DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
Pentru a aprinde vatra, unii folosesc cărbune, alții folosesc gaz, iar alții preferă cărbune.
Am citit despre cărbune și am identificat pentru mine trei dintre principalele sale calități pozitive: arde mai curat decât cărbunele, costă o comandă de mărime mai ieftină și o puteți găti singur.
Cărbunare

Am privit mai multe instrucțiuni pentru cărbunele de gătit auto, iar această metodă mi s-a părut cea mai simplă și mai ieftină. Inițial, l-am „săpat” undeva pe internet acum câțiva ani, dar în acel videoclip, tipii au folosit butoaie de 210 litri cu țevi. Nu am astfel de conserve de oțel sau butoaie închise la dispoziție. Cum am ieșit din situație? Acum vă voi spune totul în detaliu.

Instrumente și material


Cărbunare

Cărbunare

În general, avem nevoie de:
 • Lemn de aprindere și lemn de cărbune.
 • Instrumente pentru tocat și tocat lemn.
 • Recipient metalic și tot ce ai nevoie pentru a-l sigila.

Ce am folosit:
 • Un ferăstrău cu lanț fără fir, deși un ferăstrău manual obișnuit este, de asemenea, destul de potrivit.
 • Cuțitul de luptă Ka-Bar pentru tăierea lemnului fin, o pană și un ciocan, deși puteți folosi un cuțit pentru a toca o șindrilă (ca în povestea mea cu realizarea unei forje, așa că voi face un cuțit pentru a tăia o șindrilă dintr-o lamă veche de tuns iarba).
 • Un bloc de lemn pentru a bate un cuțit (sau un cuțit pentru despicarea unei șindrilă).
 • Stejar roșu pentru aprindere.
 • Cafeaua poate fi un recipient.
 • Folie de aluminiu pentru etanșarea containerului.

Tăiem, mizăm și aruncăm într-un borcan


Cărbunare

Cărbunare

Cărbunare

Cărbunare

Cărbunare

Nu am putut surprinde totul în mod corespunzător pe aparatul foto, pentru că mi-am pierdut trepiedul undeva, dar cred că veți înțelege totul deja.
Mai întâi, am tăiat barele de stejar roșu cu puțin mai puțin decât înălțimea cutiei de cafea, apoi le-am zdrobit în bucăți de aproximativ 20 mm grosime.
Mi-am dat seama de grosimea ochiului. Întrucât intenționez să folosesc acești cărbuni pentru a aprinde vatra, m-am gândit că barurile mici nu vor funcționa pentru mine. Dacă aveți în vedere, de asemenea, că totul a fost făcut ca un experiment cu un rezultat necunoscut, aveam nevoie de bare cu cea mai mare suprafață posibilă pentru ardere.
Apoi am umplut conserva cu lemn cât mai strâns, după care am acoperit-o cu folie de aluminiu. Am făcut o mică gaură în folie pentru a îndepărta umezeala și gazele din lemn.
Când arzătoare de lemn în absența oxigenului, emite gaz de lemn, care, întâmplător, poate fi util în gospodărie. În principiu, mașinile pot fi alimentate chiar cu acest gaz! Din cauza gazelor, un container complet sigilat în cazul nostru se va transforma într-o bombă de timp. Folia de aluminiu cu o gaură evită acest efect.

Fa foc


Cărbunare

Cărbunare

Cărbunare

Cărbunare

Cărbunare

Siguranța vine în primul rând!
O găleată sau un alt recipient cu apă din apropiere este o condiție prealabilă. A plouat timp de 2 zile, dar focul poate izbucni brusc și foarte repede, așa că trebuie să fii pregătit să îl oprești în orice secundă. Aveam la îndemână aproximativ 40 de litri de apă.
Am aprins focul într-un recipient de oțel fabricat de sine, pe care l-am făcut acum câțiva ani în cadrul cursurilor de sudare. Mi-am propus să fac un grătar din el.
Am o barbă destul de lungă și obișnuiam să o trag deja, așa că iată sfatul meu pentru toți cei care poartă bărbi lungi: împletiti-le în împletituri sau trageți-le într-o cămașă! Cred că o împletitură la "coadă de pește" este o opțiune bună, în timp ce împletiturile tradiționale din trei șuvițe diverg destul de repede.
Pentru cei care au părul lung: colectați-i din spate într-o împletitură sau într-un cozonac, pentru a nu scăpa. Creșterea lor din nou nu este atât de ușoară. Lungimea părului meu nu depășește 3 cm, așa că această întrebare nu mă mai deranjează.
Așa că, m-am hotărât să înșel puțin, folosind un aparat de aer pentru a aprinde. În calitate de colț, am folosit tăieturi de pin din atelierul meu și am luat grinzi de pin uscate pentru aprindere - toate acestea vor ajuta stejarul roșu să se aprindă.
Am făcut un foc și am pus un stejar deasupra, dar focul a ars slab. Metoda tradițională de preparare a cărbunilor necesită răbdare, dar chiar mi-am dorit să reușesc până seara! De aceea, am trimis un ventilator la foc, iar după aproximativ o jumătate de oră a acoperit complet copacul. Este timpul să treci la următorul pas.

Ne uităm și așteptăm


Cărbunare

Cărbunare

Cărbunare

Cărbunare

Am acoperit cutia de cafea cu rafturi și am lăsat ventilatorul pornit pentru a menține o temperatură ridicată de ardere.
După aproximativ 20 de minute, fumul a pornit din conservă, dar a fost doar evaporarea apei, despre care am vorbit la început.
Aproximativ o oră mai târziu, gazele lemnoase au plecat. Ura! Asta înseamnă că totul funcționează așa cum trebuie, iar lemnul se transformă în cărbune! După vreo oră, focul aproape că a dispărut și am decis să aduc puțin foc în gaura din folie pentru a mă asigura că gazul din lemn nu va mai fi emis. Totul este aproape gata!
Am scos conserva de pe foc cu ajutorul a două tije și am aruncat ceva pământ deasupra pentru a sigila complet recipientul - aerul nu ar trebui să intre acolo, altfel, datorită diferenței de presiune, va permite cărbunelui să se ardă mai departe.
Am așteptat aproximativ o oră, după care am deschis cutia și am văzut produsul finit.

Gânduri de rezultat și rezumat


Cărbunare

Cărbunare

Am deschis cutia răcită, am curățat murdăria, am aruncat cărbunele și i-am rupt bucățile mici de aproximativ 5 cm lungime. De fapt, voiam doar să mă asigur că arborele era suficient de carbonizat. Și eram convins de asta! Am primit aproximativ 3 litri cubi de cărbune pur!
Gândurile mele despre experiență:
Până nu termin să-mi construiesc cornul, nu voi putea spune cu siguranță cât de bun este acest cărbune, iar materialul obținut nu va fi suficient. Așadar, va trebui să repet acest proces de câteva ori pentru a reumple proviziile.
De fapt, am fost surprins de cantitatea de cărbune primită - după experiment, banca era doar pe jumătate plină.
Dacă nu aveți la îndemână o astfel de cutie pentru cafea, dar există bani în numerar gratuit, puteți cumpăra o cutie pentru vopsea. V-aș recomanda să căutați una dintre acele cutii metalice strălucitoare care sunt vândute în feronerie.
Vă sfătuiesc să utilizați lemn de esenta tare, deoarece acestea sunt de obicei mai dense decât coniferele, iar în timpul procesului de ardere, nu va fi eliberată gudron și suc.
Sper că v-a plăcut instrucțiunea mea și sper că cineva o va găsi utilă!
În cele din urmă am terminat vatra și am folosit cărbunele rezultat. S-a dovedit că nu este rău - cărbunele dă o căldură puternică, în timp ce se aprinde destul de repede.
Cărbunare

Comentarii (2)
 1. Alexander
  #1 Alexander vizitatori 29 ianuarie 2018 03:11
  4
  Mai ieftin de cumpărat gata.
 2. PC
  #2 PC vizitatori 14 februarie 2019 11:52
  0
  Poate este mai ușor doar să pui lemne de foc în grătar și să aștepți până se arde la cărbune? roși Cu greu durează mai mult clipit

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat