DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Pasărea de Paște și Iepurasul de Paște
În ajunul vacanței de Paște, am avut o idee despre ce se poate face înainte de vacanță, cu excepția prăjiturilor tradiționale de Paște și vopsirea ouălor, pentru decorare. Și mi s-a părut să fac un iepuras de jucărie de Paști, o pasăre și o cruce deschisă, care ar putea aduce o schimbare plăcută vieții.
Pentru fabricarea lor, am luat o țesătură albastră, fire, bibelouri, ace de fixare, umplutură (bumbac), strasuri albastre și roșii, carton, lac de unghii galben și roz și, de asemenea, un folder - un folder, bandă de hârtie, foarfece, de încredere lipici, două margele albe, margele transparente și țesătură albastră.

Începând lucrarea, am tăiat mostre de hârtie ale jucăriilor viitoare, care puțin mai târziu vor trebui împărțite în părți separate. Aceste părți trebuie să fie fixate pe o țesătură albastră și decupate detalii cu o ușoară indentare (de la 0,5 cm.):

iepuras pasare si pasca


Apoi, iau mostre de hârtie din țesătură și împart torsul păsării în două părți, după care am decupat două părți din carton pentru a face ciocul:

iepuras pasare si pasca


După aceea, am cusut patru părți ale corpului jucăriei, formând două părți și pictez detaliile ciocului cu lac.
Vopsesc o parte a detaliilor ciocului (superior) cu lac galben, iar cealaltă (inferioară) cu roz. Puteți lua lac de unghii:

iepuras pasare si pasca


Când lacul se usucă, va fi posibil să coaseți ambele părți ale corpului, introducând detaliile ciocului. Apoi va fi posibil să coase aripile, lăsându-le să nu fie cusute între ele mici secțiuni pentru a transforma mai târziu meșteșugurile din partea greșită.
După finalizarea lucrărilor cu cusut pasărea, voi începe să coase iepurele.
Am cusut și detaliile iepurelui de jucărie cu o ușoară indentare. În timpul lucrului, am cusut detaliile urechilor la cap și detaliile labei până la tors:

iepuras pasare si pasca


În continuare, întorc părțile din interior spre exterior și lipesc cristale albastre ca ochii spre capetele meșteșugurilor. Pentru un iepure, aleg o strasă roșie ca nasul meu și brodează ață roz cu firul în gură. După aceea le voi completa pe amândouă speculă lână:

iepuras pasare si pasca


Când ambele meșteșuguri vor fi umplute cu bumbac, voi lua țesătură cu franjuri:

iepuras pasare si pasca


După ce am cusut detaliile umplute cu bumbac ale labei, le atașez la iepure, după care împart țesătura franjită în două părți și o coase la jucării:

iepuras pasare si pasca


Pentru ca materialul cu franjuri să-și păstreze poziția pe ambarcațiune, acesta poate fi legat de țesătura ambarcațiunii în sine:

iepuras pasare si pasca


Apoi, am cusut o fâșie subțire de țesătură sintetică albastră de-a lungul gâtului iepurelui de jucărie:

iepuras pasare si pasca


Acum am cusut capul cu torsul unei jucării și am cusut o fâșie subțire la gât. A doua fâșie subțire va fi necesară pentru jucărie pentru a susține una dintre urechile ei:

iepuras pasare si pasca


Luând pasărea, i-am cusut aripile:

iepuras pasare si pasca


După aceea, am cusut o gaură pentru pasărea jucăriei prin care a fost introdusă vata de bumbac.
Când o perlă albă este cusută la iepure, și bibelouri și aripi sunt atașate de pasăre, acestea vor arăta astfel:

iepuras pasare si pasca


Pentru pasăre va fi, de asemenea, necesară realizarea unei fâșii subțiri de țesătură albastră cu o mărgele, dar deocamdată am pus să fac o figură deschisă a unei cruci.
Pentru a face acest lucru, iau o foaie albastră din folderul vechi - folderul și o tai în mai multe benzi subțiri:

iepuras pasare si pasca


Am lipit aceste benzi sub formă de petale folosind banda de hârtie:

iepuras pasare si pasca


Creând formele petalelor deschise, formez 4 figuri mari, 4 „medii” și 8 mici, care un pic mai târziu, formând forma unei cruci, lipesc cu un clei de încredere:

iepuras pasare si pasca


În continuare, am tăiat o mică parte din placa magnetică pentru a o lipi de cruce. De pe placă, separă suprafața hârtiei cu imaginea, lăsând un strat mic de hârtie, astfel încât magnetul să poată fi mai bine lipit de părțile figurii învelite cu bandă de hârtie:

iepuras pasare si pasca


Acum lipesc magnetul pe figura încrucișată cu un clei de încredere.
O astfel de mică bucată de magnet este suficientă pentru a menține figura bine pe o suprafață de fier:

iepuras pasare si pasca


După aceea, am cusut o fâșie subțire de țesătură albastră pentru o pasăre de jucărie și am decorat această bandă cu o mărgele. Până la figura crucii, puteți opta cu pietre de lipire pentru decorare:

iepuras pasare si pasca


După aceea, ambele meșteșuguri de Paște vor fi gata:

iepuras pasare si pasca

iepuras pasare si pasca


Cu stima, Vorobyov Dinara.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat