DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Cum se prepară lichiorul de lămâie
Celebrul lichior italian "Limoncello" a fost popular de multă vreme în întreaga lume. Istoria originii sale este destul de confuză, acoperită de mituri și legende. Conform unei versiuni, acesta a fost pregătit de pescari din sudul Italiei. La orele de dimineață au băut-o pentru a suferi mai puțin de aerul rece al mării. Conform unei alte versiuni, un astfel de lichior era preparat în mănăstiri și asezonat cu ele diverse produse de patiserie.
Cum se face lichior de lămâie

Până la începutul secolului al XX-lea, au fost pregătiți în multe familii din sudul Italiei și au servit ca digestiv pentru oaspeții respectați în special. În 1988, antreprenorul M. Canale a înregistrat marca Limoncello. Fanii acestui lichior cred că numai din lămâile care au crescut în sudul Italiei, obțineți un limoncello adevărat, dar acasă puteți prepara un lichior delicios din acele lămâi care se află în rețeaua de distribuție. La urma urmei, compoziția chimică a acestor fructe nu depinde foarte mult de locul în care au crescut. La urma urmei, lămâile cresc în regiuni cu aproximativ același climat subtropical cald.
Cum se face lichior de lămâie

Ingredientele


Pentru a face lichior de lămâie acasă, veți avea nevoie de:
 • 0,5 l de vodcă bună, de preferință din alcool Alfa;
 • 5-6 lămâi;
 • 300 ml apă;
 • 300 g zahăr.

Fabricarea lichiorului de lămâie


1. Turnați lămâile cu apă fierbinte timp de 2-3 minute, apoi spălați și uscați bine.
Cum se face lichior de lămâie

2. Tăiați coaja cu un cuțit sau cu un coaj de legume cât mai subțire. Pentru prepararea limoncello, nu este necesar decât un strat superior subțire de zestă, nici corpul de lămâie și nici sucul său nu sunt utilizate pentru a prepara acest lichior.
Cum se face lichior de lămâie

3. Transferați zestrea într-un borcan și turnați votcă. Borcanul trebuie pus într-un loc întunecat și păstrat la temperatura camerei timp de trei zile. În loc de vodcă, puteți utiliza moonshine de casă de bună calitate.
Cum se face lichior de lămâie

4. Turnați apa într-o cratiță și adăugați zahăr, siropul trebuie doar încălzit, dar nu fiert.
Cum se face lichior de lămâie

5. Se strecoară vodka infuzată pe coajă, se strecoară bine și se pune în sirop.
Cum se face lichior de lămâie

6. Când siropul s-a răcit, acesta trebuie filtrat și stors bine din nou. Poate fi folosit pentru a face briose și plăcinte cu lămâie.
7. Combinați siropul cu vodka și lăsați-l în frigider timp de două zile.
Bea lichior Limoncello bine refrigerat. O toarnă în pahare, pe care le țineau și la congelator.
Cum se face lichior de lămâie

Lichidul cu gust de lămâie nu este acceptat.
Comentarii (2)
 1. Alexey
  #1 Alexey vizitatori 14 iunie 2018 13:54
  0
  Nici măcar nu pare Trei zile pentru votcă nu sunt suficiente, trei zile pentru alcool. Zestul (și nu crusta, așa cum ai avut) după ce ai insistat va zaduyut - nu le „strici”. Ei bine etc.
 2. Musafir Alex
  #2 Musafir Alex vizitatori 15 iunie 2018 19:25
  0
  Zestă (îndepărtată bine de un cojitor) cu 3 lămâi + 250 ml alcool, rezista 3 zile, se scurge.Se amestecă 250 g de zahăr cu 750 ml apă (este mai bine să se încălzească, se elimină spuma, se răcește) și se combină cu alcoolul. Lichidul va deveni tulbure, galben otravitor. Acesta este limoncello corect, ca și italienii.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat