DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Cum să reînvie un smartphone cu o baterie„ moartă ”
Un telefon tactil este un gadget destul de comun pe care îl are aproape fiecare persoană. Cu toate acestea, el are cel de-al doilea eșec cel mai popular, după un ecran spart - acesta este un avarie al bateriei. „Revivează” gadgetul cu o baterie defectă nu este o problemă.
Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

Un singur dezavantaj al acestei soluții la problemă: după așa-numita modernizare, o puteți folosi doar acasă ... Dar ca un video player, de exemplu, desene animate pentru copii sau o consolă de jocuri sau, în cel mai rău caz, dacă telefonul dvs. se reduce până la cumpărare. una nouă, este destul de potrivită pentru utilizare acasă, pentru acces la rețea, de exemplu ... Puteți, desigur, să cumpărați o baterie „autohtonă” pentru un anumit model, dar astfel de produse nu sunt întotdeauna la vânzare. Mai ales dacă modelul smartphone-ului este demodat cu mult timp în urmă, ca în cazul meu. Telefonul este încă complet funcțional. Totul funcționează, „gândește” bine pentru modelul său, dar nu există baterie. Această problemă este ușor de remediat singur.

Va avea nevoie


 • (1 buc.)
 • Foaie de plastic, grosime de 2mm.
 • Fier de lipit, flux și lipit.
 • Două cablaje (150 mm fiecare. De preferat negru și roșu).
 • Spring.
 • Vyzhigatel. (sau fier de lipit)
 • Încărcător de baterii tip 18650.

Ansamblu baterie telefon


Deci, mai întâi facem o cutie pentru baterie. Luăm măsurători de la bateria 18650 (înălțime și lățime) și, conform acestor standarde, tăiem piesele din plastic cu foarfece. Dacă plasticul nu are mai mult de doi mm grosime, atunci foarfecele bune se pot descurca. În continuare, am sudat detaliile rezultate cu un arzător. Într-o parte greșită, cu ajutorul unui al doilea lipici, instalăm un arc (acesta va fi un minus) și punem contactul, iar pe a doua parte greșită instalăm o placă de staniu, în care se sprijină bateria plus, o punem și pe partea din față a cutiei.
Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

În continuare, scoatem regulatorul de încărcare din bateria veche.
Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

Facem acest lucru cât mai atent! Nu uitați de ochelarii de siguranță și mănușile de cauciuc! Este foarte probabil ca acest controler să nu funcționeze dacă bateria în sine a eșuat, dar trebuie doar să contactăm noua baterie cu terminalele telefonului. Acum luăm măsurători de la bateria veche și tăiem o placă pe ele, dintr-un material adecvat în grosime.
Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

Acesta va fi un fel de umplutură, în loc de o baterie nativă, care va apăsa controlerul de la bateria veche la terminalele telefonului. În caz că am folosit un alt controler, pe care l-am scos dintr-o baterie de lucru inutilă de 3,7 v. și care s-a lipit de peretele lateral exterior al cutiei.
Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

Fiecare baterie modernă 18650 are protecție la suprasarcină și totuși un controler suplimentar nu va strica! Aducem contactele casetei (plus și minus) la contactele corespunzătoare de pe controler. Pe fiecare controler există denumiri: B + și B- (baterie) înseamnă contacte care ar trebui conectate la baterie (baterie, în cazul nostru!) În conformitate cu polaritatea. Și, de asemenea, terminalele P + și P- (putere) care trebuie conectate la bornele telefonice în același mod, în conformitate cu polaritatea.
Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

Apoi, folosind bandă dublă, lipiți caseta pe capacul telefonului.
Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

Punem bateria încărcată în cutie, o conectăm la terminalele telefonului, din nou, respectând polaritatea și o folosim pentru sănătate!
Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

Un alt dezavantaj al acestui design; Pentru a încărca bateria, trebuie să o scoateți din dispozitiv! Există însă un singur truc: puteți utiliza mai multe baterii 18650 conectate în paralel. Câte baterii conectate în paralel, vă conectați la telefon - de atâtea ori mai mult va funcționa fără reîncărcare.De exemplu; o baterie cu o capacitate de 2500 mAh înmulțită cu patru din aceeași, va oferi deja o capacitate de 10.000 mAh! Tensiunea nu se modifică în paralel.
Cum să reînvie un smartphone cu o baterie moartă

Și încă un lucru; dacă utilizați mai multe baterii (de exemplu, patru), atunci când descărcați energie în ele, nu este necesar să le eliminați pe toate pentru o reîncărcare, puteți părăsi una pentru a nu reporni telefonul în viitor. Cu o singură baterie, telefonul nu se va opri, în timp ce restul este încărcat.

Urmărește videoclipul


Comentarii (13)
 1. Invitat Victor
  #1 Invitat Victor vizitatori 16 august 2018 09:29
  0
  Este mai ușor să mergi într-un magazin sau pe piață și să îl ridici. Și astfel se pierde semnificația telefonului „mobil”.
 2. Musafir Michael
  #2 Musafir Michael vizitatori 16 august 2018 15:39
  0
  și priteter baterie cu cadru deschis care s-ar încadra în telefon, nu soarta?
 3. Sergey K
  #3 Sergey K Vizitatori 16 august 2018 17:07
  1
  Când am citit „reînviere”, mă așteptam altceva - o baterie puternic descărcată, care nu se încarcă normal, uneori puteți reînvia aplicând direct 5 volți de putere sau pentru o utilizare atentă, am folosit o placă chineză pentru a încărca litiu. După 10-15 minute de la o astfel de recuperare, bateria poate fi deja încărcată în modul normal - în telefon, cameră video etc.

  Și metoda autorului, bine, dacă vă aflați undeva pe o insulă deșertată, unde nu vând baterii pentru telefoane mobile ... Sau aveți un telefon mobil din secolul trecut, că sunteți doar reticenți în căutarea unei baterii (deși încă o puteți cumpăra pe Nokia 5510 baterie nouă)
  1. Eu sunt
   #4 Eu sunt vizitatori 24 august 2018 11:51
   0
   De la o mașină de 12v Pentru câteva secunde și încărcarea a plecat ...
 4. Leu
  #5 Leu vizitatori 16 august 2018 19:33
  3
  Voi încerca să aplic. Respect munca autorului în pregătirea articolului. Subiectul nu este interesant pentru toată lumea. Acest lucru este de înțeles. Multumesc!
 5. Vitali
  #6 Vitali vizitatori 17 august 2018 15:00
  3
  Acest autor spune în mod constant destul de incomod speculă, fără nicio estetică, fără cazuri, realizată pe principiul „doar să funcționeze”. De fapt, aceasta este doar o meserie pentru ambarcațiune.
 6. Ivanes
  #7 Ivanes vizitatori 19 august 2018 10:59
  0
  Acum, până la urmă, orice baterie poate fi găsită
  1. D
   #8 D vizitatori 6 septembrie 2018 10:52
   0
   Nu oricine
   De exemplu, nu există baterii pentru ZTE V790.
 7. la
  #9 la vizitatori 21 august 2018 10:18
  0
  subiect nebun ... în magazin să cumpărați o baterie pentru 300 de ruble și să o folosiți mai departe ... Și !! AUTOR !!!! plastic feminin !!!!
 8. Invitat Eugene
  #10 Invitat Eugene vizitatori 5 septembrie 2018 11:47
  0
  Majoritatea 18650 NU au protecție, trebuie să fiți atenți la acest aspect.
 9. Vitali
  #11 Vitali vizitatori 7 septembrie 2018 19:15
  0
  Pe zte v790, nici bateria nu este o problemă. Pe AliExpress și amazon în vrac.
 10. Invitat Sergey
  #12 Invitat Sergey vizitatori 14 septembrie 2018 23:17
  0
  Sau puteți pur și simplu să conectați cablul la banca de bucate?
 11. Igor
  #13 Igor vizitatori 2 august 2019 11:24
  0
  pentru început, autorul nu este foarte prietenos cu electronica. pe baterie 3 contacte +, -, contact senzor temperatură. fără un al treilea contact, nu puteți rula mai mult de 5% din telefoanele de pe piață (chiar și cele vechi), el va jura pur și simplu la temperatură înaltă / joasă și nu se va porni. Există o soluție - să utilizați un controler nativ dintr-o baterie nativă, cu condiția să nu fie forțat să se aprindă cu 12 volți (regulatorul nu reușește foarte rar dacă nu a existat un scurtcircuit sau o încărcătură de batjocură, pur și simplu intră în apărare, se rezolvă prin încărcare forțată nu mai mult de 5 minute se conectează la bornele controlerului nativ), dar dacă borcanul nu ține / nu acceptă o încărcare, puteți scoate cablarea și conecta orice baterie plană cu litiu, chiar și fără un controler, păstrând în același timp nativul Sistemul de taxare de la încărcător obișnuit.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat