DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Rafturi plutitoare
Rafturi plutitoare

Odată ce soția mea a avut nevoie de rafturi în baia combinată. Nu mi-au plăcut foarte mult produsele din plastic și metal, care au fost oferite în magazine, așa că am decis să mă descurc în magazinele de la garaj. Mi-au plăcut câteva bucăți de lemn, care erau destul de utile pentru o muncă simplă. Materialul a fost bine uscat și suficient de puternic pentru fabricarea unei structuri de susținere. Un pic de ingeniozitate și imaginație, un instrument bun și mâini familiare lucrărilor de tâmplărie - tot ceea ce era necesar pentru a îndeplini solicitarea.

Fabricarea rafturilor


Rafturi plutitoare

Rafturi plutitoare

Conform ideii mele, era nevoie de ceva precum o cutie îngustă, care era necesară pentru a fi atașată în siguranță de un zid de beton. Pentru a face acest lucru, am luat două plăci identice pentru laturile cutiei, care trebuiau să joace rolul suprafeței superioare și inferioare a raftului. Am introdus două bare pe părțile laterale, iar de la capăt am închis structura cu o șină potrivită.
Rafturi plutitoare

Atunci a fost nevoie de o montare fiabilă pe perete. Pentru a face acest lucru, a apărut un bloc lung, care trebuia să fie atașat de perete. Am înșurubat patru bare la această parte, care a jucat rolul de mici console. Pentru a nu se despica bețele, am găurit găuri de ghidare în ele pentru șuruburi autofiletante.

Montaj pe perete


Rafturi plutitoare

Rafturi plutitoare

Pentru următoarea etapă, a fost necesar un perforator cu un burghiu pentru beton și o șurubelniță. Am făcut marcaje pe perete pentru a găuri găuri pentru dibluri. Mai întâi am găurit ghidajele, astfel încât instrumentul să nu se miște în lateral. După ce am fixat una dintre părți, am folosit nivelul pentru a mă asigura că orificiul pentru al doilea dibl va fi găurit exact la locul potrivit. Important! Dativul trebuie să fie împerecheat cu un șurub, iar diametrul burghiei este astfel încât plasticul să intre strâns în gaură cu marginile sale după o lovitură ușoară de ciocan. Nu uitați de adâncimea găurii, care ar trebui să fie cu câțiva milimetri mai adâncă decât lungimea diblului.
Instalarea raftului
Rafturi plutitoare

Rămâne de pus pe această cutie subțire lungă pe structura de montare. Raftul trebuie montat suficient de strâns, dar fără forță excesivă. Când construcția se încadrează pe cadru cu dificultate, întoarceți cu atenție consola și bara orizontală cu o cârpă sau un fișier. Dacă este posibil, se permite acest lucru cu suprafața interioară a cutiei. Dacă oricare dintre console este prea lungă, va trebui să eliminați excesul, iar atunci când peretele din baie este destul de egal, marginea raftului se va potrivi foarte strâns cu acesta. Pentru a ascunde capetele unghiilor de finisare, care erau folosite pentru fixarea plăcilor principale și a altor părți, am folosit un lipici special pentru lemn, amestecându-l cu praful fin de lemn. Așa că am făcut două rafturi și le-am așezat unul peste celălalt. Anterior, eu și soția mea am discutat distanța dintre rafturi, astfel încât să se dovedească a fi optim. Rămâne să înșurubați raftul de jos pe suportul de jos, iar partea de sus în partea de sus, astfel încât pălăriile autofiletante să nu fie vizibile. Drept urmare, dimensiunile rafturilor s-au dovedit a fi exact aceleași, iar aranjamentul a fost simetric.

Obiectivele finale


Rafturi plutitoare

Rafturi plutitoare

Înainte de a instala rafturile, le-am tratat cu șmirghel și apoi le-am lustruit cu o compoziție specială pe bază de ceară de albine. Acest lucru a oferit produselor aspectul cel mai natural.Au rămas resturi mici de lemn, prin urmare, folosind paranteze în formă de L, am atașat o bucată deasupra suportului de hârtie igienică pentru a nu se dezlănțui neintenționat.
Un timp minim și materiale petrecute - și un rezultat destul de acceptabil a fost obținut. Desigur, nu o capodoperă, dar știu sigur că soția mea a fost satisfăcută.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat