uzură? Da, iar pompierii nu sunt prea bucuroși ...
 2. Invitat Yuri
  #2 Invitat Yuri vizitatori 18 august 2018 12:09
  4
  Pentru impermeabilizare, este mai bine să folosiți sticlă lichidă - mai ieftină și mai sigură. Combustibilul și lubrifianții vărsate pe podea vor dizolva acest napalm.
 3. Oleg oaspete
  #3 Oleg oaspete vizitatori 18 august 2018 15:36
  3
  Toxicitatea cu xilen te deranjează?
 4. Musafir Alexandru
  #4 Musafir Alexandru vizitatori 18 august 2018 17:31
  4
  Ar trebui să încerc toluen în loc de xilen?
  1. Pavel Alexandrovich
   #5 Pavel Alexandrovich vizitatori 2 aprilie 2019 1:29 p.m.
   0
   Acesta este același lucru. Doar xilenul este puțin mai slab, iar toluenul nu este de vânzare, ci este un derivat al producției de cocs și chimice.
 5. Kahn
  #6 Kahn vizitatori 18 august 2018 17:33
  1
  Xilena nu este atât de simplă - xilenul TU într-o sticlă dizolvă spuma rapid și fără buline, s-a dovedit a fi o peliculă de protecție normală. Am cumpărat 2 - 10 litri de GOST, dar nu se topește cum trebuie - spuma se transformă într-o gumă de gumă de mestecat și este dificil să o smulgeți.
  Deci există funcții
 6. Invitat Sergey
  #7 Invitat Sergey vizitatori 18 august 2018 18:03
  4
  Anterior, solvenții 646 și 647 erau compuși din două componente (nu-mi amintesc care sunt dezactivate), diferența este în raport. Nu că vopselele nitro au fost dizolvate - chiar și multe materiale plastice din clasa termoplastică (cum ar fi adezivul fabricat acasă) Acum, sub aceste mărci se vinde un amestec de tot felul de gunoi, un solvent complet inactiv. Este încă posibil să diluați nitro-vopsea, dar nu există nici o modalitate de a dizolva uscat. Am încercat să-l adaug în epoxid - se exfoliază după câteva minute. Cu agitare continuă, el a folosit în continuare epoxid. Acum, numai acetona rămâne din solvenții activi „răi”.
 7. Felix
  #8 Felix vizitatori 19 august 2018 10:38
  5
  Nu doar o prostie, ci un experiment foarte periculos. Apoi cineva a avut grijă de toxicitatea xilenului. Deci, xilena în comparație cu stirenul este doar lapte.
 8. Igor56
  #9 Igor56 vizitatori 20 august 2018 06:33
  1
  Repar acoperișul din ardezie (zonele cu probleme) cum va funcționa?
 9. Paul
  #10 Paul vizitatori 20 august 2018 23:18
  2
  Am dizolvat polistirenul cu solvent P4A, se dizolvă perfect și se transformă în lac, apoi am tras o cârpă frumoasă pe tablă și am turnat lacul. S-a întărit. A fost răcoros, dar, din păcate, odată am pus un fierbător fierbinte pe masă și a existat o imprimare reflexă de jos ---- nu ține temperatura !!!!!! !!!!!
 10. expert
  #11 expert vizitatori 21 august 2018 02:27
  2
  Polyfoam în acetonă, + plastifiant ftalat de Dibutil - AICI este un adeziv și lac excelent!
  iar polistirenul în benzină este napalm! una dintre rețete.
 11. Musafir Roman
  #12 Musafir Roman vizitatori 21 august 2018 16:37
  19
  Am făcut-o mai ușoară și mai ieftină. Aspirati pardoseala din beton. Acoperit cu grundul obișnuit din magazin. După uscare, grundul a vopsit podeaua cu o vopsea mată de fațadă pentru uz exterior. 24 de metri pătrați au luat puțin mai mult de 5 kg de vopsea. Drept urmare, anul 4, podeaua se simte mai mult decât excelentă. Niciun praf pe podea, ușor de măturat, ușor de curățat, nu se umflă.
  1. Invitat Yuri
   #13 Invitat Yuri vizitatori 3 septembrie 2018 17:23
   1
   Cel mai bun solvent pentru polistiren este benzina + acetona în proporție de 50/50
  2. Pavel Alexandrovich
   #14 Pavel Alexandrovich vizitatori 2 aprilie 2019 1:25 p.m.
   1
   Pentru a desface o podea de beton este suficient să o impregnați cu motorină. În vremurile sovietice, noi în armată am tratat sexul în săli de clasă așa.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat