DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Ochi până la ochi - bucle greșite și față
tricotare ace de tricotat - unul dintre cele mai vechi tipuri de lucrări cu ac, datorită cărora a devenit posibilă producerea de haine calde de diferite dimensiuni și forme. Inițial, firele răsucite manual s-au împletit cu degetele, iar apoi s-au folosit bețe subțiri, durabile, din lemn dur. Dar astăzi nu vom vorbi deloc despre ace de tricotat, ci despre ceea ce pot face, despre bucle.
bucle din față și din față

Cele mai importante bucle de tricotat


Există două tipuri principale de bucle, pe care trebuie să le stăpânești în etapa de stăpânire a tricotatului - facial și greșit. Ele sunt elementele de bază pentru compilarea oricărui tip de pânză: șal - constă din rânduri conectate numai de bucle faciale; neted - constă în alternarea rândurilor de bucle seamy și faciale; elastic (elastic) - constă în alternarea succesivă a buclelor față și spate din același rând; operațiune - tricotat, dintre care un rând este format dintr-o combinație de bucle duble faciale și fire, iar celălalt este tricotat doar cu bucle de purl; relief (cu împletituri) - constă din benzi alternante ale suprafețelor din față și din spate, în timp ce în același rând elementele frontale sunt încrucișate sau împletite periodic; fantezie plană - este un model format din secțiuni sistematice ale părții greșite ale părții laterale și din față. În cele din urmă, fără posibilitatea de a tricota buclele din față și din spate, femeile meșteșugare novice nu vor putea stăpâni crearea de modele tricotate în mai multe culori, care sunt cunoscute sub denumirea de motive norvegiene sau nordice, sub formă de stele, cerbi, fulgi de zăpadă și flori.
Într-un cuvânt, știind să tricotăm doar buclele din față și din spate, puteți crea adevărate capodopere ale acelor care, pe lângă plăcerea estetică, vor oferi proprietarului lucrurilor tricotate căldură în sensul său obișnuit și un sentiment de confort.

Bucle frontale - cum să le tricotăm


Primele bucle cu care trebuie să vă cunoașteți mestesugul novice sunt faciale. Realizarea lor este foarte simplă - pentru aceasta trebuie să aveți perseverență și atenție mai mult sau mai puțin dezvoltate. Așadar, înaintea noastră sunt ace de tricotat cu buclele, firul de lucru este plasat în spatele viitoarei pânze. Pentru a tricota bucla facială, efectuăm următoarele manipulări:
1. Acul de lucru este introdus în buclă de la marginea frontală (cea care este mai aproape de tricotat).
2. Strângem acul pe firul de lucru în direcția de sus în jos.
3. Întindem bucla firului de lucru prin bucla de pe spiță.
Și acum prima buclă față este gata - este amplasată pe acul de tricotat din dreapta (de lucru) și este indicată printr-o săgeată roșie, iar bucla din stânga rămâne, care urmează să devină un element al rândului anterior (indicat de o săgeată albastră). Trebuie să fie aruncat de acul de tricotat stânga, astfel încât lucrarea să avanseze.
bucle din față și din față

Următoarele operații sunt efectuate cu fiecare buclă la rând. Dacă tricotați al doilea, al treilea și toate rândurile ulterioare numai cu bucle față, obțineți un șal clasic.
bucle din față și din față

Desigur, pentru a crea capodopere reale cu ace de tricotat, numai buclele faciale nu vor fi suficiente pentru un tricotat, prin urmare, după ce le stăpâniți, puteți continua cu siguranță la studiul buclelor purl.

Bucle greșite - tehnologia creației lor


Buclele purl sunt o imagine în oglindă a buclelor din față și, prin urmare, maestrul care a stăpânit tipul anterior de tricotat nu va avea dificultăți.Poziția inițială pentru tricotarea unor astfel de bucle este de fapt aceeași la tricotarea unei pânze de eșarfă, dar firul de lucru este aruncat în fața lucrării, mai aproape de meșter.
bucle din față și din față

Acul de lucru este introdus în bucla rândului precedent de la marginea din spate (vezi foto). În continuare, firul este capturat de acul de tricotat și se întinde prin bucla rândului precedent.
bucle din față și din față

În fotografie, săgeata roșie indică bucla interioară conectată. Trebuie lăsat pe acul de tricotat drept. Săgeata albastră indică bucla, care după tragerea firului de lucru trebuie scoasă din acul de tricotat din stânga.
Dacă tricotați toate rândurile doar cu bucle purl, țesătura va arăta la fel ca atunci când tricotați cu partea din față - veți obține o cusătură clasică cu bandă.

Combinații de bucle față și spate


După ce buclele din față și din spate sunt stăpânite destul de bine, puteți începe să le combinați. Acest lucru va permite obținerea de țesături tricotate de structură și caracteristici diferite.

Partea facială și greșită


Cea mai comună combinație de bucle față și spate poate fi văzută pe o pânză netedă. Această pânză poate fi conectată dacă alternați rândurile buclelor frontale cu rândurile de purl.
Partea sa din față arată ca niște pigtail-uri presate între ele. Este suprafața frontală care este folosită la tricotarea modelelor multicolore.
bucle din față și din față

Partea moale a unor astfel de pânze este acoperită complet cu bucle de miel. Acest tip de țesătură poate fi adesea văzută doar pe partea greșită a tricotajelor. Cu toate acestea, în unele cazuri, este utilizat ca bază facială la legarea împletiturilor.
bucle din față și din față

Țesătură netedă este considerată cea mai densă dintre alte tipuri de țesături tricotate. Cu toate acestea, el are și dezavantaje - marginile produselor conectate de suprafață sunt ondulate.

Banda elastica sau banda elastica


Acest tip de tricotat este folosit pentru a decora marginea lucrurilor tricotate, deoarece are o elasticitate crescută și stabilește perfect forma întregului produs. Modelul elastic al țesăturii este alternativ cu benzi de față și spate netede. Pot fi de diferite lățimi. Cele mai populare dintre tricotate sunt guma 1: 1, 2: 2, 2: 3, 3: 3, unde primul număr corespunde numărului de bucle faciale, iar al doilea celui greșit în raport.
Așa arată cea mai simplă și vâscoasă gumă, conectată conform schemei 1: 1.
bucle din față și din față

Este folosit pentru a proiecta partea de jos a produsului, decolteu, manșete. De asemenea, face curele excelente care nu se ondulează nici după spălare.
Banda elastică conectată în conformitate cu schema 2: 2 arată puțin diferită - benzile sale sunt mai late. Această țesătură are o elasticitate mai mică decât versiunea anterioară, dar este foarte des folosită pentru a proiecta gâturile, manșetele, precum și pentru a evidenția linia de talie pe produsele alungite.
bucle din față și din față

Tricoturi texturate - modele plate și în relief


Obținerea unei țesături texturate, adică concepute artistic - pentru care, cel mai adesea, fac cunoștință cu acest tip de lucrări de ac. Poate fi plat sau în relief, complex sau relativ simplu, dar, în orice caz, pentru a-l crea, va trebui să stăpânești aproape perfect tehnica de tricotat a buclelor din față și din spate.
Cel mai ușor tricot texturizat pentru a juca este plat. Mai mult, anumite secțiuni ale pânzei reprezintă partea greșită, iar altele - suprafața frontală. Cel mai obișnuit exemplu de tricot cu textură plană este modelul de șah (vezi fotografia următoare), conectat după modelul 3: 3 cu o schimbare de ordine prin 3 rânduri.
bucle din față și din față

Principalul avantaj al unor astfel de tipare este ușurința de creare și capacitatea de a crea modele exclusive.
O altă opțiune pentru tricotarea cu textură plană este modelul „Orez”. Este tricotat după un model 1: 1 (buclele frontale alternează cu cele greșite din fiecare rând). De fapt, acest model se potrivește în același mod cu un elastic 1: 1, dar în fiecare rând buclele purl trebuie să fie tricotate peste purl, iar cele din față - peste cele frontale.
bucle din față și din față

Un pic mai dificil din punct de vedere al muncii este dat modelelor de relief de tricotat - împletituri, dungi întrețesute. Principalul „câmp” din această tricotare este suprafața greșită, iar elementele proeminente (convexe) sunt tricotate cu suprafața frontală. Pentru a obține un model cu adevărat în relief, meșterul va avea nevoie de ace suplimentare de tricotat.Cu ajutorul lor, puteți schimba direcția elementului.
bucle din față și din față

Pentru a obține aceleași împletituri ca în fotografia de mai sus, tricotarea începe în conformitate cu schema pentru o gumă 2: 4. Partea greșită va fi mai îngustă, iar partea frontală, respectiv, lată. După ce au tricotat mai multe rânduri, acestea efectuează traversarea "stâlpului" buclelor faciale. Pentru a face acest lucru, atunci când lucrați pe partea din față, 2 din 4 bucle sunt îndepărtate pe acul de tricotat auxiliar și lăsate în fața pânzei, iar cele două bucle rămase ale elementului sunt tricotate cu bucle faciale.
bucle din față și din față

Apoi, buclele scoase de pe tricotarea auxiliară (de asemenea, facială) sunt tricotate. La fel, faceți cu fiecare coacăz.
bucle din față și din față

Apoi, ciclul se repetă de mai multe ori până când meșterul își îndeplinește ideile creative.
Un alt domeniu de aplicare a buclelor din față și din spate este crearea de modele openwork. Sunt considerate pe bună dreptate cea mai dificilă etapă pentru tricotat, deoarece modelele lor constau într-o combinație de bucle faciale conectate în rânduri impare și bucle purl în unele uniforme. De fapt, openwork-ul este o modalitate excelentă de a oferi lucrurilor ușurință și un farmec aparte, deoarece găurile apar pe ea.
Pentru a crea o „plasă” clasică, firele și două bucle conectate sunt alternate. Pentru a crea tipare mai complexe, suprafața frontală este inclusă în schemă. Dacă împărțiți firele și dublați buclele cu mai multe bucle de aspect, puteți obține un efect frumos de tricotat oblic sau înclinat. Vom vorbi mai multe despre această tehnică într-un alt articol.
Creativitate plăcută, iubitor de ace de tricotat și capodopere tricotate!
Comentarii (1)
  1. Alexander
    #1 Alexander vizitatori 26 august 2017 14:02 p.m.
    0
    Este posibil să coaseți și lucruri destul de tolerabile să iasă cu un cârlig. Iar prietenia nu funcționează cu bucla greșită. Deloc! Nu merge, indiferent cum încerc. În clasa de master, ștergeți fotografii de succes - voi încerca din nou urmând această instrucțiune. Este păcat, dar fără ace de tricotat greșite, nu se poate conecta nimic.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat