DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Proiector laser ieftin

Beneficiile proiectorului:


 • Scanarea se face folosind oglinzi de-a lungul X și Y.
 • 2x 35 mm motor pas cu pas 0,9 grade - 400 trepte / rev. - 5 V.
 • Calibrarea automată a oglinzilor.
 • Telecomanda (prin Bluetooth opțional).
 • Mod automat
 • Aplicație de control de la distanță GUI.
 • Sursă deschisă.

Proiector laser ieftin

Proiectoarele laser pot fi împărțite în două categorii principale. Fie folosesc sticlă / folie de difracție pentru a proiecta imaginea, fie au un sistem care mișcă fasciculul laser în direcțiile axei XY, adică o scanare clasică ca în televizoarele cu un kinescop. A doua opțiune are întotdeauna avantaje mari, deoarece puteți programa șablonul care va fi proiectat. În timp ce în primul caz fasciculul laser proiectează o imagine statică, în al doilea laserul este alcătuit dintr-un fascicul, care se mișcă foarte repede, astfel desenând imaginea. Dacă raza laser se mișcă foarte rapid, atunci percepem imaginea în ansamblu. De obicei, această scanare se face folosind două oglinzi perpendiculare, fiecare fiind capabil să miște fasciculul laser de-a lungul axei sale. Combinând vom putea poziționa fasciculul oriunde dorim.
Proiector laser ieftinProiector laser ieftin

Proiectoarele profesionale utilizează de obicei scanere galvanometrice. Acestea pot poziționa fasciculul laser la 60.000 de locații diferite în 1 secundă. Acest lucru creează o proiecție cu adevărat lină, fără efect stroboscop. Totuși, astfel de proiectoare sunt foarte scumpe. Am folosit motoare pas cu pas în proiectorul meu. Ei, desigur, nu sunt atât de repezi, dar ieftini.

Laserul desenează un model, rotind de-a lungul liniilor iar și iar la o viteză foarte mare. Uneori, există mai multe părți ale unui șablon care nu au legătură între ele. În acest caz, fiecare literă este separată, însă, atunci când laserul se mută de la o literă la alta, creează o linie nedorită. Acest lucru se decide prin oprirea laserului pentru o perioadă scurtă de timp. Întreaga idee este că laserul comută atunci când treceți de la unul la altul. Aceasta se face folosind o unitate de control de mare viteză, care trebuie sincronizată cu sistemul de scanare.
Mai simplu spus, motoarele pas cu pas se rotesc cu o viteză de sincronizare dată, trecând pe întreaga zonă de proiecție. Și laserul se oprește și pornește alternativ, proiectând zona dorită.

În lista de mai jos puteți găsi componentele pe care le-am folosit și link-uri către magazinul de unde le-am cumpărat.
 • Arduino Uno -
 • Adafruit Motor Shield V2-
 • Modul laser verde -
 • 2x 35 mm motor pas cu pas 0,9 ° - 400 trepte / rev. - 5 V -
 • LED 3 bucăți -
 • Modul serial Bluetooth HC-06 -
 • Fotodiode -
 • Tranzistor BC547B -
 • Rezistență variabilă 2K două bucăți -
 • Comutator -

Și apoi câteva materiale și instrumente de care veți avea nevoie.
 • Oglinda este cu două fețe (cea mai bună oglindă metalică, cum ar fi HDD).
 • Foaie de aluminiu (sau fier).
 • Adeziv fierbinte.
 • Cabluri.
 • Clește.
 • Masina de gaurit.
 • Cutie de distribuție.

Ansamblu proiector


Să începem să colectăm „inima” proiectorului nostru - partea de măturare a fasciculului.Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizăm o foarfecă de metal pentru a tăia un suport în formă de „L” pentru motoarele pas cu pas dintr-o foaie de aluminiu (poate fi din staniu).
Foram o gaură și instalăm motoare pas cu pas. Motoarele pas cu pas trebuie să fie strict perpendiculare, dar compensate în înălțime.
Proiector laser ieftin
Proiector laser ieftin
Proiector laser ieftin
Proiector laser ieftin
Proiector laser ieftin
Proiector laser ieftin

Facem oglinzi.


Pentru a realiza elemente de oglindă, trebuie să luăm un disc de pe un hard disk spart. De ce nu o simplă oglindă? - întrebi. O oglindă simplă nu va funcționa, deoarece este oglindă doar pe o parte și, după cum vă amintiți probabil, oglinzile din proiector se rotesc într-un cerc. Puteți utiliza discuri laser obișnuite, dar acestea nu se reflectă atât de bine și o parte din luminozitatea de pe ele se va pierde.
Discul de pe hard disk trebuie tăiat, de preferință un polizor.
Oglinzile rezultate sunt lipite cu lipici fierbinte la motoarele pas cu pas.
Proiector laser ieftin

electronică


Proiectorul este controlat de Arduino Uno plus șoferul motorului pas cu pas al aceleiași companii. Gestionarea se face prin bluetooth, dar puteți, de asemenea, direct prin adaptorul uart.
Pentru cei care au lucrat cu Arduino cel puțin o dată, cred că nu merită să explic cum să vă conectați, dar pentru cei care nu au lucrat, nu văd rostul.
Dioda laser este alimentată de asemenea prin intermediul arduino cu control al luminozității. În plus, voi arăta unde este conectată dioda foto. Această diodă foto este necesară pentru calibrarea inițială a proiectorului. Este instalat perpendicular pe motorul superior, acordați atenție la gaura de deasupra motorului inferior.
Proiector laser ieftin

Proiector laser ieftin

Proiector laser ieftin

Proiector laser ieftin

calibrare


După ce v-ați adunat cu toții despre depanare, trebuie să calibrați proiectorul. Pentru a face acest lucru, vom folosi un fotodiod plasat într-o gaură pe axa centrală direct deasupra motorului pas cu pas cu axa X. Pentru a obține măsurători mai precise, a fost necesar un circuit cu rezistență variabilă. În timpul calibrării, citim valorile din fotodiodă, iar când valoarea depășește o anumită valoare (laserul strălucește direct în el), motoarele se opresc și revin la poziția inițială.
Cod, programe de calibrare.
pseudo-cod pentru calibrare
// 1step = 0.9 ° / 400steps = 360 ° = rotire completă
laserOn ();
for (int a = 0; a <= 400; a ++) {
for (int b = 0; b <= 400; b ++) {
photodiodeValue = readValue ();
if (photodiodeValue> = photodiodeThreshold) {
laserOff ();
returnHome ();
}
pasY (1,1);
}
stepX (1,1);
}
laserOff ();
nereușită ();

Montaj final


Întregul proiector a fost plasat într-o cutie de joncțiune din plastic și strâns cu șuruburi. Proiectorul s-a dovedit a fi portabil, trebuie doar să conectați sursa de alimentare, să comutați comutatorul și aveți propriul show laser.
Proiector laser ieftin

Proiector laser ieftin

Aplicație de control cu ​​laser


Aplicația de control a fost creată în C # și vă permite să comutați între șabloane, să reglați viteza și să vedeți acțiunile curente.
Proiector laser ieftin

Program și cod similar cu firmware


.
Asigurați-vă că .NET framework 4.5.2 este instalat pe computerul dvs., care este necesar pentru a rula aplicația.

Proiector videoComentarii (3)
 1. Valok
  #1 Valok vizitatori 2 septembrie 2017 19:14
  1
  Cel mai tare lucru !!! heart_eyes
 2. Denis
  #2 Denis vizitatori 2 septembrie 2017 9:13 p.m.
  0
  Am comandat totul! Multumesc! În timp ce se angajează la fabricarea corpului.
 3. Kastyan
  #3 Kastyan vizitatori 3 septembrie 2017 1:49 p.m.
  1
  O, cum să le fac să se miște mai repede ... M-am uitat la astfel de scanere din fabrică, așa că cele mai ieftine cele de pe Ali au costat de la 4.000 de ruble.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat