DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Cum să scapi de afidele domestice
Cum să scapi de afide

Afidele sunt o durere de cap pentru mulți grădinari. Și nu numai locuitorii de vară, „animalele noastre de casă” din interior pot suferi aceeași nenorocire: este suficient să deschidem o fereastră sau o fereastră vara. În cele mai multe cazuri, cauza principală a apariției afidelor este furnicile domestice - acestea folosesc afide, deoarece oamenii folosesc animale. Ei au grijă de afide, îi protejează de alte insecte și fac tot posibilul să-l creeze cât mai mult posibil, deoarece afidele, cu un anumit efect asupra lui, secretă nectar dulce, care este un tratament pentru furnici. Dacă aceste insecte inteligente și-au justificat colonia în peretele unei case de lemn sau în subteran, nu va fi ușor să eliminați afidele. Nu are rost să scapi de afide fără a distruge furnicile - imediat ce agentul chimic pe care l-ai folosit pentru a otrăvi paraziții recenți dispare, furnicile vor aduce imediat altele noi, iar următoarea generație se va naște într-o săptămână. În plus, afidele, ca mulți paraziți, au o capacitate neplăcută de adaptare la otravă. Dar furnicile nu au asemenea abilități încât suntem foarte buni. Să începem cu ei! Din fericire, acum există multe remedii care scapă destul de bine de aceste insecte și aproape toate sunt eficiente. Așadar, pentru a scăpa de furnici, cumpărăm mai multe tipuri de otravă dulce simultan, astfel încât rezultatul să fie sigur. Acționăm conform instrucțiunilor de pe etichete. Dacă totul a decurs bine și furnicile au dispărut, atunci treceți la eliminarea afidelor. Și aici am dat peste o surpriză neplăcută: afidele de pe piperul meu s-au dovedit imune la toate mijloacele pe care le-am cumpărat. Doar unii au căzut o vreme activitatea paraziților, dar nu au murit. A ocupat doar ardei de interior, fără a atinge alte plante. Am luptat cu ea mai mult de un an, cu diverse magazine și mijloace proprii. Nu am obținut niciun rezultat decât pierderea a două plante. Afidele domestice sunt active pe tot parcursul anului, așa că la acea vreme am avut multe pentru a-mi testa mijloacele. Și recent, până la urmă, am smuls această infecție cu succes! Din păcate, nu voi putea arăta procesul de exterminare parazitară în sine, din cauza absenței complete a acestora, dar este foarte posibil să descrie producția agentului și prelucrarea plantelor.

Va avea nevoie


  • Apa.
  • Cloramină (pulbere).
  • Praf de tutun.
  • Usturoiul.
  • Parfumuri sau parfumuri de colonia.
  • Sticlă pulverizată
  • Seringă mare.
  • Muguri de bumbac.
  • Perie moale de par.

Cum să scapi de afide

Scapă de afide acasă


Pregătirea soluției:
Mai întâi trebuie să insistați praful de tutun asupra apei. Pe un borcan de litru de apă - două linguri (cu o lamelă). Insistați trei zile. Apoi, adăugați puțin clor la tinctura de tutun, literalmente pe vârful cuțitului. Insistați în altă zi. Apoi strecurați acolo, prin storcătorul de usturoi, un cui mare de usturoi. Așteptați până când usturoiul se înmoaie în soluție miros (o oră și jumătate). Acum filtrați această soluție într-un alt recipient printr-un tifon de patru straturi. Apoi, luați un tampon de bumbac, tăiați un vârf cu un tampon de bumbac din el și instalați tubul rămas cu bumbac pe capăt pe o seringă. În locul acului. Colectăm soluția filtrată în seringă prin vata, prevenind astfel intrarea particulelor mici de praf de tutun, care pot înfunda atomizatorul și, îndepărtând tamponul de bumbac, turnăm într-o soluție curată în sticla de atomizor.Repetați procedura până când umplem sticla. Apoi, înainte de utilizare, adăugați 3-4 miligrame de coloni în această sticlă cu o soluție gata pentru pulverizare. Soluția este gata.
Aplicarea soluției:
Înainte de a aplica soluția, acoperiți pământul într-un vas cu ceva, astfel încât soluția să nu cadă pe pământ. Cel mai bine cu o zdrență. Personal, am turnat un cârpă lung într-un turniquet lung și subțire și l-am înfășurat pur și simplu pe pământ într-un vas cu un șarpe în jurul trunchiului.
Cum să scapi de afide

Aplicăm soluția de jos în sus, întorcând treptat oala cu planta, astfel încât să ajungă pe suprafețele interioare ale tuturor frunzelor.
Cum să scapi de afide

Procesăm planta până începe să picure din ea. Acum lasă planta să se usuce. În nici un caz nu o clătiți. După câteva ore, paraziții rămași pe frunze se vor întuneca și vor muri, iar după o zi se vor usca.
Cum să scapi de afide

Apoi pot fi scoase din frunze cu o perie moale. Ardeiul meu a fost supus acestor proceduri în mod normal, cu toate acestea, plantele sunt diferite, așa că poate unele se vor îmbolnăvi puțin. În orice caz, nu se va întâmpla nimic fatal pentru ei. Nu ridicăm cârpa din oală imediat după prelucrare, deoarece afidele vor începe să părăsească planta literalmente imediat - se toarnă pe o masă și o cârpă. După câteva ore, puteți îndepărta cârpa cu insecte moarte. Totuși, aceasta nu este încă o victorie - multe insecte au reușit să amâne urmașii, care, datorită mărimii sale microscopice, nu au ajuns la otravă. Așa că repetăm ​​procedura în fiecare săptămână până când eradicarea completă a infecției. În momentul tratamentului pentru paraziți, nu va fi inutil să alimentați planta cu vitamine pentru recuperare după procedurile de epuizare. Pentru aceasta, frunzele de aloe sunt destul de potrivite. Înainte de udare, strecurați câte o foaie pe pământul fiecărei plante, după fiecare procedură de gravare.
Cum să scapi de afide

Cum să scapi de afide

După distrugerea completă a paraziților, spălăm planta cu apă curată folosind vată sau țesut moale. Și mai des ștergeți pervazul cu apă cu o soluție ușoară de înălbitor, pentru a preveni apariția furnicilor.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat