DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Senzor infraroșu simplu
Cel mai simplu senzor cu infraroșu, care va raporta prezența unui obstacol, se poate face cu un singur tranzistor. Acest produs de casă are, probabil, nu o aplicație practică, ci mai degrabă teoretică, care demonstrează funcționarea senzorului infraroșu de prezența unui obstacol. Desigur, nimeni nu se deranjează să facă o aplicație practică, să zicem, atunci când construim roboți simpli.

Circuitul senzorului de obstacole în infraroșu


Senzor infraroșu simplu

Funcționarea circuitului este foarte simplă. Un LED infraroșu emite radiații infraroșii într-un spectru invizibil pentru ochiul uman. Dacă un obiect apare pe calea radiațiilor, razele infraroșii încep să sară de pe obiect și se întorc înapoi spre LED. O capcană pentru aceste raze este un element foto infraroșu (fotodiodul IR). Când razele reflectate îl lovesc, rezistența lui scade. Drept urmare, curentul din circuitul de bază al tranzistorului crește și tranzistorul se deschide. Sarcina tranzistorului este un LED albastru care începe să strălucească. Puteți conecta un sunet la ieșire și puteți auzi un bip.
Dacă nu există niciun obstacol în calea senzorului, atunci razele nu sunt reflectate și tranzistorul nu se deschide.
Tranzistorul poate fi luat orice, aceeași structură, puteți sovietic KT315 sau KT3102.

Ansamblu senzor


Circuitul este asamblat prin instalație cu balamale. Nicio configurație necesară - funcționează imediat. Sunt alimentat de o baterie de 3,7 V.
Senzor infraroșu simplu

Senzorii cu infraroșu folosesc aspiratoare robotizate, diverse sisteme de control, într-o imprimantă de imprimare convențională există întotdeauna câteva dintre acestea, sau chiar mai multe etc.
Senzor infraroșu simplu

Senzor infraroșu simplu

Urmăriți videoclipul senzorului infraroșu


Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat