DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Suport pentru garaj
Do-it-yourself rack garaj

M-am săturat să plătesc închirierea unui depozit și am vrut să-mi pun garajul în ordine, așa că am decis că este timpul să fac rafturi. La început m-am gândit să le cumpăr, dar având în vedere cât vor costa, am avut ideea să le fac eu.

Design rafturi


Do-it-yourself rack garaj

Do-it-yourself rack garaj

Între timp am lucrat la două proiecte, am încercat tot posibilul să mă gândesc la cel mai funcțional design. După vreo două săptămâni, am avut o idee. Am început prin măsurarea garajului, numărând câte rafturi am nevoie și cum să împart spațiul între ele. Garajul meu are o lungime de 5,5 metri, dar luând în considerare standardele locale pentru mărimea cherestelei, s-a decis realizarea unui raft de 5 metri. Distanța de la podea până la tavan a fost de 2,75 m. Cea mai apropiată placă de această dimensiune a fost de 2,45 m. În mod natural, nu am vrut să las un decalaj de 30 cm între partea superioară a suportului și tavanul, așa că voi folosi o placă de 3 metri prin tăierea acesteia la lungimea necesară. Determinând înălțimea rafturilor, m-am gândit la obiectivul principal: depozitarea cutiilor în care puteți menține lucrurile mai organizate. Sertarele mele au 42 cm înălțime, dar am vrut să las un spațiu mic deasupra, așa că înălțimea raftului a fost aleasă 45 cm.
De asemenea, am nevoie să depozitez niște echipamente (pentru alpinism, scufundări, drumeții) și am vrut să îl pun pe raft. Pentru a nu se îngrămădi unul pe celălalt, am decis să fac un raft înalt de 30 cm.
În momentul de față, ca și majoritatea proprietarilor de case, am acumulat o mulțime de lucruri diferite (greblă, lopeți, snowboard, costum de baie). Pentru toate acestea, aveam nevoie și să găsesc un loc. Prin urmare, aveam nevoie de un compartiment în care să poți agăța cârligele și să agăți totul acolo sau doar să îl ascunzi.
În acest moment, colecția mea de scule a crescut de la o cutie roșie mică la trei sertare și o pungă de scule. Pentru ei, am vrut să fac un banc de lucru, ca să pot lucra într-un garaj unde era uscat și cald. În mod ideal, ar trebui să aibă 1,5 m lățime.
Încă mai am un câine care iubește să înțeapă totul. Micul meu prieten are nevoie și de un loc mic în care să se poată refugia și să se mențină cald. I s-a atribuit întreaga parte inferioară stângă a suportului.

Ceea ce este necesar pentru un raft din lemn


Do-it-yourself rack garaj

După ce am făcut desenul, a fost necesar să calculez câtă cantitate de cherestea aș avea nevoie.
Am numărat:
 • 8 plăci 5 x 10 x 500 cm.
 • 23 placi 5 x 10 x 300 cm.
 • 6 foi de placaj 1,2 x 2,4 m.
 • Șuruburi din lemn.

Începem să fabricăm suportul


Do-it-yourself rack garaj

Do-it-yourself rack garaj

Acum câteva luni am nivelat pereții, pentru că proprietarii anteriori au făcut tot posibilul pentru a-i face îngrozitori. După puse și pictate, au început să arate destul de bine. Ajungând la muncă, mi-am dat seama că nu mă gândisem suficient unde și cum aș vrea să așez lucrurile. Am avut gânduri bune, dar în general eram slab pregătit. S-a planificat fixarea grinzilor suportului pe grinzile de sprijin din perete. În general, nu știam cum să le stabilesc cu ușurință locația. Din fericire, unul dintre vecinii mei a avut un dispozitiv electronic special pe care l-a împărtășit cu mine o zi. În primul rând, am înșurubat trei grinzi de câte 500 cm fiecare: unul sub tavan, celălalt la un metru de la podea și al treilea în partea de jos. După aceea, au luat 300 cm din placă și i-au tăiat la înălțimea tavanului. Tăiați-le la un moment dat, astfel încât probabil au ieșit la aceeași lungime.

Realizarea unui cadru extern


Do-it-yourself rack garaj

După fixarea cadrului interior, am început să-l fabricăm pe cel exterior. Deoarece structura sa era aceeași, am folosit interiorul ca șablon.
După ce rama exterioară a fost gata, am împins-o afară, constatând că plafonul s-a lăsat un pic și se oprește împotriva lui. Cu ajutorul unui ciocan, cadrul era în locul potrivit, unde l-am fixat pe tavan. În continuare, partea inferioară a fost instalată folosind nivelul astfel încât suporturile să stea vertical.

Fixarea raftului


Do-it-yourself rack garaj

Do-it-yourself rack garaj

După ce cadrul a fost aliniat uniform și vertical, l-am fixat în siguranță în tavan, în podea și în mijloc.
Acum partea dificilă rămâne - întruchiparea proiectului meu în realitate. A trebuit să renunț la 30 cm de raft, deoarece la fixarea grinzilor se pierd cel puțin 10 cm înălțime pentru fiecare.
După instalarea suporturilor raftului, decupajele au fost făcute în scândurile din apropierea pereților, astfel încât placajul să se potrivească perfect și nimic nu putea cădea peste raft.

plus


Do-it-yourself rack garaj

Acum, că totul este asamblat, nu am vrut să cheltuiesc mai mulți bani și nu am cumpărat ușile pe care inițial îmi plănuisem să le instalez. Ideea este că puteți pune uși cu montare orizontală pe grinzi. Iar când garajul va fi deschis, vecinii curioși nu vor vedea colecția mea de lucruri.
Comentarii (1)
 1. Alexander
  #1 Alexander vizitatori 4 februarie 2018 19:39
  0
  Șeful de echipă buclat aprobă munca.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat