DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Cum se închide o supapă cu bilă dacă este blocată
Imaginați-vă că aveți un amestecător de picurare în baie sau în bucătărie și nu sunteți în stare să închideți apa. Robinetul cu bilă de apă rece, care este instalat la începutul cablului de la colț, nu se închide complet. O situație familiară? Cu siguranță mulți care se aflau în ea, într-o panică numită compania de administrare, au apelat la panouri de mesaje telefonice sau au căutat pur și simplu acționari de plămăniri, care ar face față acestei sarcini.
De fapt, acest fenomen nu este atât de rar. Și asta în ciuda faptului că supapele cu bilă moderne sunt aproape coroana gândirii sanitare. Utilizarea lor este practic standardizată. Nici o cablare de o singură casă sau apartament nu este completă fără valve cu bilă pentru apă rece și caldă. Care este atunci problema și de ce apar astfel de situații de urgență? Hai să o adunăm.
Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

Dispozitiv cu valve cu bilă


Baza robinetului este o bilă de alamă lustruită cu o gaură de trecere și o crestătură cretă sub tulpină. Rotirea acestui tip de macarale este asigurată la 90 de grade. Garniturile fluoroplastice sau de teflon, numite șa, înmoaie mișcarea mingii în interiorul corpului. Tulpina este sigilată de un manșon de presiune cu un fir exterior și o piuliță pe capăt. Corpul macaralei poate fi solid sau împărțit în două părți legate printr-un fir. Cel mai adesea este confecționat din alamă, alegând o grosime pentru pereți cu o marjă de siguranță. Dar există și modele ieftine. Carcasa lor este din silumin sau alamă ușoară, pe care producătorul a salvat pur și simplu.
Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

Metoda de resuscitare a unei valve cu bilă


În echitate, avertizăm în avans că această opțiune nu oferă o garanție de 100% a restabilirii funcționării unei supape cu bilă. Cu toate acestea, aceasta este într-adevăr calea cea mai corectă care trebuie urmată înainte de a o înlocui.
Pentru început, ar trebui să încercați să dezvoltați o supapă manuală. Dacă rezultatul este zero, nu forțați robinetul și nu folosiți cleste sau chei reglabile pentru aceasta, întorcând mânerul fluturelui pentru a se rupe cu efort. Acest lucru poate fi doar mai rău, pentru că este posibil să nu știi din ce este fabricată macaraua - din alamă de înaltă calitate sau silumină ieftină. Acestea din urmă, apropo, se descompun o dată sau de două ori, trebuie doar să o atingeți cu o oarecare pârghie și transformă foarte repede baia și apartamentele întregi într-o piscină cu apă rece.
Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

Deci, deșurubați piulița euro și îndepărtați mânerul fluturelui. Mai jos este partea superioară a tijei valvei. În unele robinete, există un manșon sub presiune sub hexagon, care apasă pe glanda din interiorul robinetului. În cazul în care tulpina este dificil de rotit, acest manșon trebuie să fie ușor desfăcut.
Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

Apoi, utilizând o cheie reglabilă, dezvoltați cu atenție, încet, tulpina, întorcându-l dintr-o parte în alta. În acest caz, nu faceți mișcări bruște, altfel riscați să spargeți tulpina sau bila, ceea ce va duce la ruperea completă și blocarea supapei.
Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

În timpul acestei proceduri, în partea superioară a robinetului se pot forma fluxuri de apă. Acest lucru este normal atunci când luați în considerare că manșonul de presiune este liber.
Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

Pentru a verifica starea de sănătate a macaralei, trebuie să așezați fluturele pe scaunul ei și să încercați să rotiți robinetul cu acesta. Concentrându-vă asupra riscurilor asupra cazului, veți vedea imediat rezultatul.Dacă este posibil să rotiți robinetul până la capăt, răsuciți manșonul de presiune și puneți fluturele la loc.
Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

Cum să închideți o supapă cu bilă dacă este blocată

Sfaturi practice


Pentru a nu intra în situația de coclare a macaralei cu sedimente de var sau metal, este necesară dezvoltarea acesteia de 1-2 ori pe lună, întorcând supapa la marcajele maxime.
Folosiți numai hardware de blocare de înaltă calitate de la producători de încredere. Nu economisiți elemente precum supapele cu bilă, deoarece ruperea lor poate fi foarte scumpă.
Dacă vă îndoiați de abilitățile dvs. de instalare, puneți la dispoziție numărul de telefon al unui instalator care poate ajuta în timp dificil și înlocuiți o supapă cu bilă defectă, fără consecințe fatale.

Urmărește videoclipul


Comentarii (19)
 1. Invitat Victor
  #1 Invitat Victor vizitatori 30 martie 2018 18:21
  7
  Vă mulțumim pentru materialul interesant despre supapa cu bilă ... Am încercat să străpun canalele din interiorul valvei cu bilă (chiar în balonul închis) pentru a forma Canalul Ionic de Apă, care avea scopul de a îmbogăți apa cu cationi .. A fost la stadiul experimental. Nu știu cum să activați canalele ionice, din potențialul general al Minusului, asta înseamnă că nu totul este încă pierdut - cu Shutter Ball ... Pare conservator, dar foarte
  de încredere ..
  1. Gregory
   #2 Gregory vizitatori 31 martie 2018 18:46
   6
   Și am făcut-o. Contact.
 2. Andrey din Karelia
  #3 Andrey din Karelia vizitatori 1 aprilie 2018 9:48 p.m.
  15
  ÎN PRIMUL CARE FURNIZAREA SPECIALĂ NU ESTE LIVRATĂ CORECT În al doilea rând, este bine dacă totul se întâmplă în casa de la țară și nu la etajele superioare, dacă ceva nu merge corect de 100 de ori mai ieftin pentru a instala o supapă nouă. Și în al treilea rând, apelați serviciul de urgență pe care îl aveți. curgeți la supapă și la sosire, dați un acord cu o înlocuire și, după orice doriți, fac asta de mult timp ... Am văzut suficient de multe lucruri pe care vor să le salveze în orice fel. Ce să riscă, după cum ne sfătuiește autorul, de când a blocat, data de înlocuire a venit pentru că a crescut sedimente și atât de des el re subminează în urmă cu aproximativ 7 ani.
 3. Dzhamshut
  #4 Dzhamshut vizitatori 2 aprilie 2018 9:52 p.m.
  4
  Și îl puteți încerca cu ultrasunete)))
 4. Invitat Vladimir
  #5 Invitat Vladimir vizitatori 3 aprilie 2018 15:04 p.m.
  2
  Pentru a păstra suprafața mingii, robinetul trebuie să fie complet deschis. Suprafața în acest caz nu are contact cu mediul.
  Spune despre un fel de supapă? O supapă nu este deloc o macara, nu le confunda.
 5. Invitat Vladimir
  #6 Invitat Vladimir vizitatori 3 aprilie 2018 15:32
  2
  Când instalați robinetul cu bilă, asigurați-vă că picurați uleiul în tulpină și strângeți Multă vreme se va roti ușor și nu trebuie să folosească o cheie reglabilă. Și cel mai important, macara trebuie să fie complet deschisă.
 6. instalator
  #7 instalator vizitatori 6 aprilie 2018 14:58 p.m.
  6
  Întoarce macarale de cel puțin două ori pe lună și totul va fi bine.
 7. Ramils
  #8 Ramils vizitatori 8 aprilie 2018 09:57
  1
  Totul este mult mai simplu.
  Dacă robinetul cu bilă este blocat, îl puteți cunoaște cu apă. Dacă apa fierbinte curge prin robinet, turnați apă rece și rece pe robinet. Sub influența frigului, materialele, în special alama termoconductoare, scad rapid în dimensiune și, prin urmare, va fi mai ușor să deschideți robinetul.
  Dacă robinetul este pentru apă rece, trebuie să turnați apă caldă peste robinet. Detaliile se vor extinde. Apoi, turnați apă cu gheață. Macara trebuie să se deschidă cu ușurință.
  Un mod universal: Pentru a turna un robinet blocat cu orice apă, apoi apă caldă, apoi rece la fiecare 10 ori, ceea ce „dezleagă” designul robinetului.
 8. Alexander
  #9 Alexander vizitatori 10 aprilie 2018 08:43
  11
  De aceea, nu este nimic mai bun decât o macara sovietică. Da, sunt de acord că nu este frumos și nu este atrăgător, dar nu poate fi comparat cu toate aceste prostii chineze din punct de vedere al fiabilității.
 9. Invitat Andrey
  #10 Invitat Andrey vizitatori 12 aprilie 2018 15:07
  12
  Macara sovietică este de încredere ??? Este de încredere prin scurgerea sa eternă ... Câți ani ai, tânăr? Probabil că ai văzut sovieticul doar în cinema.

  PS Puneți Italia normală și nu un fluture, ci cu o pârghie. Și nu vor fi probleme. Și deschide-închide regulat, desigur.
  1. pune finlandeză.
   #11 pune finlandeză. vizitatori 21 mai 2018 14:53
   0
   calitate finlandeză reală .. mixerul de oras cu termostat funcționează de 26 de ani. pret 120 cu acum 10 tr în această perioadă, 3 mii. probabil că a luat vreo zece chinezești fără termostat. și mai multă muncă de înlocuit.
   economia trebuie să fie economică
 10. Musafir Alex
  #12 Musafir Alex vizitatori 25 aprilie 2018 9:21 p.m.
  6
  Încălziți robinetul cu un uscător de păr obișnuit.
 11. maximă
  #13 maximă vizitatori 28 aprilie 2018 14:51 p.m.
  0
  răsuciți mai mulți lacatus va fi mai bogat numai atunci când îl spargeți la fiecare 5 mai scumpe îl va repara
 12. trage
  #14 trage vizitatori 21 mai 2018 14:56
  4
  periodic la fiecare șase luni, deschideți și închideți robinetul .. dar există o nuanță când apa curge. altfel, sub bila unui robinet cu apă stagnantă, apa pură de neegalat în lume se amestecă cu cărămida. nisip și rugină. iar apoi macaraua curge de-a lungul tulpinii
 13. Invitat Igor
  #15 Invitat Igor vizitatori 26 noiembrie 2018 11:45
  0
  Bine spus. Este important să nu economisiți elemente cum ar fi supapele cu bilă. Prin urmare, trebuie să instalați imediat supape de oprire de înaltă calitate ale producătorilor dovediți, precum RB italian, de exemplu. În toată casa mea sunt supapele lor cu bilă, grozave. Se întorc lin, ușor, nu se lipesc.
 14. Eugene
  #16 Eugene vizitatori 6 ianuarie 2019 19:33
  0
  Am problema opusă. Macara se întoarce, dar nu ține apă. Schimbați macaraua sau reparați?
 15. Invitat Yuri
  #17 Invitat Yuri vizitatori 10 februarie 2019 11:21
  2
  Cel mai important lucru, după cum a recomandat un instalator familiar, este faptul că specificul supapelor cu bilă sunt astfel încât, în procesul de utilizare a acestuia, trebuie să fie deschis sau închis! Dacă este întunecat sau închis, acesta va deveni acru. Am verificat-o eu!)
 16. Invitat Vladislav
  #18 Invitat Vladislav vizitatori 1 martie 2019 16:02
  0
  Și dacă macaraua se învârte, dar nu se suprapune ??
 17. Igor
  #19 Igor vizitatori 22 iulie 2019 8:14 p.m.
  0
  Metoda funcționează cu adevărat. Am mutat macaraua absolut „moartă” cu un minut înainte să fie complet închisă.Respect pentru autor!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat