DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Kvass rapid și gustos de cicoare
Toată lumea știe că kvassul a fost considerat întotdeauna o băutură tradițională în Rusia. Timpurile se schimbă, dar temeliile rămân aceleași. Ca mulți ani în urmă, kvass-ul gustos și picant este apreciat pentru gustul său neobișnuit și puterea de înviorare.
Cicoare Kvass

Există mai multe opțiuni pentru prepararea kvassului, dintre care una este metoda descrisă mai jos. Kvass-ul delicios poate fi făcut din cicoare obișnuită. Rezultatul va depăși toate așteptările. Principalul avantaj al bucătarului este că nu este necesar să petreci mult timp pregătind ulei, după cum se întâmplă cu pâinea kvass. În plus, kvassul de cicoare are un efect bun asupra funcționării inimii și curăță destul de bine intestinele. O băutură răcorită va oferi organismului o încărcătură mare de energie și va îmbunătăți performanțele umane! Un astfel de kvass merită încercat!

Ingredientele


Va fi necesar pentru 5 litri de apă:
 • - 250 grame de zahăr sfeclă.
 • - 20 grame de acid citric.
 • - 10 grame de tinctură de mentă.
 • - 2 linguri de cicoare solubilă.
 • - 11 grame de drojdie de mare viteză.
 • - un fir de mentă proaspătă.

Secvența de preparare a kvassului din cicoare


1. Pregătiți o oală. Turnați apă în ea. Lichidul trebuie să fie curat. Temperatura nu contează, principalul lucru este să nu folosiți apă clocotită.
Cicoare Kvass

2. Toarnă zahăr și acid citric în tigaie. După aceea, turnați în tinctură de mentă. Ea va adăuga piraterie gustului viitoarei băuturi.
Cicoare Kvass

Cicoare Kvass

Cicoare Kvass

3. Imediat, turnați în cicoare. Amestecați toate ingredientele cu o lingură. Pune vasul pe aragaz. Focul poate fi făcut mare, este important ca lichidul să fie adus la fierbere. Imediat ce fierbe, opriți imediat focul.
Cicoare Kvass

Cicoare Kvass

4. Răciți băutura la o temperatură de 35 de grade. Turnați drojdia. Amestecă totul bine. Drojdia trebuie dizolvată complet în băutură. Turnați kvassul în sticle terminate. Recipientul trebuie să fie steril.
Cicoare Kvass

Cicoare Kvass

Cicoare Kvass

5. Pentru a face kvass aerat, trebuie să adăugați la fiecare sticlă - 2-3 frunze de mentă proaspătă. Dacă nu există mentă, atunci stafidele vor face. După gătit, kvass a fost trimis imediat într-un loc răcoros. Bea băutura refrigerată.
Cicoare Kvass

Cicoare Kvass

Bon pofta!
Comentarii (4)
 1. Ruslan oaspete
  #1 Ruslan oaspete vizitatori 11 iulie 2018 12:26
  2
  Aceasta nu va fi kvass, ci o imperfecțiune. Nici măcar nu am fermentat nimic, dar deja beau. Un fel de prostii.
  1. Invitat Vadim
   #2 Invitat Vadim vizitatori 12 iulie 2018 10:29
   0
   Băutură foarte gustoasă. Desigur, nu poți numi adevărat kvass, dar are un gust puțin diferit de ceea ce se vinde în butoaie și mult mai gustos decât orice magazin. Fac de câțiva ani ......
 2. Viktor
  #3 Viktor vizitatori 14 iulie 2018 11:14 p.m.
  4
  Ați uitat să scrieți - cât de mult trebuie să insistați înainte de a utiliza. Și se dovedește - a adormit drojdia și bea?
 3. pyrrhonist
  #4 pyrrhonist vizitatori 25 iulie 2018 08:37
  0
  Poate fi numit după bunul plac, doar KVAS nu este, este clar din numele băuturii

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat