DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Desulfat electronic
Toți cei care măcar o dată s-au întrebat "de ce bateria se defectează", Știe că majoritatea bateriilor defectează din cauza sulfatării plăcilor. Toate bateriile cu plumb sunt susceptibile la acest fenomen.
Circuit electronic de desulfator

Am fost surprins de simplitatea desulfatorului electronic de recuperare a bateriei. De fapt, toate manipulările au ajuns la conectarea dispozitivului miracol la baterie și va începe restaurarea plăcilor sulfatate. Mai mult decât atât, bateria nici nu a trebuit să fie scoasă din mașină, deșurubați borcanele conservelor pentru a îndepărta excesul de gaz și a efectua alte acțiuni. Nici conectarea unui încărcător nu este necesară. Da, și practic nu este nevoie de un control special - am aruncat terminalele și merg să-ți fac treaba, iar dispozitivul va face totul de unul singur.
Datorită dispozitivului în cauză, nu puteți doar să vă restaurați bateria, dar puteți efectua și întreținerea preventivă a bateriilor care încă funcționează. Astfel, veți extinde serviciul lor ani de zile.

Principiul de funcționare al desulfatorului


Desulfatorul este alimentat de o baterie pe care o restabilește. Prin același circuit de putere, el generează impulsuri de înaltă frecvență puternice invers. De multă vreme se știe că astfel de impulsuri introduc molecule de sulfat de plumb în rezonanță, drept urmare, se produce procesul invers - desulfarea și bateria își recuperează capacitatea și rezistența.
Desigur, această metodă de recuperare are dezavantajele sale: nu toate bateriile sunt recuperabile, dar aproximativ 85 la sută. Și asta, vă voi spune, este o șansă foarte bună să încercați această metodă. Un alt dezavantaj este procesul foarte lung de recuperare, care poate dura de la o zi la o lună.

Circuitul desulfator


Circuit electronic de desulfator

Pe cipul 555, este montat un oscilator principal, care generează impulsuri scurte cu o frecvență de 1-3 kHz. Elementele C1 și R3 filtrează tensiunea, asigurând funcționarea normală a generatorului. Ieșirea microcircuitului este încărcată pe un tranzistor, care comută inductanța. Un impuls scurt puternic apare în bobina L1 după închiderea tranzistorului. Acest impuls este returnat înapoi bateriei prin dioda D1 și condensatorul C4.
detalii:
Capacitatea C1, C4 - este indicată în microfaraduri. C1 este mai bine să luați nu la 30 uF, ci la 300 uF. Este mai bine să faceți compozit C4 conectând în paralel 4 condensatoare de 22 de microfarad, deoarece i se impune o sarcină foarte mare.
Inductanțele L1 și L2 sunt înfășurate pe inelele de ferită. Totul depinde de permeabilitatea nucleului magnetic și de diametrul inelului. L1 Am aproximativ 45 de temple de sârmă 0,8 mm, iar bobina L2 de 70 de rotații ale unui astfel de fir. În general, recomand să folosiți un tester cu măsurarea inductanței atunci când bobinele sunt înfășurate. Inelele pot fi preluate de la sursele de alimentare inutile pentru computer.
D1 - orice puternic 15-25 A.

Ansamblu Desulfator


Desulfat electronic

Am asamblat circuitul pe o placă de pâine, am sigilat jumperii cu bucăți de sârmă de jos. Tranzistorul instalat pe un mic radiator.
Apoi am instalat această placă într-un caz improvizat. Desigur, dimensiunile sunt supradimensionate, iar dispozitivul poate fi făcut mult mai compact.
Desulfat electronic

Testarea funcționării Desulfator


Este recomandabil să conectați desulfatorul la baterie printr-o siguranță, deci există două amperi. Deși rezistența impulsurilor există mult mai mare, dar durata lor nu este suficientă pentru a dezactiva siguranța.
După conectarea dispozitivului, ar trebui să auziți un scârțâit slab, care indică funcționarea normală a dispozitivului.
Desulfat electronic

Ei bine, verificarea finală se poate face doar folosind un osciloscop. Pentru a face acest lucru, conectați mai întâi sondele la intrarea tranzistorului (diagrama verde).După ce vă asigurați că generatorul funcționează, puteți conecta sondele paralele cu ieșirea dispozitivului (diagrama galbenă). Și veți vedea impulsuri periodice asemănătoare vârfului, care indică funcționarea normală a desulfatorului. La vârf, aceste impulsuri ating 30 V, iar la bornele bateriei în sine. Iar puterea curentă variază între 15-25 A.

Procesul de recuperare a bateriei


Înainte de recuperare, este recomandabil să încărcați complet bateria. Dacă doriți să restabiliți bateria pe val, asigurați-vă că aruncați un terminal de alimentare al mașinii, pentru a nu deteriora electronica mașinii.
Apoi, conectați desulfatorul și așteptați. Timpurile de așteptare sunt întotdeauna individuale. Tot ce vă este necesar este monitorizarea periodică a bateriei - măsurarea tensiunii pentru a preveni descărcarea completă. Măsurarea tensiunii trebuie făcută cu desulfatorul oprit, acest lucru este obligatoriu.
Rezultatul maxim poate fi obținut numai după 4 săptămâni de funcționare continuă a desulfatorului.
Deși dispozitivul este autonom, nu recomand să lăsați nesupravegheat.

Desulfator chinezesc


Desulfat electronic

Desulfat electronic

Ali Express, puteți cumpăra un kit gata pregătit pentru asamblare, consultați - .
Sau un dispozitiv complet terminat, vezi - .

Urmăriți videoclipul de pe ansamblul kitului chinezescVedeți cum să configurați bateria cu un desulfator.


Comentarii (4)
 1. Augustin
  #1 Augustin vizitatori 31 ianuarie 2018 15:31
  1
  Chinezii - BUNURI BUNURI! În FIECARE sat, acestea se schimbă ceva (A, OAMENI NOASTRE Așteaptă MULȚI DIN SKY).
 2. Vladimir Anisimov
  #2 Vladimir Anisimov vizitatori 2 februarie 2018 01:47
  3
  Ceva este foarte îndoielnic, o lună de funcționare continuă cu un curent de 15-20 de amperi, desigur că am auzit despre perpetuum - un mobil,
 3. maximă
  #3 maximă vizitatori 28 august 2018 18:40
  0
  Vrei să spui că poți cumpăra cu prostie un desulfator chinezesc, să schimbi inductanța la propria ta și să o folosești? Mi-e lene să se lipească pe un panou. Iar tranzistorul poate fi înlocuit cu unul mai puternic. Este necesar să te uiți.
 4. Invitat Sergey
  #4 Invitat Sergey vizitatori 3 octombrie 2018 08:37
  0
  De ce nu plutește, dispozitivul bobinei rewound c4 a schimbat tranzistorul și cipul a schimbat LED-ul este aprins

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat