DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Husa de telefon din otel dur
Acoperirile sunt diferite. Plastic și metal, zdrențe și piele, ușoare și grele, toate sunt concepute pentru a proteja gadgetul de praf, umiditate și zgârieturi. Dar nu trebuie să cumpărați acest produs util în magazin! Este mult mai plăcut să transportați telefonul într-un caz de producție proprie. Da, și ceva bani, oricum, sunt economisiți. Îmi propun să realizăm o carcasă din oțel zincat cu grosimea de un milimetru.
Carcasă de telefon din oțel dur

Acest caz nu este destinat a fi purtat continuu. Este bine pentru persoanele a căror muncă este asociată cu muncă fizică sau pentru iubitorii călătoriilor extreme de camping, nu îndeplinește funcții estetice și servește doar pentru a proteja împotriva impactului mecanic dur asupra unui gadget fragil.
Pentru a realiza o carcasă din oțel dur, veți avea nevoie de:
 • o bucată de oțel zincat.
 • Sander.
 • riglă și marker.
 • hartie de nisip.
 • fier de lipit cu staniu și flux pentru lipit.
 • bandă scotch.
 • hârtie.
 • propilenă transparentă (pentru ecran).
 • foraj.
 • burete subțire
 • piele (sau zam.kozh).

Realizarea unei carcase metalice pentru o celulă


În primul rând, luați toate măsurătorile de la telefon: lungime, lățime, grosime, locație de la marginile camerei, boxe, bliț și taste. Transferați toți parametrii pe hârtie.
Carcasă de telefon din oțel dur

Acum luăm foaia de oțel galvanizat de dimensiunile necesare și lipim la ea, folosind banda dublu față, un șablon de hârtie.
Carcasă de telefon din oțel dur

Carcasă de telefon din oțel dur

Cu o râșniță, tăiem în funcție de șablon pereții viitorului capac - față, spate și o fâșie lungă pentru pereții din capăt. Nu este necesar să aduceți totul până la un milimetru cu o râșniță - este lung, dificil și obositor. Tăiați aproximativ de-a lungul contururilor, apoi aduceți la ideal cu un fișier. În locurile camerei, difuzorului și alte lucruri, găurim găuri și, de asemenea, cu un fișier sau un fișier, aducem parametrii necesari.
Carcasă de telefon din oțel dur

Acum trebuie să îndepărtați stratul de galvanizare din oțel de pe părțile frontale ale tuturor pieselor de prelucrat. Din nou, folosind un polizor și șmirghel grosier, îndepărtați stratul de zinc. După îndepărtarea stratului de zinc, schimbați roata de cerneală într-un cerc cu mărimea mai fină a bobului și macinați piesa de prelucrat. Nu uita de banda de capăt! Personal, mi-a fost prea lene să fac găuri pentru tastele de volum și de alimentare, dar am descărcat doar widget-urile necesare și le-am afișat pe ecranul telefonului. Dar aceasta este o problemă individuală și toată lumea poate face aceste chei pentru comoditatea lor.
În continuare, folosind un fier de lipit, flux și staniu, lipit banda de capăt și peretele posterior al capacului.
Carcasă de telefon din oțel dur

Datorită grosimii mici a metalului, acest lucru nu va provoca dificultăți. Acum lipiți banda dublă pe interior pe întreaga zonă a piesei de prelucrat. Aplicăm un burete subțire de doi milimetri, astfel încât să rămână pe toată suprafața.
Carcasă de telefon din oțel dur

Din piele, tăiem plasturele din interiorul piesei de prelucrat.
Carcasă de telefon din oțel dur

Partea din spate cu capetele este gata.
Acum să aruncăm o privire în partea din față. Pentru a fixa placa frontală cu ecranul la capete și spate, am lipit colțurile din același metal până la acesta. Astfel încât să fie aproape de pereții de capăt din interiorul capacului.
Carcasă de telefon din oțel dur

În continuare, decupăm ecranul din propilenă transparentă, după care îl fixăm cu bandă dublă adezivă pe partea interioară a panoului frontal.
Carcasă de telefon din oțel dur

De asemenea, am decupat cheile (le-am lipit cu folie), lipiți o bandă adezivă obișnuită pe orificiile cheii din interior și lipiți pe partea exterioară a cheii.
Carcasă de telefon din oțel dur

După ce ați verificat dacă totul se află la locul său așa cum este de așteptat, scoateți temporar ecranul și tastele. Folosind un polizor și un disc din pâslă, măcinăm capacul la curățenia necesară.
Carcasă de telefon din oțel dur

Carcasă de telefon din oțel dur

Și aici nu este atât de simplu - la început am lustruit metalul într-un albastru oglindă, dar s-a dovedit a fi de prisos (cel puțin pentru mine), întrucât, chiar și cele mai ușoare denunțuri, dungi grase de pe pielea degetelor și alte pete sunt vizibile pe el. A trebuit să lucrez cu mâinile și șmirghel cu cereale zero. Așa că am făcut metalul mat.
Ei bine, asta e tot. Capacul este gata. Greutatea telefonului împreună cu un astfel de caz nu au modificări semnificative, din cauza grosimii mici a metalului.

Vizionați un videoclip vizual


Comentarii (1)
 1. gvsp
  #1 gvsp vizitatori 30 mai 2018 12:33
  0
  Dar ce rost are, dacă partea cea mai slabă, ecranul, nu este încă protejată?

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat