DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Cum să crești rapid ardeiul
O recoltă bună de piper este necesară pentru orice grădinar, iar recolta maximă poate fi obținută datorită răsadurilor timpurii. Ardeiul este o cultură iubitoare de căldură, astfel încât rata de creștere este determinată în principal de caracteristicile climatice ale regiunii. Cu toate acestea, este posibil să se obțină o creștere accelerată a răsadului în anumite condiții de creștere. Cu cât răsadurile sunt luate mai repede pe câmp deschis, cu atât mai rapid va da roade și vă va permite să colectați mai multe culturi pe sezon.

Tratamentul semințelor înainte de plantare


Pentru a crește rapid ardeiul, trebuie să folosiți semințele recoltelor de anul trecut, deoarece îmbătrânirea de mai bine de un an afectează răsadurile de ardei. Semințele trebuie plantate în lăzi cu pământ negru la sfârșitul lunii februarie. Pentru a implementa această tehnică, veți avea nevoie de:
 • - semințe de ardei uscat;
 • - permanganat de potasiu;
 • - mai multe frunze de urzică (pot fi uscate);
 • - cenușă de lemn măcinată;
 • - lampa ultravioleta;
 • - polietilenă și o cutie pentru răsaduri.

Înainte de debarcare, este necesar să dezinfectați și să furnizați nutrienții care lipsesc. Pentru a face acest lucru, semințele sunt învelite în tifon și scufundate timp de 20 de minute într-o soluție de permanganat de potasiu. Acest lucru va proteja răsadurile de diferite boli și ciuperci. Pentru a obține o soluție, 5 g de permanganat de potasiu trebuie dizolvați în 500 ml de apă.
Cum să crească rapid ardeiul

De asemenea, este necesar să oferiți semințelor stimulente de creștere. Infuzia de urzică acționează ca un stimulent eficient. Pentru aceasta, se prepară o lingură de urzică într-un pahar. După răcire la temperatura camerei, semințele uscate în tifon sunt coborâte în perfuzie timp de 30 de minute.
Cum să crească rapid ardeiul

În continuare, puteți începe să plantați semințele tratate. Pentru a face acest lucru, brazdele sunt făcute într-o cutie cu chernozem cu un interval de câțiva centimetri. Semințele sunt așezate în brazdă și turnate deasupra cu câțiva centimetri de pământ.
Acum, semănatul are nevoie de udare și de furnizare de nutrienți. Aceste proceduri pot fi combinate, ceea ce va face cultivarea rapidă a ardeiului și mai intensă. Pentru a pregăti o soluție nutritivă, se înmoaie 20 de grame de cenușă de lemn tăiată timp de 5 ore într-un litru de apă caldă. Acest lucru trebuie făcut în avans, astfel încât imediat după plantare, să udăm semințele cu o soluție.
Cum să crească rapid ardeiul

Cenușa de lemn conține până la 30 de nutrienți necesari pentru creșterea rapidă a ardeiului. Semințele sunt păstrate calde (aproximativ 25 de grade Celsius) până la apariția germenilor.
Cum să crească rapid ardeiul

Condiții speciale pentru o creștere rapidă


Datorită acestei tehnici, semințele de ardei germinează în două săptămâni. După germinare, lăstarii tineri au nevoie de lumină ultravioletă și căldură suplimentară pentru intensitatea creșterii. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o lampă cu ultraviolete, care poate fi achiziționată de la un magazin specializat.
Cum să crească rapid ardeiul

Acesta va servi ca un substitut artificial pentru varza de piper noaptea. Într-o zi însorită, puteți pune răsaduri tinere pe pervazul ferestrei, dar asigurați-vă că nu iese aer rece de la fereastră. Pe vreme tulbure, trebuie să lăsați răsadul sub lampă în jurul ceasului.
O lampă ultraviolete, în funcție de putere, este instalată la o anumită distanță de lăstari. Acest lucru trebuie făcut astfel încât să ofere căldura necesară, dar să nu ardă varza. Pentru o lampă standard de 60 W, distanța față de varză trebuie să fie de aproximativ 25 cm.
Cum să crească rapid ardeiul

După apariția a patru sau cinci frunze, ar trebui să scufundați. În plus, fiecare varză de ardei este transplantată separat, după care cutiile cu răsaduri scufundate sunt plasate într-o seră sub polietilenă. Scufundarea este necesară pentru a consolida sistemul de rădăcini, ceea ce va asigura cultivarea rapidă a ardeilor și fructelor mari. Lăstarii încolțiți se întăresc mai repede și apare o creștere intensă.
Cum să crească rapid ardeiul

Transplantarea într-o seră și întărirea răsadurilor


După câteva săptămâni, puteți transplanta varza din cutii în solul din seră. Periodic, trebuie efectuată întărirea răsadurilor tinere. Pentru a face acest lucru, pe vreme caldă, polietilena se deschide zilnic timp de 15 minute. După câteva zile, sera se deschide timp de 30 de minute și o oră. În plus, întărirea se realizează în timpul o jumătate de oră de zi. Cu vreme înnorată și caldă, răsadurile pot fi lăsate în aer toată ziua. Temperatura optimă pentru ardei este de 22 - 25 grade Celsius.
Cum să crească rapid ardeiul

În același timp, nu trebuie să uitați de udarea obișnuită, care trebuie făcută pe măsură ce solul se usucă. Aproximativ, udarea este necesară la fiecare trei zile. După o lună de întărire obișnuită, ardeiul poate fi lăsat în aer liber tot ceasul dacă nopțile sunt calde și nu există înghețuri. Astfel, la vârsta de 60 de zile, răsadurile puternice de ardei sunt plantate pe pământ deschis deja la începutul lunii mai.
Cum să crească rapid ardeiul

Datorită acestei tehnici, puteți crește rapid orice fel de piper, precum și obținerea randamentului maxim pentru sezon. Trebuie amintit că ardeiul este susceptibil la răcire, căldură solicitantă și, de asemenea, răspunde la udarea frecventă în stadiul de răsad și maturare. Nu puteți planta soiuri ascuțite de piper lângă dulce, deoarece polenizarea nu permite obținerea rezultatului dorit.
Comentarii (1)
 1. biruitor
  #1 biruitor vizitatori 30 noiembrie 2017 18:22
  4
  Nu știu ce specialiști scriu articole acolo, dar faptul că mica lampă incandescentă albastră de pe fire răsucite nu este ultravioletă ar trebui să fie clar pentru copil ... aceasta este o lampă obișnuită cu un filtru de lumină albastră. Mi-e rusine sa nu stiu asta ...

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat