DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Scaun din țeavă din PVC
desen de mobilier este din ce în ce mai mulțumit de inovații neobișnuite, extinzând percepția tradițională asupra lucrurilor. Așadar, astăzi vă aducem în atenție un scaun de casă realizat din țevi din PVC, pe care orice maestru îl poate face. Hai să mergem!
Taburet din țeavă din PVC

materiale:
 • Conducta din PVC, diametru 25-32 mm;
 • Fitinguri: piesă transversală - 2 buc, tee de conectare drept - 8 buc, mufă fără fir - 8 buc;
 • Placaj, grosime 10-16 mm;
 • Șuruburi autofiletante pentru o bancă de cuplare;
 • Lac sau vopsea pe lemn.

Instrumente:
 • Fier de lipit pentru țevi din PVC;
 • jigsaws;
 • Surubelnita sau surubelnita Phillips;
 • Masina de slefuit sau masina de slefuit;
 • Foarfece de plumb sau un ferăstrău pentru metal;
 • Cuțit de vopsea;
 • Banda de măsurare, creion sau marker.

Taburet din țeavă din PVC

Taburet din țeavă din PVC

Procedura de asamblare a scaunelor din conductele de plastic


Soldați crucile


Baza scaunului nostru va fi două cruci identice ca mărime, care îndeplinesc rolul tătarilor superiori și inferiori. Pentru o cruce, vor fi necesare următoarele fitinguri: cruce - 1 buc, tee de conectare - 4 buc. Lungimea conductei este măsurată empiric, ținând cont de distanța de lipire.
Crucea finisată trebuie să devină pătrată, iar dimensiunea sa este mai mică decât dimensiunea banchetului cu câțiva centimetri pe fiecare parte. Lipirea se realizează cu o fieră de lipit, cu o întârziere de timp optimă pentru diametrul ales al conductei.
Cea mai uniformă tăiere a țevilor din PVC este obținută de foarfeca specializată. Cu toate acestea, este posibil ca acest instrument să nu fie disponibil pentru toată lumea. Puteți să-l înlocuiți cu un ferăstrău pentru metal, tăiați curbura tăierii cu un cuțit de vopsea. De asemenea, elimină bavurile pentru o mai bună lipire.
Sfat!
Costul conductelor din PVC diferă în funcție de calitatea producătorului și a destinației. Așadar, de exemplu, conductele pentru alimentarea cu apă caldă sunt de ordinul mărimii mai scumpe decât pentru frig. Pentru produse similare, nu contează tipul de țeavă, ci lipirea de înaltă calitate și fiabilă.
Taburet din țeavă din PVC

Taburet din țeavă din PVC

Taburet din țeavă din PVC

Realizarea unui cadru de scaun


Cu bucăți de țevi din PVC cu același diametru, asamblăm ambele cruci, formând un cadru de scaun. Puteți accepta dimensiunile generale pe care autorul videoclipului le stabilește în produsul său.
Avantajul țevilor din PVC ca material este că, cu o selecție inexactă de dimensiuni, puteți oricând să lipați sau, dimpotrivă, să tăiați conducta în lungime. În cazul nostru, merită luat în considerare prezența dopurilor pe ambele părți ale cadrului. Acestea pot fi lipite prin secțiuni mici de țeavă, reglând astfel înălțimea scaunului nostru.
Taburet din țeavă din PVC

Taburet din țeavă din PVC

Taburet din țeavă din PVC

Facem un banchet


Scaunul de scaun se numește bancă. O facem dintr-o bucată pătrată de placaj. Dimensiunea obișnuită a unei banchete este de 30-35 cm. Am văzut-o cu un puzzle sau un ferăstrău, rotind margini de-a lungul razei corecte. Șmirghel sau un polizor prelucrăm coastele și tăiem marginile în jurul perimetrului.
Marcăm patru găuri pentru șuruburile autofiletante pentru fixarea băncii pe cadru. Răsturnați ușor orificiile din față, astfel încât șuruburile să nu se lipească din exterior. Forați găurile cu o șurubelniță sau un burghiu. Banca este aproape gata.Pentru utilizare pe termen lung, poate fi vopsit sau lăcuit.
Taburet din țeavă din PVC

Colectați scaunul


Expunem cadrul scaunului exact în centrul găurilor. Lipim șuruburile de mână și le răsucim cu o șurubelniță sau o șurubelniță. Verificăm stabilitatea scaunului astfel încât toate picioarele să fie uniforme.
Taburet din țeavă din PVC

Taburet din țeavă din PVC

Taburet din țeavă din PVC

Am obținut un exemplu excelent de mobilier de țară, care, datorită materialelor moderne, va servi cu credință mai mult de o duzină de ani. Costul componentelor este foarte scăzut, iar pentru mulți maeștri se stabilesc în general ca copii de rezervă într-o rezervă profundă. Dar vă oferim o modalitate minunată de a le aplica în beneficiul afacerilor și economiei, deoarece pentru asta, în esență, sunt necesare. Tuturor stăpânilor de noroc și bună dispoziție!

Urmărește videoclipul


Comentarii (6)
 1. Invitat Sergey
  #1 Invitat Sergey vizitatori 7 martie 2018 20:20
  1
  Propunere foarte practică și nu este dificil de fabricat. Singurul lucru pe care vreau să îl corectez autorul este că conductele pentru drenare și armate pentru încălzire nu diferă în preț de un ordin de mărime, ci doar o dată la doi, ceea ce este mult mai mic decât un ordin de mărime. Ordinea este considerată diferența de zeci de ori, două ordine de sute de mărime și așa mai departe.
 2. popvovka
  #2 popvovka Vizitatori 7 martie 2018 23:17
  0
  Când nu există experiență în conductele de sudare, puteți rata cu lungimea. Eu însumi știu, în timp ce sunt obișnuit, mi-am refăcut „perfecționismul” de atâtea ori.
 3. SEIS
  #3 SEIS vizitatori 11 martie 2018 11:53
  0
  ai nevoie de un castor pe canal
 4. Bunicul Mikulas
  #4 Bunicul Mikulas vizitatori 15 martie 2018 16:28
  1
  Aș dori să știu capacitatea de încărcare a acestui scaun. aici este greutatea mea, de exemplu, cu puțin mai puțin de 150 kg și nu o să slăbesc.
 5. Vasya
  #5 Vasya vizitatori 17 iunie 2018 11:16 p.m.
  0
  scaun rece.
 6. Vova Leontiev
  #6 Vova Leontiev vizitatori 12 iunie 2019 19:24
  0
  doar un pic mai ușor este designul. în locul celor superiori cu dopuri, doar colțurile de 90 de grade sunt suficiente.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat