DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Caracteristici de semănat piper
Vara, mergând pe rândul pieței, admirăm recolta de ardei bulgari și ardei crescuți de grădinarii amatori și regretăm eșecul nostru. Între timp, orice afacere poate fi învățată, mai ales dacă vrei cu adevărat.

Selectarea semințelor


Nu există fleacuri în procesul de creștere a piperului, absolut totul este important. Cu toate acestea, însămânțarea provine din sămânță.
Ajunsi la un magazin de specialitate, suntem încântați de varietatea de imagini color pe pungi, cu imaginea fructelor coapte, mari și frumoase.
Caracteristici de semănat ardei

Dacă le ridicați pe oricare dintre ele, trebuie să fiți conștienți că ceea ce este desenat poate să nu corespundă realității. La ambalare, există întotdeauna un „factor uman”, iar gradarea este destul de posibilă.
Al doilea factor care nu este în favoarea semințelor ambalate este perioada de germinare indicată. Perplex de ce nu apar ardeii, nici măcar nu ne gândim la faptul că germinarea lor depinde de:
 • maturitatea fiziologică a fătului;
 • condiții de uscare;
 • condiții de depozitare;
 • condiții care sunt create pentru răsaduri.

Dacă germinarea semințelor de pepene galben (pepene verde, castravete) este de până la opt ani, atunci ardeiul nu este mai mult de trei. Cu toate acestea, producătorul sau ambalatorul indică încăpățânat patru ani.
Caracteristici de semănat ardei

Desigur, aceasta este o mișcare de marketing, dar mai simplu - o fraudă. Prin urmare, atunci când achiziționați semințe, este necesar în special să priviți cu atenție data ambalării.

Germinarea semințelor


Mulți cultivatori începători semăn semințe uscate și apoi așteaptă mult timp pentru răsaduri. Odată cu semănatul uscat, chiar dacă temperatura este menținută la aproximativ 30, răsadurile vor apărea nu mai devreme de 20 de zile mai târziu.
Caracteristici de semănat ardei

Grădinarii cu experiență efectuează germinarea umedă. Pentru a face acest lucru, în vas se pune un șervețel, toaletă sau filtru, se toarnă apă caldă și se pun semințe. Totul este învelit într-o pungă de plastic și instalat într-un loc cald (pe baterie, calorifer, sobă etc.). Temperatura poate fi controlată tactil, pur și simplu cu o mână pe ea, ar trebui să fie foarte caldă, dar nu fierbinte.
Dacă semințele de piper au o germinare bună, atunci în 3 până la 4 zile va apărea un germen. Nu are sens să disperați dacă nu au fost eclozate toate semințele. Indicatorul normal pentru germinarea semințelor de ardei este considerat 65 - 70%. Prin urmare, dacă 6 din 10 au arătat vitalitate, acest lucru este normal.

Semințe și calendarul lunar


Grădinarii novici se plâng că germinarea semințelor este slabă din cauza zilei greșite a semănatului. Calendarul lunar nu poate afecta germinarea semințelor tale. Dacă sunt vechi, colectate din fructe necoapte, au fost păstrate la temperatură și umiditate necorespunzătoare, atunci lumina de noapte nu le poate adăuga energie de germinare.
Pentru a avea propria opinie în acest sens, udați aceleași semințe, dar în zile diferite în calendar și veți vedea că mulți alți factori în afară de Lună sunt importanți pentru germinare.

Data semănatului


Până la plantarea în răsaduri de ardei măcinat ar trebui să aibă vârsta de 55-60 de zile. Cu toate acestea, dacă îl crești în recipiente individuale și vei fi transplantat prin transbordare, fără a distruge coma de pământ, momentul transplantului nu contează prea mult.
Dacă răsadurile sunt cultivate într-o capacitate totală și transplantul va fi efectuat fără comă de pământ, atunci perioada de 50-60 de zile este critică, iar ardeiul trebuie să fie „mai tânăr” decât această vârstă.
Este o concepție greșită că, dacă pe răsaduri există muguri și flori, va exista o recoltă timpurie. În perioada de transplant, planta resimte stres și florile nu sunt polenizate. Întârziat cu aterizarea, veți pierde primele fructe și va dura timp pentru a restabili potențialul.

Semănatul semințelor


Dacă grădinarii timpurii au recoltat amestecul de sol pentru semănat toamna, acum nu mai este nevoie de acest lucru. Magazinele de specialitate vând amestecuri universale de sol pentru răsaduri. Aceste soluri sunt echilibrate, hrănitoare și dezinfectate. Folosind solul pregătit, vă este garantat să aveți lăstari buni.
După umplerea recipientului, compactați solul.Răspândiți pe suprafața sa doar acele semințe care au arătat un „punct” de creștere. Acoperiți pământul cu 1 - 1,5 cm. Stropiți apă caldă din pistolul de pulverizare. Înfășurați într-o pungă de plastic și așezați-o într-un loc bine încălzit. Cultura ardeiului este iubitoare de căldură, pentru a obține răsaduri rapide ai nevoie de o temperatură de aproximativ 30? S.
După 5 până la 6 zile, ardeiul va crește. Acum scoateți punga și puneți ardeii în locul cel mai luminos, acest lucru va împiedica întinderea. În această perioadă, temperatura trebuie scăzută. În timpul zilei, între 19 - 22, și noaptea, 17 - 18 grade.
Caracteristici de semănat ardei

Când două frunze reale sunt bine dezvoltate pe ardei, ca în fotografie, va fi gata pentru o alegere.
Semănatul și creșterea răsadurilor de ardei nu este dificil, dar fiecare parte a lanțului tehnologic are propriile sale caracteristici, respectarea cărora va garanta succesul.
Comentarii (2)
 1. princessira
  #1 princessira vizitatori 21 august 2017 12:24
  0
  Ardeii sunt un loc dureros în grădina mea. Cumpăr răsaduri gata făcute și nu am primit niciodată o recoltă bună. După ce am citit acest articol, am decis că voi încerca să fac totul singur: de la alegerea semințelor și germinarea acestora până la studierea calendarului lunar. Mulțumim pentru sfaturile valoroase!
 2. Fomenko despre.
  #2 Fomenko despre. vizitatori 21 aprilie 2018 19:40
  0
  Multumesc !!! Sfaturi foarte utile.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat