DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Kar-Karych din Smeshariki
Buna ziua, dragi vizitatori ai site-ului. În prezent, personajele celebrului serial animat rus „Smeshariki” sunt foarte populare, iar fiecare dintre ele este foarte atractiv în felul său. Jucăriile sub formă de personaje ale acestui desen animat se găsesc adesea în magazinele noastre, unde mergem uneori cu copii. Și copiii, văzând o asemenea frumusețe, încep să ne ceară să le cumpărăm. Dar ce se întâmplă dacă nu există suficiente bani pentru a cumpăra? Puteți economisi bani sau puteți coase singuri o copie foarte similară dacă găsiți materialele și instrumentele potrivite.
Mie, mi se pare Kar Karych, foarte bun. Pentru a face acest lucru, am avut nevoie să iau: hârtie de birou în mărime A4, foarfece, fire de culori albastru, roz, galben și negru, țesătură viscoză în culori albastre, roz și galben; lac negru, o perlă mare, împletitură subțire aurie, lipici de încredere (de exemplu, „Moment”), țesătură și fire negre, precum și un ac, umplutură (vată), ace de siguranță.
Pasul 1. Ajungând la ambarcațiune, am tăiat o formă de cerc din hârtie, care trebuie îndoită de două ori pentru ca centrul să fie marcat pe formă. După aceea, măsoară și notez cu un creion lungimea și lățimea:
KarKarych din Smeshariki

Pasul 2. Acum pliez laturile cercului în jumătate, adică cu vârfurile spre mijloc, pentru a face o probă de hârtie, în forma căreia trebuie tăiate patru părți din țesătură pentru cusutul corpului:
KarKarych din Smeshariki

În continuare, împlinesc din nou forma cercului și taie colțurile laterale superioare, după care obțin următorul model:
KarKarych din Smeshariki

Pasul 3. Acum trebuie să tăiem probe de hârtie pentru a adapta aripile și coada jucăriei, în conformitate cu dimensiunile eșantionului corpului. Apoi va fi posibil să luați țesătura și să decupați din ea detaliile în funcție de formele acestor probe, dar cu o liniuță de aproximativ 1,5 cm pentru cusătură.
Piesele pentru adaptarea trunchiului și aripilor trebuie tăiate în 4 bucăți.
Detaliile pentru croitorie trebuie să taie doar 2 buc .:
KarKarych din Smeshariki

Pasul 4. Urmează, de-a lungul contururilor probelor de hârtie, am cusut detaliile aripilor și cozii, apoi coase cele patru părți ale corpului, astfel încât să formeze un cerc.
Pentru cusut, puteți utiliza o mașină specială sau puteți coase manual o jucărie dacă doriți, punând sufletul în ea:
KarKarych din Smeshariki

Pasul 5. Întoarcem părțile cusute și umplem cu bumbac. Dacă forma corpului este neuniformă, poate fi procesată pentru a corecta denivelările.
După ce am umplut piesele cu bumbac, m-am gândit să fac ochii: mi se pare că pentru baza ochilor („sclera” albă), jucăria noastră poate lua foaie sau carton alb de plastic, iar pentru confecționarea pleoapelor, puteți lua țesătură roz. Elevii pot fi tăiați dintr-o foaie de plastic pe care se aplică lac negru. Pleoapele roz și pupilele negre trebuie lipite de formele albe ale ochilor (sclera), după care ochii finisați vor fi atașați de ambarcațiuni folosind un lipici bun (de exemplu, lipici special al mărcii 88-HT):
KarKarych din Smeshariki

Pasul 6. „separatăm” părțile aripilor și cozii umplute cu bumbac în partea de jos cu cusături pentru a le face „pene”:
KarKarych din Smeshariki

Pasul 7. După ce am detaliat corpul, ochii, coada și aripile, m-am gândit la cusut ciocul.
Aici este doar imposibil să coase un cioc pe corp, nu va fi foarte convenabil. Pentru fabricarea ciocului, ar fi mai bine să tăiați trei părți pentru fabricarea părților din față și din spate.
Partea frontală trebuie împărțită în părți superioare și inferioare, care apoi trebuie cusute:
KarKarych din Smeshariki

Pasul 8. Coaseți detaliile ciocului, după care va fi necesar să faceți probe de hârtie ale labelor jucăriei și în funcție de forma lor, tăiați patru părți ale labelor din materialul roz în perechi, apoi faceți cusături pe ele:
KarKarych din Smeshariki

Pasul 9În continuare, ciocul și labele cusute trebuie să fie întoarse către partea „față”:
KarKarych din Smeshariki

Etapa 10. Umplem aceste părți cu bumbac și cosim găurile rămase după introducerea umpluturii. Dacă se dorește, se pot folosi fire de culoare galbenă sau portocalie pentru a face în plus cusături pe partea din față a ciocului, adică în „golul” conexiunii părților sale superioare și inferioare.
KarKarych din Smeshariki

Pasul 11. După ce am făcut labele și ciocul, mă apuc să coase un arc (personajul nostru din desenul animat poartă întotdeauna o papion negru): făcând o mostră de hârtie, am decupat două bucăți de țesătură neagră din forma sa, care va trebui să fie cusută și opțional umplută cu bumbac pentru dând volum. Arcul rezultat va trebui să fie strâns la mijloc cu o bucată mică de țesătură pentru a da eleganță:
KarKarych din Smeshariki

Pasul 12. Coasem arcul și îl umplem cu bumbac pentru a adăuga volum, după care luăm o mică bucată dreptunghiulară de țesătură și cosim marginile sale orizontale. Cu această piesă, după ce o coaseți, va trebui să strângeți fluturele la mijloc:
KarKarych din Smeshariki

Coase fluturele rezultate la jucărie.
Acum luăm o mărgea mare cu împletitură subțire aurită, pentru care ambarcațiunile noastre pot fi atârnate undeva ca decor (de exemplu, la un brad de Crăciun în vacanța de Anul Nou).
Mai întâi, am așezat vârful împletiturii aurite în gaura mărgelei, apoi am cusut-o la meșteșug:
KarKarych din Smeshariki

Pentru ca talonul să nu se spânzure și să nu cadă, trebuie lipit de meșteșug:
KarKarych din Smeshariki

Acum jucăria noastră este gata și este făcută foarte asemănătoare cu personajul său real din seria animată. Asa ca arata pe partea:
KarKarych din Smeshariki

Vedere din spate:
KarKarych din Smeshariki

Nu este rău pentru decorarea casei și îi va încânta pe copii:
KarKarych din Smeshariki

Acum totul: jucăria noastră manuală este gata și, cu siguranță, va aduce bucurie proprietarului său:
KarKarych din Smeshariki

(Salutări, Vorobyov Dinara)
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat