DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Masă mare din țevi de plastic
Masă mare din țevi de plastic

Masă mare din țevi de plastic

Nu este prima dată când fac ceva din țevi din PVC. Și am decis să împărtășesc o nouă creație.
După cum arată numele clasei de maestru, vă voi spune cum să faceți o masă mare dintr-o ușă goală și țevi de plastic. O astfel de masă poate fi folosită după cum doriți: ca bancă de lucru, birou, contor în magazin și chiar ca masă pentru o masă de familie. Totul depinde de obiectivul tău. Aveam nevoie de o duzină din aceste tabele și le folosim ca pe cele scrise.
Fiecare masă a costat aproximativ 75 de dolari.
Masa se încadrează perfect în atmosferă și arată destul de decent. Blatul este perfect neted și poate fi vopsit în orice culoare. Iar cel mai mare avantaj al său este dimensiunea sa uriașă, 90 cm lățime și 200 cm lungime.

Câteva note despre acest proiect:
Blat de lucru gol față de corpulent: M-am așezat pe prima opțiune, deoarece este mai economic și nu avem nevoie de tabele prea puternice. Dacă aveți de gând să utilizați masa ca banc de lucru, atunci o ușă solidă este mai bună pentru un blat. Va costa mai mult și va fi mai greu (de fapt, acest lucru este bun). Și fundația va rămâne destul de potrivită pentru o astfel de opțiune.
Despre Fitinguri: Veți avea nevoie de un set de accesorii de mobilier cu capace, elemente de fixare pentru blat și cruci spațiale. Puteți reduce costul tabelului înlocuind elementele de conectare cu instalații sanitare obișnuite, dar atunci nu va arăta atât de bine.
Despre conducte: Pentru acest proiect, am oprit alegerea conductelor care sunt utilizate ca conducte de hidrogen. Dar dacă vom face ceva similar în viitor, probabil vom alege opțiuni de mobilier mai îngrijite, puternice și mai durabile.

Instrumente de masă


Masă mare din țevi de plastic

Instrumente:
Veți avea nevoie de un instrument de tăiere a conductelor. Poate fi un ferăstrău, foarfece speciale sau un ferăstrău. După cum preferi.
Un burghiu sau șurubelniță electrică pentru conectarea elementelor de fixare la partea inferioară a blatului.
Veți avea nevoie de cel puțin cincisprezece șuruburi scurte cu dibluri de gips-carton. Nu este nevoie de dibluri, dar uneori trebuie să le utilizați pentru fixarea mai fiabilă a blatului.
Adeziv pentru conducte de plastic, cu care puteți repara toate conexiunile. Rezultatul ar trebui să fie un tabel care nu se pliază. În mod alternativ, pentru a fixa o montare cu o conductă, puteți înșuruba șuruburi de 10 mm la îmbinări.

Detalii de bază


Masă mare din țevi de plastic

Masă mare din țevi de plastic

Masă mare din țevi de plastic

Masă mare din țevi de plastic

Masă mare din țevi de plastic

Masă mare din țevi de plastic

Masă mare din țevi de plastic

Așa cum am spus mai sus, am folosit o versiune de mobilier de accesorii din plastic. Întrucât aveam nevoie în principal de un set de cruci spațiale, elemente de fixare și dopuri. Toate celelalte elemente pot face parte din categoria instalații sanitare.
Iată o listă cu ce am folosit:
  • 5 mufe cu diametrul de 1-1 / 4 inci.
  • 5 elemente de fixare cu diametrul de 1-1 / 4 inci.
  • 4 cruci spațiale cu un diametru de 1-1 / 4 inci.
  • 4 tee cu un diametru de 1-1 / 4 inch.
  • 2 cruci obișnuite cu un diametru de 1-1 / 4 inci.

Pentru a reduce costul proiectului, am folosit conducte de apă din plastic, dar mobilierul va fi mai precis și mai durabil, dar în același timp scump. Aveam nevoie de aproximativ 10 metri de țeavă. Acesta a fost tăiat în următoarele segmente:
  • 5 segmente 8 cm lungime.
  • 10 segmente 30 cm lungime.
  • 4 bucăți de 50 cm lungime.
  • 4 bucăți de 50 cm lungime.

Asamblarea mesei: PARTEA 1


Masă mare din țevi de plastic

Pentru a facilita înțelegerea la care se atașează, am făcut un desen.
Acum să începem.
Montaj: partea 1.
Primul lucru de făcut este să asamblați laturile tabelului folosind diverse elemente de conectare, așa cum se arată în figură. Elementele de montare cu un contur negru și lungimile conductelor evidențiate în roșu. Aceasta va arăta ca prima sau partea stângă a tabelului.
Vă recomand să o montați mai întâi fără lipire, apoi să dezasamblați și să aplicați lipici pe elementele de montaj. După cum probabil ghiciți, după lipirea părților, va fi imposibil să vă detașați unul de celălalt.
Aplicați lipici pe interiorul armăturii, unde țeava se prinde de ea. Asigurați-vă că țeava intră în gaură în unghiul drept și numai atunci folosiți forța pentru a-l micsora complet.
NOTE:
Majoritatea instrucțiunilor spun că lipiciul se aplică atât pe suprafața interioară a fitingului, cât și la capătul conductei, dar am găsit acest lucru inutil.
Dacă nu doriți să folosiți lipici (deoarece este dăunător atunci când este utilizat în interior), puteți utiliza șuruburi prin înșurubarea lor în locul în care este montat montajul pe țeavă.
Am încercat să mă asigur că marcajul din fabrică pe țevi a fost îndreptat către partea din spate a mesei (unde sunt cruci spațiale). Deci nu vor fi evidente și, ulterior, nu vor trebui să fie îndepărtate cu acetonă. Fotografia arată că într-un caz nu am urmărit acest moment. Aflați din greșelile mele.
Montaj: partea 2.
Masă mare din țevi de plastic

Următoarea etapă de asamblare este similară cu prima, doar acum trebuie să faceți a doua parte (dreapta) a mesei, o copie oglindă a părții din stânga. Prin urmare, crucea spațială trebuie să arate în sens invers.

Montaj: Spate


Masă mare din țevi de plastic

Acum a venit timpul să alcătuim partea din spate a mesei, care este destul de simplu. Pentru această etapă, veți avea nevoie de elemente de fixare, dopuri și două cruci. Conectați crucile de pe părțile laterale la conductele de 50 cm (30 ”), așa cum se arată.
Când asamblați și lipiți suportul central, acest lucru trebuie făcut într-o poziție orizontală pe podea, astfel încât toate elementele să fie în același plan.

Asamblare de masă: Combinarea pieselor


Masă mare din țevi de plastic

Masă mare din țevi de plastic

Acum este timpul să punem tot ce este legat de plastic într-un singur design.
Conectați conductele din spate la elementele de montaj corespunzătoare din partea dreaptă și stânga, așa cum este arătat. Și din nou, vă recomand să faceți mai întâi totul fără lipici pentru a vă asigura că totul se potrivește fără probleme.
După ce vedeți că elementele pot fi lipite, dezasamblați piesele și aplicați lipici pe părțile interne ale crucilor spațiale ale primei părți și introduceți conductele părții din spate în ele. Până la uscarea lipiciului, asigurați-vă că piesele sunt fixate uniform. Strângeți piesele timp de 30 de secunde.
Apoi, aplicați lipici pe elementele corespunzătoare din partea a doua și conectați-l în mod similar la spate. Apăsați din nou timp de 30 de secunde.
Acum baza dvs. pentru masă este gata. Iar masa este aproape gata.

Montaj: blat


Masă mare din țevi de plastic

Masă mare din țevi de plastic

Problema cu ușile goale: o ușă goală este formată dintr-un cadru și nervuri interne, care se află între foi pentru o rezistență suplimentară. Toate golurile sunt umplute cu carton, spumă sau rămân goale.
Deoarece este dificil să se stabilească unde se află aceste coaste, fixăm blaturile de lucru la întâmplare. Dacă vă aflați într-un gol, folosiți o diblă pentru gips-carton.
Cum merge întregul proces: așezați ușa goală pe podea, cu latura în jos, care ar trebui să fie partea superioară a blatului. Întoarceți structura țevii din PVC și așezați-o pe suprafața ușii, astfel încât elementele de fixare să fie pe ușă.
Aliniați cadrul de plastic, astfel încât acesta să fie centrat, iar elementele de fixare trebuie să fie distanțate în mod egal de marginile blatului. Apoi, folosind un creion, notează unde să înșurubați șuruburile.
Scoateți structura de plastic de pe blat în lateral. Folosind un burghiu sau o șurubelniță, înșurubați șuruburile în locurile marcate.
Dacă intră ușor, atunci ești într-un loc gol. Deșurubați șurubul și introduceți diblul.
Dacă șurubul intră pe ușă cu efort, atunci vă aflați într-un element de lemn al unui cadru sau al unei coaste. Această fixare în sine va fi fiabilă și nu este nevoie de dibluri.
După ce ați stabilit în ce locuri sunt necesare diblurile și în ce nu, deșurubați toate șuruburile și așezați din nou baza de plastic pe blat pentru a vă asigura că toate orificiile se întâlnesc cu orificiile de fixare.
NOTĂ:
Toate acestea pot fi evitate prin utilizarea unei uși solide ca blat. În cazul meu, ușa goală a fost folosită doar în scopul economisirii.
În cele din urmă, conectați blatul la bază cu șuruburi. Acum aveți o masă complet asamblată care stă cu susul în jos.

Impregnarea blaturilor


Masă mare din țevi de plastic

Masă mare din țevi de plastic

În sfârșit, aveți o masă uriașă, robustă, complet funcțională.
Acum puteți aplica vopsea sau alte produse pe blat. Am decis să lăsăm totul în forma sa naturală, cu toate acestea, petele de apă ies puternic în evidență pe o suprafață subțire, așa că vă recomandăm să folosiți impregnare sau vopsea impermeabilă.
Ca în cazul oricărui alt proiect care implică țevi de plastic, dimensiunea mesei poate fi ușor modificată în funcție de nevoile dvs. Ușile sunt mai mici, astfel încât conductele pot fi mai scurte. De asemenea, puteți crește înălțimea mesei înlocuind elementele țevii cu o lungime de 8 cm cu altele mai lungi.

Sper că v-a plăcut să citiți acest atelier.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat